Günahlara pisman olmamak

Başlatan wi11m001, 18 Ekim 2012, 11:32:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wi11m001

Selamun aleyküm,

Soru: Bazi günahlari bile bile isliyorum, ve onlardan hic bir pismanlik duymuyorum, bunun sakincasi varmidir ve hükmü nedir?

Bu Günahlardan bildiklerimi listeleyim:

*1) Dersde Acik olan Ögretmene bakmak ve dinlemek (derse kendi irademle katiliyorum ilgimi cektigim icin, fakat her zaman cikabilirim)
*) Kadin Sesi dinlemek (yani kulak müsafiri olmak, bazen annemgilde olunca duyuyorum, dinliyorum)
*) Kadinlar ile beraber ayni mekanda yanliz bulunmak (mesela Annemin arkadasini araba ile Eve götürmek, tek ben ve o Teyze var, arabanin icinde baska kimse yok)
*) Sakal kesmek
*) Müzik dinlemek (yani dini müzik, fakat calgili)
*) Kumas pantolon giymek (dar oldugu icin, bunun üzerine hadisler var)
*) Kirmizi, Sari veya bazi renkli gömlekleri giymek (bazi alimlere göre asiri renkli giymek mekruh veya haramdir, Dürrül Münteka,Damad kenarinda N/532)
*) Dar Elbise giymek
*2) Kadinlan tokalasmak (Is görüsmelerde)
*2) Sarap icilen masada oturmak (Yine Is Görüsmesinde ...)
*2) Yabanci Kadinlan konusmak (Is üzerine)

.. ve buna benzeyenler

Not:
*1: Her 18 Yasindan üzerine olan Talebe kendi iradesinlen okur, zorunlu degildir, yani istedigi zaman okuldan veya üniversiteden cikar.
*2: Is oldugu icin bir zorluk vardir, yani kendim istedigim icin oturup görüsmüyorum, hatta beni cok rahatsiz ediyor, fakat yine istedigim zaman isden cikabilirim. (Fakat bu hususlar olmayan bir isyeri Avrupada gercekden cok zor bulunuyor)

Hadisi Serif: "Kim Allah'tan baska ilah olmadigina Allah'in bir ve seriksiz olduguna ve Muhammed'in onun kulu ve Resulu (elcisi) olduguna, keza Hz. Isa'nin da Allah'in kulu ve elcisi olup, Hz. Meryem'e attigi bir kelimesi ve kendinden bir ruh olduguna, keza cennet ve cehennemin hak olduguna sehadet ederse, her ne amel uzere olursa olsun Allah onu cennetine koyacaktir." Buhari, Enbiya 47; Muslim, Iman 46, (28); Tirmizi, Iman 17, (2640)