İmamı gazali hz.

Başlatan yagub, 04 Mart 2012, 17:26:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yagub

selamün aleyküm

İmamı Gazali hazretlerinin mürşidi kimdir?
OKU VE TEFEKKÜR ET.

Mücteba

Ve aleyküm selam.

İmam-ı Gazali "Rahmetullâhi aleyh" Hazretlerinin mürşidi Silsile-i Saadâtımız'ın 7. Halkasını teşkil eden Ebû Ali Fârmedî "Kuddise Sirruh" hazretleridir.

“Levle’s-senetân, le heleke’n-Nu‘mân (İki sene olmasaydı, Nu‘man helâk olmuştu!)” sözünün sahibi, son iki senesinde tasavvufa intisab eden İmam-ı Azam "Rahmetullâhi aleyh" Hazretlerinin mürşidi ise Silsile-i Saadâtımız'ın 4. Halkasını teşkil eden Câfer-i Sâdık "Kuddise Sirruh" hazretleridir.

Mütebahhir

Alıntı yapılan: Mücteba - 04 Mart 2012, 19:41:04
Ve aleyküm selam.

İmam-ı Gazali "Rahmetullâhi aleyh" Hazretlerinin mürşidi Silsile-i Saadatımız'ın 7. Halkasını teşkil eden Ebû Ali Fârmedî "Kuddise Sirruh" hazretleridir.

DOĞRUDUR.
Deselerki İSLAM'ın pınarından içmek suç,
O suçları kabullenerek içerim avuç avuç,
Bir irşat istiyorum benliğime yön verecek,
Bir seccade istiyorum alnımı eskitecek,
Bir tesbih istiyorum çek çek bitmeyecek,
Bir KALP istiyorum daima Allah Allah diyecek.

Sabuni

geçenlerde okumuştum ayrıca şeyhlerinin arasında büyük kelam alimi İMAMUL-HARAMEYN HAZRETLERİ vardır ki kendisi mezhep müçtehidi olacak seviyete gelmiştir.

İMAM-I GAZALİ K.S. HAZRETEİNİN öğrencilerinin arasında ise MALİKİ BÜYÜKLERİNDEN BÜYÜK FAKİH EBU BEKİR İBNÜL ARABİ HAZRETLERİ vardır ki AHKAMUL KURAN adlı eseri meşhurdur.

İMAMI GAZALİ HAZRETLERİ HAKKINDA ŞAZELİ TARİKATININ KURUCUSU İMAM ŞAZELÎ HAZRETLERİ DERKİ : BİR SIKINTISI OLAN İMAM-I GAZALİ HAZRETLERİNİ ARACI ETSİN DUALARINDA.

çok büyük insan İMAM-I GAZALİ HAZRETLERİ. RABBİM TEALA ONUN GİBİ HEM ZAHİR DE HEM BATINDA YÜCELENİLMEYİ nasip etsin. amin amin amin.