Haberler:


X adresimiz

Ana Menü

kaza namazı

Başlatan tepeltepe, 20 Kasım 2009, 11:33:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tepeltepe

Sabah namazına kalkamadığımız zaman öğlen vaktine kadar yani ikinci bir vakit girene kadar  sabah namazının kazasınımı yoksa normal vakit olarakmı kılmamız gerekiyor. . . Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Birde sabah namazınıkaçırmamam için bana tavsiye edebileceğiniz yorumlarınız varsa lütfen yardımcı olurmusunuz. Rabbim hapinizden razı olur inşAllah.
Teslimiyet; bela ve musibet şerbetini sakınmadan ve nazlanmadan içmektir.

müteallim

bilindigi gibi sabah namazinin vakti imsakdan günes goguncaya kadardir.bunu bütün fikih kitaplarinda bulabilirsiniz.eger kilinamamis ise günes dogdukdan kirkbes dakika sonra kilarsiniz sabah namazinin sünneti cok kiymetli sünnetlerden oldugu icin ve üzerinden tam bir vakit gecmedigi icin farzi ile beraber kilinir.

kazami olur edami sorusuna gelince bu hususda alimlerin ihtilafi vardir hanefi ülemasinin büyük bir kismi kaza olur demesine ramen bazilari üzerinden kamil bir vakit gecmedigi icin eda olur diyenlerde olmustur.amma vakti bellidir.günesden sonraya birakamamali.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

tepeltepe

teşekkür ederim ...kazaya kaldığı zaman hangisini yapmam daha makbul olur.
Teslimiyet; bela ve musibet şerbetini sakınmadan ve nazlanmadan içmektir.