Doğru Bir Evlilik Nasıl Olmalı?

Başlatan uslancak, 26 Mart 2009, 14:08:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uslancak

ben burda bi konuyu sizinle paylasmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim ..
ben 23 yasımdayım askerden geleli 1 yıl olcak ve başımdan bir nışan geçti anlaşamadık ayrıldık. şimdi ailemin tanıdığı ve akrabamız olan biri ile görüşüyorum ama bu iş benim isteğim dışında gelişti kızdan güzelliği açısından hoşlanamadım ama konuşmaları ve davranışları hoşuma gidiyo ailem bu iş olmazsa çok üzülecek sizce ben bu arkadaşla evlenmelimiyim..şimdiden teşekkürler..

Fatihan

Önemli olan yüz güzelliği değil, huy ve dininin güzel olmasıdır kardeşim.Tercihinizi bu yönde kullanmalısınız.Güzellik 2.planda olmalıdır.Efendimiz(s.a.v)'in tavsiyeleri de bu yöndedir...

uslancak

fatihan kardeşim yorumun için teşekkür ederim sonradan sıkıntı yaşamamak için burdaki değerli ilim sahibi arkadaşların yorumlarını almak istiyorum..RABBİM CÜMLEMİZİ DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN...

Fatihan

Bu benim yorumum değil Efendimiz'in ve dinimizin tavsiyeleri kardeşim....

ihvan

Alıntı yapılan: fatihan - 26 Mart 2009, 14:49:41
Önemli olan yüz güzelliği değil, huy ve dininin güzel olmasıdır kardeşim.Tercihinizi bu yönde kullanmalısınız.Güzellik 2.planda olmalıdır.Efendimiz(s.a.v)'in tavsiyeleri de bu yöndedir...
.                         imzamı atarım.     güzel olupta huysuz  çekilmez olacağına,gönlü, dili güzel olsun dünyayı dar etmesin.acizane

müteallim

basliga göre sorunun cevabi gayet basit sünnete uygun bir evlilik.en dogru evliliktir-
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik