Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Kullanıcı isimlerimizin anlamları

Başlatan Miftahulkuluub, 11 Mart 2004, 00:38:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

daıi

Budak

Adımın anlamı:Ağacın dal olarak sürgünü aynı zamanda soyadım :)

hendese

Ben yeni üye oldum, "hendese" arabi bir kelimedir, hesap yapmak manasına gelir ki ben endüstri mühendisliği öğrencisiyim, mühendis kelimesi hendeseden gelir hesap yapan manasınadır :).
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur,
Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur,
Sâdıkâne belki ol bu âlemde dildâr olur,
Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur.

beyaban

Alıntı yapılan: muallim - 16 Mart 2004, 20:36:14
bunu bilmeyeniniz yok demi? bugunkü manada  öğretmen ama tam olarak karsıladığını soylemek zor biz yinede öğretmen diyelim gecsin.ha bir de bir aralar bu ada sarkı bile yazılmıştı neseli kadınlar pencereleri silerken cok soylerlerdipenceresi camcama
muallim
selam saldım amcana
muallim
amcan kızını vermezse
muallim
turşu kursun fincana**
muallim

penceresi kapalı
muallim
kolu altın saatlı
muallim
sen böyle değil idin
muallim
ablasından öğütlü
muallim

penceresi perdeli
muallim
çiçek açtı zerdali
muallim
yeni de bir yar sevdim
muallim
o da benden sevdalı*
muallim

biraz gülelim eglenelim dedik hata mı ettik yani???
saol muallim yaw ne hatası ii oldu &))
nefes alan herşey nefs sahibidir

mekselina

selamün aleyküm din kardeşlerim,

nichimin anlamı kısaca bulabildiğimce böyle bi rivayete görede o 7 uyurlardan ilk Allaha inanan olarakta bilinir.

Dakyanus isimli padişah zamanında, Allah’a inanan 7 genç varmış. Dakyanus’un askerleri bu gençleri yakalamak istemiş. Bu gençlerde bir mağaraya (K.maraş’ta Ashab-ı kehf mağarası) saklanmışlar ve bu mağarada 200 yıla yakın uyumuşlar. Uyandıklarında artık hak din islama geçilmiştir. Ama sonra hepsi birden ortadan kaybolmuşlardır. İşte MEKSELİNA, Bu 7 kişiden birisinin ismidir. Ve bu gençler 7 uyurlar olarak anılırlar. Bu konu Kuran’da Kehf süresin de geçmektedir. s4))

form konusunda oldukca acemiyim bi kusurum olursa affınıza sığınırım.
s4))

Buğulu Ay

:) est. kardeşim ama forumda büyük harf kullanarak yazı yazmak yasak.

forumun estetiğine aykırı bulunuyormuş.bende böyle bir hataya düşmüştüm ilk üyelik günlerimde.

kısaca size Ashab-ı kehf'ten birinin adını taşıyor diyebilriz. Bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

buğulu ay: aslında çok açık ayın buğulu önüne hafif bulut gelmiş hali. O kara bulutların içindeyse hele u buğulu hali dehşet verici, karanlık gecede bir delik gibi..

özelliklede fırtınalı havalarda ayın bu gizemli havasına bayılırım doğrusu. düşündürücü..
BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

fasulye

fasulye ablam doğum yapmadan çocuğuna fasulye adı takmasını önerdim kabul görmeyince talebim bu adrese sirayet etti.............hikayesi gibi manasıda kolay bildiğimiz sebze türü.................

tercüman

Alıntı yapılan: fasulye - 09 Ağustos 2009, 21:07:10
fasulye ablam doğum yapmadan çocuğuna fasulye adı takmasını önerdim kabul görmeyince talebim bu adrese sirayet etti.............hikayesi gibi manasıda kolay bildiğimiz sebze türü.................

Fasulye ismini mi önerdiniz yoksa yanlış mı okuyorum???
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-

fasulye

tercüman

All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-

ahkam

s.a arkadaşlar benim nick mde hepiniz zaten bilirsiniz ama ettekraru ahsen velev kanü 180 diyerekten açıklamak istedim HÜKÜMLER demek
Sebebi ise ; fıkıhı çok seviyorum tabi hükümlerle uğraşmayıda :oops:

cilegah

Hayırlı ramazanlar.benim ismimin hikayeside şu; Malatya Darende de bulunan Somuncu Baba türbesini ziyarete gitmiştik.Somuncu Baba nın 40 gün süreyle kapanıp hiç kimseyle konuşmadan ve dışarı çıkmadan kapanıp ibadet ettiği bir yer vardı ismi cilegah o küçük oda beni çok etkiledi uzun süre düşündüm ve etkisinde kaldım.İşte o sıralarda formu görüp üye olmak istedim aklımda da hep o küçük oda olduğu için ilk aklıma gelen isim buydu.

Gönül gülü

gönlümle çok uğraştığım için "gönül" dedim:)
Arkadaşlar arsındaki lakabım gül olduğu için birleştirip "gönül gülü" dedim:)

-dürre-

dürre;inci tanesi demek.ayrıca....
Ebû Leheb'in kızı Dürre, azılı bir islam düşmanı olan ailesine rağmen, Peygamberimize iman edenlerdendi. Kocası Haris Bedir savaşında müşrik olarak öldürülünce, Dürre, Medine'ye hicret etti. Daha sonra da ashaptan Dıhyetü'l-Kelbi ile evlendi.

Medine'ye ilk geldiğinde bazı kadınlar Dürre'ye :

- Sen Aziz ve Celil olan Allah'ın hakkında "Ebû Leheb'in eli kurusun, kurudu da..." buyurduğu Ebû Leheb'in kızı değil misin? Hicretinin sana ne faydası var?  demişlerdi.

Dürre bu sözlerden çok üzüldü. Allah Resûlüne gelerek, kendine söylenenleri anlattı. Peygamberimiz onu teselli ettikten sonra öğşe namazı için mescide çıktı. Namaz bitince de cemaatle hitaben şu konuşmayı yaptı.

- Ey cemaat! bazı kimseler, beni niçin soyum ve akrabalarımdan dolayı incitiyorlar? Haberiniz olsun ki, kim beni, benim soyumdan gelenleri, akrabalarımı incitirse , beni incitmiş sayılır. Kim beni incitirse, Allah'ı kızdırmış olur.

Resûllüllah Efendimiz , sözlerini şöyle tamamladı:

- Ölü sebebiyle, diri incitilmez...  Ölüleriniz aleyhinde konuşarak dirilerinizi incitmeyiniz...buyuruyor. Rabbim şefaatinden mahrum eylemesin

zahid

ZÂHİD: (Ar.) Er. - Zühd sahibi, şüpheli şeyleri bile terkederek günahtan kaçan, Allah korkusuyla dünya nimetlerinden el çeken (kimse) muttaki.