Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

büyük günahlar

Başlatan ümmetolmak, 24 Ocak 2011, 02:41:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ümmetolmak

selamün aleyküm büyük günah işleyen bir insan ..nasuh tevbesi eder ve hep pişmanlık duyarsa ..affı mümkünmüdür ve affedilidiğini anlıyabilirmi yada affedildiğini öğrenmek için ne yapabilir mesela istihare vesaire yardımcı olursanız çok sevinirim Allah razi olsun
ey AllahIM beni senden senin cemalinden ayırma

tanyurd

Allah (azze  ve celle)'nin  ona  ortak  koşmak  yani  şirk  dışında  tüm  günahları  affedebileceği  birçok  ayet  ve  hadisi  şerifle  müjdeleniyor..   Büyük  yada  küçük  günah  fark etmez ,  bunun  ardından  yaptığı  nasuh bir  tevbe  ile  affolur..

Sorunuzun  ikinci  kısmı  ise,

"Allah  kulunun  zannı  üzere muamele  eder"  kavli  gereğince  nasuh  tevbe  eden bir  kulun  "acaba  affoldum mu? " diye  düşünmeyip,  affolduğuna  yakinen  inanması  gerekmektedir..   Her  ne  kadar  günah  işleyip  tekrar  tevbe  etsede, gerçekten  pişmanlık  duyuyorsa buna  bu  şekilde  inanmalıdır..  Tabi  "nede  olsa  affoldum"  deyip  günaha  dalmamalı, haram-helal çizgisine  riayete dikkat  etmelidir.. Bu  dengeyi  sağlamak çok mühimdir.

Affolup  olmadığını  anlamka  için  yapabileceği  birşey  yoktur..  Allahın  affolduğunu  hassaten  bildirdiği  kullar  mustesna..  birkısmına  affettiğini  bir  şekilde  göstermeye  kadir  olan  Mevla, ekseri  olarak  bunu  bildirmeyedebilir..

dediğim  gibi  gerçek  manada pişmanlık  duyuyorsa affolduğuna inanmalıdır...
forum kuralları gereği imza kaldırılmıştır.

ümmetolmak

Allah razi olsun kardeşim ..inşAllah affolunuruz kendi ellerinle boğazına bıçağı çal deseler affolunacaksın deseler hiç düşünmeden .çekerdim bıçağı .. boynuma .. 

tanyurd

Allah  korusun  kardeşim..  O  daha  büyük bir  günah..  Onu  size  kim  derse  desin  aman  yapmayın.. 
bu  sözünüz de samimi iseniz bi iznillah  gerçek  manada  pişman  olduğunuza  şahitlik  için  kafidir.. Dolayısıyla  affolduğunuza  inanmak  düşer  size.. ve  rabbimiz  için,  bizi  sevmesi  için  ona  kulluğa  gayret..

ümmetolmak

inanmasam affolunduğuma ..varamam o secdeye ..lakin içim yanıyor ..hep bir çıkış arıyorum her satırda ..Allah ümmetiMUHAMMEDİN

tanyurd

rabbim  kabul  buyursun  tevbelerinizi..  kalbinizi huzurlu  eylesin ...

ümmetolmak

amin cümle ümmetiMuhammedin ..

müteallim

Alıntı yapılan: ümmetolmak - 24 Ocak 2011, 02:41:18
selamün aleyküm büyük günah işleyen bir insan ..nasuh tevbesi eder ve hep pişmanlık duyarsa ..affı mümkünmüdür ve affedilidiğini anlıyabilirmi yada affedildiğini öğrenmek için ne yapabilir mesela istihare vesaire yardımcı olursanız çok sevinirim Allah razi olsun
kul hakki olmadigi zaman hazreti Allah afv eder alameti tekrar ayni günahi islememendir ve Allaha yönelmendir

Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik