Geçmiş namazların kazası, zamanında kılınan namazın yerini tutar mı?

Başlatan sermin.cetin, 03 Nisan 2006, 01:03:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sermin.cetin

okulda olduğum zaman namazlarımın istemeden vaktinin geçtiği oluyor.eve geldiğimde kaza ediyorum.zamanında kılınmış namazla aynı yeri tutar mı?aynı sevabı alırmıyım?
Şimdi seni analar,Arıyor ağlar gibi...,
Ey yetimler yetimi,
Ey garipler garibi!
Düşkünlerin kanadıydın.
Yoksulların sahibi;
Nerde kaldın ey Resûl,
Nerde kaldın ey NEBİ?

müteallim

Alıntı yapılan: sermin.cetinokulda olduğum zaman namazlarımın istemeden vaktinin geçtiği oluyor.eve geldiğimde kaza ediyorum.zamanında kılınmış namazla aynı yeri tutar mı?aynı sevabı alırmıyım?

Zamaninda kilinan namazin yerini tutmaz ayni sevabi alamazsin.Ancak Allaha olan borcunu ödemek sureti ile zimmetinden düsürmüs olursun.en azindan cezadan kurtulmus olursun.

Zamaninda kilmaya gayret et. olmazmi.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

hulefai rasidin

Alıntı Yapen azindan cezadan kurtulmus olursun
eminmisiniz??
namazın kazaya kalmasına meşru sebep varsa şayet ki bellidir o sebepler o zaman ancak cezadan kurtulmuş olursunuz benim bildiğim!!!
dünyanın taşı yağsa başıma illa  dostun gülü öldürür  beni:(

müteallim

Alıntı yapılan: hulefai rasidin[ eminmisiniz?

eminim kardes.Hic zamaninda eda edilip emri- ilahiye uyan ile zamaninda emri- ilahiye uymayan bir olurmu. :?:

Namazin mesru olarak kazaya kalmasina sebebleri biliyoruz onlar mesrudur.mesru olan yerde kul mazurdur.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik