hakkini haram etmenin dönüsü varmi?

Başlatan Maziden, 08 Kasım 2010, 17:52:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Maziden

Degerli din kardeslerim.. Mesela biriyle tartistiginda (örnegin: Esinle) Hakkini haram edersen, bunu geri dönüsü varmi? pisman olursan, ne yapmalisin??

Cevaplariniz icin Tesekkür ederim..

Yönetici mesajı

Alıntı YapKanun No: 3
* Konu başlıkları mutlaka küçük harfle yazılmalıdır.Aynı durum içerik için de geçerlidir.Yazılar büyütülerek forumun genel görüntüsü bozulmamalıdır. Bu tür durumlarda yönetim, mesajlarınıza haber vermeden müdahele edebilir. Mesajların tamamında yazı karakterini kalınlaştırmak (b karakteri haline getirmek) genel görünüm için uygun değildir. B karakteri (yani kalın yazı şekli) mesaj içerisindeki önemli cümle veya kelimelerin vurgusu için kullanılmalıdır.
Yüzsüzdür insanoğlu kimse bilmez fendini, Kime iyilik yaptıysan ondan koru kendini. [M.A.Ersoy]

Maziden

Yüzsüzdür insanoğlu kimse bilmez fendini, Kime iyilik yaptıysan ondan koru kendini. [M.A.Ersoy]

Günbatımı

Bu soruyu biraz genişleterek ben de sormak istiyorum:

Yukarıdakinin tam tersi de olur mu? Yani önce hakkını helal edip, sonra "vazgeçtim, helal etmiyorum" denebilir mi?

Bir de helallik şarta bağlı olur mu? Örneğin: "Sen bana hakkını helal edersen, ben de ederim. Etmezsen, ben de etmem!" gibi. Ya da "Şöyle şöyle yaparsan helal ederim" gibi!

???????????????
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Günbatımı

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Maziden

müteallim

hakkinizi haram edipde ne yapacaksiniz halal ediniz gitsin kur´ani kerimde gayzini yutan ve afv edici olanlari mevla övüyor bu bir.

mahserde hak´kini haram ettigin insani beklerken ne kadar eziyet cekecegini biliyormusun orada bir dakika beklemekdense bütün haklarini halal edip gecip gitmek daha iyidir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik