Dizi film izlemenin hükmü? Kurtlar Vadisi, vemâ yünâsibü zâlik

Başlatan talebe bilal 10, 06 Şubat 2006, 02:42:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

racül

Alıntı yapılan: "pamfilya"

Bir başka okur mesajı; ‘Washington, Osmanlı hanedanına Irak petrolünden pay planıyla, İslam dünyasını HİLAFET- halife Osmanlılar ile yönetme projesini de hayata geçirme peşinde. Türkiye’ye verdikleri bu havuçla Irak cehennemine Türk askerini sokacaklarını, çok sevdikleri Kürtlere devleti de Türkiye himayesinde kurduracaklarını da bilelim (T.Turgutlu-Ankara-Öğretim Görevlisi)’

Burasi biraz da kurtlar vadisininin etkileri baglaminda irtibatlandirilabilir galiba?
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

yusufum

Alıntı yapılan: "pamfilya"Bunlar ortalama muhafazakar camianin buldugunu düsündügü faydalar...

Böyle bir filmi yapan kadro 3 sene nasil desteklendi? Medyada yer almak o kadar kolay bir sey degil... Bu meseleye ben süpheli yaklasiyorum abi.

Mesela:

Son günlerde osmanli hanedanina dair türk kanallarinda cok güzel yayinlar var diye duyuyordum evinde türk kanallari olan arkadaslardan..  Dügün degil bayram degil, niye öptü enistem beni? havasina girmistim ki:

Bende bu konuda senin gibi şüpheli yaklaşmıştım.

Başta ,Türkiyedeki mafya ilişkilerini anlatan bir film gibi başlamıştı .Daha sonra film izlenme rekorları kırınca boyut değiştirdi.Daha sonra işin içerisine bence Türk Derin Devleti girdi.Eğer bir şüphe varsa dahi,Derin devletin vermek istediği mesaja bakmak lazımdır diye düşünüyorum.Burada daki mesajı verse verse TC. vermiştir.Bu da Türk Amerikan dostluğunun sona erdiği şeklindedir ki ,bu şimdiki medyanın işine gelmez.Türkiyede deki medyayıda ,zaman zaman derin devlet yönlendirir.Mesajlarını verir.

Tabiidirki TC. Laik bir devlettir.İslami dostluk bağlamında bir şey bekleyemezsiniz.Ama bölgedeki köklü din bağlarınıda bir kenara atamaz.Hatta bu bağı kullanmak ister.Bölge otoritesi açısından.Belki şu an gücü yoktur ama ,İdealleri yoktur denemez.Musul ve kerkükten vazgeçti denemez.Makedonya ve Bosna Hersek stratejisi yoktur denemez.Kıbrısın teslim edildiğini zannetmeyelim.Vs.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

racül

Türk derin devleti, uluslarasi derin devletin yetistiridigi, kurdugu bir sey..

Petrol - osmanli - türk himayesinde kurdurulacak kürt devleti - kürt bölgesine yerlestirilecek güvenilir türk askeri - irak medyasinda bile kahramanligi müsellem kurtlar vadisinin türkleri...

son yazistiklarimizin hepsini birbiriyle baglmaaya calisarak bir daha oku abi...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss

yusufum

Alıntı yapılan: "pamfilya"Türk derin devleti, uluslarasi derin devletin yetistiridigi, kurdugu bir sey..

Petrol - osmanli - türk himayesinde kurdurulacak kürt devleti - kürt bölgesine yerlestirilecek güvenilir türk askeri - irak medyasinda bile kahramanligi müsellem kurtlar vadisinin türkleri...

son yazistiklarimizin hepsini birbiriyle baglmaaya calisarak bir daha oku abi...

Bu konuda seninle aynı fikirde değilim.
Türk derin devleti İranı,Rusyayı ve Çini içerisine alacak yeni bir kutuplaşma arayışı içerisinde olduğu
Daha önceki hukumet doneminde askeri yetkililerce dile getirilmişti. batı yanlısı Türk siyasileri bu görüşe tepki göstermişlerdir.
Son zamanlardaki Türkiye - Rusya sıcak ilişkileri ve İranla olan gözle görülmeyen dostluk bağları ve tezkere krizi Türk derin devletinin hala bu emelinden vazgeçmediğinin göstergesidir. Bu arada Türkiye diğer batı dengelerinide göz ardı etmemektedir.
Bu bir denge ve güç meselesidir.

Bence Kurtlar Vadisi - Irak filmini izlemelisiniz. Ondan sonra bu konu hakkında detaylı bir sohbet yaparız. Çünki film dizide olduğu gibi gerçek amacını ortaya koymaktadır. Askeriye den bir yetkilininde dizi ve filmde senaryoya yardımcı olması bunun bir göstergesidir.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

racül

Türkiye dediginiz acilimlari, tipki schröderli almanya gibi eski iktidar döneminde denemisti..

Sonradan habertürkün o dönemki arsivlerine bakarsaniz, acilimlari kapatip hepsini kendi kontrolü altina alan en derin devlet, su anki basbakan karti ile, türkiyeye tamamen sahip oldu...

Icinden komplo gecen yazilarin iyi takipcisiyim...

Neyse,

komplo teorileleri, uluslararsi güc dengeleri falani da ekleyecek olursak basligi sessiz harflerle yazmamiz gerekecek..

.......

Dizi film izlemenin dini hükmü hakkinda,

iki sayfa önceki yazdiklarimda israrliyim.. Araya dizi olmayan kurtlar vadisi irak filmi ile ilgili, coook genis yerlere cekilebilecek mütalaalar da girdi...

Dizi film izlemek, dini hayatin sihhatina zarardir...
                                                Theodor Heuss

Oruc_Reis

cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

Oruc_Reis

bunlar  americanin cikardigi destek verdigi birfilim oyuna gelmiyelim
cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

racül

Yalniz bu son günlerdeki kurtlar vadisi irak filmini dizi film olarak degerlendiremeyiz herhalde? :wink:
                                                Theodor Heuss

nuremin2

bravo racül bravo alışlıyorum verdiğin bilğiler için saol :yildiz:  :yildiz:  :yildiz:  :yildiz:  :yildiz:
Bilsem büyük randevu, nerede, saat kaçta?
Tabutumun tahtası, bilsem hangi ağaçta?"

racül

Theodor Heuss

talebe bilal 10

uy madin mi s.. tek düsündü evlat lari

afka

Kişinin dünyasına ve ahiretine faydası olmayan işlerle uğraşması israftır.
Sünnet, "Asrı Saadeti" çağa taşımaktır

Ahi

Alıntı yapılan: "afka"Kişinin dünyasına ve ahiretine faydası olmayan işlerle uğraşması israftır.
:x
[glow=yellow,2,300]Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. – Schopenhaver[/glow]

ileyda

aynen katliyorum heleki hizmet ehline yakismaz oyle seylere bakmak bos vakittir vaktini bos seylere israf etmektir ISRAFDA NEDIR HARAMDIR!!!! gecerdigimiz vakitlerin hepsinden hesab olunacagiz unutmayalim... :cry:  :(  :(

kutlu

Bu bağlamda;

Stv deki dizileri izlemenin hükmü nedir?

İzleyenler Bizi Allah'a yaklaştırıyor başka malayani işlerle uğrşmaktansa bunları izleyelim diyorlar.
Ya Rabbi İsraili Kahhar ismi şerifinle kahr eyle.Filistindeki masum kardeşlerimize yardım eyle...