Hangi suyu tercih ediyorsunuz?

Başlatan buyuce, 21 Temmuz 2010, 23:33:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gül_Sultan

Memlekette iken Sivas'ın yerel kaynak sularını kullanıyoruz. Daha önceleri bundan 4-5 sene önce kadar her mahallede tatlı su diye tabir ettiğimiz çeşmelerimiz vardı. Buralardan suyumuzu doldururduk ve çokta güzeldi tadları. Fakat belediyemiz sağolsun bütün tatlı suları kaldırdı, koskoca şehirde 5-10 tatlı su çeşmesi bıraktı. Bizde artık mecburen damacana alıyoruz.

Ankara'da ise bazı arkadaşlar gibi arıtma sistemi kullanıyoruz. Yalnız bu sistemde de şöyle bir sorun var ki, cihaz suyu arıtırken büyük bir kısmını lağama gönderiyor.Tecrübeyle sabittir. Cihazın lağama giden hortumunun ağzını 20 litrelik bir damacana koyduk, normal temiz su gelen yerinede 2 litrelik şişe koyduk. Cihaz 2 litrelik temiz suyu verene kadar, 20 litrelik damacana doldu. Yani 22 litre sudan 2 litresi arıtılmış, 20 litresi israf edilmiş oluyor. Neredeyse %90'ını lağama gidiyor. Böyle bir durumda mevzu bahsimize dahildir.

Geniş dairede ise Bursa ve Sapanca suları tercihimizdir.
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

buyuce

PH'indeğerinin önemi anlatmakla bitmez.*
Asagida birkaci var*
ama kanin %95'i sudur ve kanin PH seviyesi 7,45'tir, kandaki asiditeyi elimine etmek icin PH'i yuksek sulari icmek lazim, bir marka, sanirim Saka 8,22 PH seviyesi ile ilgili reklam yapiyor, zaten Avrupa hatta japonya da bile cok tercih ediliyormus. Arastirdim Turkiye'de de en yuksek PH 8,22 gorunuyor.*
* Kandaki asit seviyesini düşürmeye yardımcı olur.*
* Kandaki laktik asit artışını yavaşlatıp, fiziksel aktivite sırasında performansı arttırır.*
* Kilo kaybıyla mücadeleye yardımcı olur çünkü, kandaki asit seviyesi yükseldikçe vücut daha çok yağ depolamaktadır.*
* Antioksidan etkisi vardir. (Hücreleri serbest radikallerden koruyup, oksijene dönüştürmeye yardımcı olur.)*
* Yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisi vardır.*
* Kolestrol'ü düşürmeye yardımcı olur.*
* Vücuttan asidik maddelerin daha rahat atılımına yardımcı olur, asidik olan idrarı nötralize etmeye yardımcı olur.*
* Kahve ve alkol gibi maddelerin asidik etkilerini düşürmeye yardımcı olur.*

cennet_nuru

Babam belediye su arıtmada çalışıyor o yüzden arıtma su kullanıyoruz direk çeşmeden içiyoruz çok komik bir durum da var o tatlı yani hazır aldığımz sular bana acı geliyor içemiyorum  +=) :hihi o yüzden direk çeşmeye  e56)) e56))
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!

Evfacan

biz almanyada aritma taktirdik kullanmiyoruz kardesimin dedigi gibi %90 disari atiyor ben ekseri eistee iciyorum a15))
Yiğit yaralı olur - Yine dağ gibi durur