Çikolata Faydalı mı? Zararlı mı?

Başlatan Tuğra, 11 Mayıs 2010, 00:55:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

Arkadaşlar kahve dediğiniz sade ve yanında tatlı bir şey yemeden içilir.  s4))

Bu arada Hâsıl-ı Kelam şölen dedikçe aklıma pirinç patlaklı çikolatası geliyor fg1))

gerçi konumuz bitter ama ben yinede size raffaello ve bolçi yi tavsiye etmeden geçemicem  ş2))

ihvan

bu kadar önemli bir konuyu atlamadan olamazdı....severim.elime gecersede yerim.yerli malı tercihimdir.

Hâsıl-ı Kelam

Alıntı yapılan: İsra - 08 Aralık 2010, 09:44:06
Arkadaşlar kahve dediğiniz sade ve yanında tatlı bir şey yemeden içilir.  s4))

Bu arada Hâsıl-ı Kelam şölen dedikçe aklıma pirinç patlaklı çikolatası geliyor fg1))

gerçi konumuz bitter ama ben yinede size raffaello ve bolçi yi tavsiye etmeden geçemicem  ş2))

Kahveyi çikolata ile özellike bitterle deneyin derim.Tabi çifte kavrulmuş lokumu söylememe gerek yok :)

Şölen demişken antepfıstıklı milango'sunu da unutmayalım derim.İkramlık çikolatalarda şimdiye kadar gördüğümün en mükemmeli.
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Tuğra

Çikolata ile ilgili araştırmaların belirli bir firma sponsorluğu ile yapılıyor olması daima gözönünde bulundurulmalı ve çikolata konusunda da aşırıya kaçılmamalıdır, deniliyor, ayrıca;

yedikten sonra dişler fırçalanmazsa çürürmüş ve

en sevdiğiniz kıyafetlere bir süre sonra sığmaya bilirsiniz..   ş2))
〰〰〰〰🐠

Tuğra

Çikolata Kemikleri Zayıflatıyor

Hergün çikolata yemenin kadınlarda kemik zayıflamasına yol açabileceği belirtildi.

Avustralyalı bilim adamları, hergün çikolata yiyen kadınların kemik yoğunluğunun, haftada bir kez yiyen kadınlarınkinden yüzde 3.1 oranında daha düşük olduğunu belirledi.

Kemikleri zayıflayan kadınların kemik kırılmaları ve çatlaklara karşı daha korunaksız hale geldiği belirtildi.

Tıp dergisi Lancet'ta geçen ay yayımlanan bir yazıda çikolatanın sağlıklı bir yiyecek olarak görülmemesi gerektiği, üreticilerin acı tat verdiği için antioksidan maddeleri çikolatadan çıkardığı belirtilmişti.

haberturk.com 26/01/2008
〰〰〰〰🐠

Lika

Kahve ile çikolata birbirini tamamlayan iyi bir ikilidir diye düşünüyorum, tabi damak tadı herkesin farklı olabilir :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Lika

Bilim adamları özellikle 18 yaş altındaki çocuklarda ve gençlerde zararlı olan öksürük şurupları yerine, inatçı öksürüklerin tedavisi için çikolatayı öneriyor.

The Telegraph'ta yer alan habere göre, araştırmacılar kakao ve çikolatadaki "teobromin" adlı bileşenin öksürüğü kestiğini belirlediler. Yararlı olduğu tam olarak kanıtlanırsa, iki yıl içinde ilaç şeklinde piyasaya sürüleceği kaydedildi.

İngiliz Ulusal Akciğer ve Kalp Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, kakao ve çikolata içerisinde bulunan "teobromin" isimli maddenin öksürüğü engellemeye yardımcı olduğu tespit edildi.

Çikolatadaki "theobromine" isimli maddenin, boğazda kaşıntıyı ve öksürüğü önlemede öksürük şuruplarından bile daha etkili olduğunu söyleyen araştırmacılar, öksürük şuruplarında bulunan "codeine" isimli maddenin özellikle 18 yaş altındaki çocuk ve gençlerde faydasından çok zararı bulunduğunu açıkladılar.

Teorik olarak öksürüğü yatıştırmada bir parça bitter çikolatanın yeterli olabileceğini söyleyen araştırmacılar, ihtiyaç duyulan gerçek dozun belirlenmesi için henüz çalışma yapılmadığını ifade ettiler.

zaman
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Tuğra

Bisküvi, Çikolata, Gofret Yemeden Önce Bir Kez Daha Düşünün!

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, şekerleme, bisküvi ve çikolatalar ile pek çok gıda ürünlerinde kullanılan, nişasta bazlı şekerlerin (NBŞ) kansere davetiye çıkardığını belirtti.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, yaptığı yazılı açıklamada, halk sağlığını tehdit eden tatlandırıcıların, yetişen yeni neslin geleceğini tehlikeye attığını kaydetti.

Dünyada, ''sağlığa zararlı gerekçesiyle'' yasaklanan tatlandırıcıların, her yıl yüzde 50 oranında kota artışıyla Türkiye'ye sokulduğunu ifade eden Gök, şunları kaydetti:

''Başta aspartam olmak üzere, nişasta bazlı şeker ve çoğunluğunu çocukların tükettiği şekerleme, bisküvi, çikolatalar ile pek çok gıda ürünlerinde kullanılan NBŞ'ler kansere davetiye çıkarıyor.

Sakın 'ben mısır şurubu tüketmiyorum' demeyin. İçtiğiniz kolada, meyve suyunda, gazozda, yediğiniz çikolatada, tatlıda, kekte, pastada, dondurmada kısacası yüzlerce üründe mısırdan elde edilen şeker kullanılıyor. Çocuklarımız büyük tehlike altında.''

ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede ''Siklamat'' adı altındaki yapay tatlandırıcıların yasaklandığını belirten Gök, NBŞ'lerin şeker pancarına alternatif olmayacağını vurguladı

hastane.com
〰〰〰〰🐠