Rüya tabirlerinin hükmü nedir?*

Başlatan sebin, 28 Ağustos 2009, 00:03:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sebin

es-selamu aleyküm ve rahmetullahi ve beraketu  ya din  kardeşlerim

sorum şu
islam dininde gerçekten rüya tabiri veya rüya yorumlaması var mıdır? ve Allahtan olan rüya veya şeytandan olan rüya denen şeyler gerçekten var mıdır?
EĞER BİR GÜN ÇOK BÜYÜK BİR DERDİN OLURSA RABBİNE DÖNÜP """RABBİM BENİM ÇOK BÜYÜK BİR DERDİM VAR""" DEME DERDİNE DÖNÜP BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABBİM VAR DE

Mahi

Ve aleykümselam ve rahmetüllahi ve berekatüh.

Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]

İmam-ı Rabbani Hazretleride bu konuda; Çöpçüler, hamallar, rüyada, kendilerini hakim, paşa görür. Halbuki, uyanık iken, ellerine bir şey geçmez. Rüyaları üzülmekten, pişmanlıktan başka bir şeye yaramaz. O halde, rüyalara güvenmemeli, uyanık iken ele geçene sevinmelidir.

Bunun içindir ki, büyüklerimiz rüyalara ehemmiyet vermemiş, talebenin rüyasını tabir etmeye lüzum görmemişlerdir. Uyanık iken ele geçene kıymet vermişlerdi. Bundan dolayı, devamlı görünenlere ehemmiyet vermişler, hiç kaybolmayan huzuru, kazanç bilmişlerdi. Allahü teâlâdan başka her şeyi unutmak, hiçbir şeyi hatırlamamak, bunlar için daimi idi. Başlangıcında nihayette ele geçecekler derc edilmiş olanlara, bu kemaller zor ve uzak değildir.) (Mektubat-ı Şerif Cilt 2 58. Mektup)

Allah dostları bu konuda; Rüyaya iğtibar etmeyiniz. Rüyada insanı padişahta yaparlar azlederlerde buyurmuşlar.

Rüya tabiri, ilim işidir. Herkes tabir edemez. Hele günümüzde bu ilmi bilen yok gibidir.

sebin

EĞER BİR GÜN ÇOK BÜYÜK BİR DERDİN OLURSA RABBİNE DÖNÜP """RABBİM BENİM ÇOK BÜYÜK BİR DERDİM VAR""" DEME DERDİNE DÖNÜP BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABBİM VAR DE

omur

mazlum

Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

Tuğra

Alıntı YapAllah dostları bu konuda; Rüyaya iğtibar etmeyiniz. Rüyada insanı padişahta yaparlar azlederlerde buyurmuşlar.

Teşekkürler Mahi
〰〰〰〰🐠