İncil okumanın zararı var mı?*

Başlatan 61koeroglu61, 01 Nisan 2006, 03:04:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

61koeroglu61

incil okumanin ne zarari var.??
(Kıyamet günü) insan kardeşinden , anasından , babasından , karısından, çoluğundan, çocuğundan kaçacak.O gün herkes kendi derdine düşecek.”( Abese suresi/34-37)

61koeroglu61

Ben  kendi sahsim olarak konusayim bu konuyu bari ..

Avrupada yasayan müslümanlarin  incil hakkinda bilgi olmasi ve  gayri müslim lere karsi iyi bir savunma silahidir  cünkü incilde bahsedilen konulari  kendileri istedikleri sekilde yazdilar ve hayata gecirdiler  gercegine ulasilamadi  . onda yazilanlar  la simdiki yaptiklari birbirini tutmuyor

ben de biliyorum  incilin okumanin hic bir faidesi yok oldugunu....

hatta bununla ilgilide  bir rivayet duymusdum hocamizin birinden

Hz ömer´in elinde bir incil yapragini görünce  peygamber efendimiz onu alip yirtip atmistir ve hükmü gecmis seylerle ilgilenmeyin di yede nasihatde bulunmustur.

ben incile inananlari    iyi ikna edebilmek icin  onlarin inandigi bilgileri ögrenmek istiyorum  bununda onlara bir fayda saglamadigini göstermek hic bir hükmünün kalmadigini ispatlamak
(Kıyamet günü) insan kardeşinden , anasından , babasından , karısından, çoluğundan, çocuğundan kaçacak.O gün herkes kendi derdine düşecek.”( Abese suresi/34-37)

racül

Incil degistirilmis bir kitab.. Ama kelimeler mi degistirildi, yoksa mefhumu mu degistirildi seklinde de bir tartisma var..

Her halukarda hangi ifadeler orjinal incilden kalma, ilahi kelamdan kalma, handileri uydurma tam bilemedigimizden, elimize aldigimizda da saygisizlik etmemek gerek..

Incil okumanin hükmünü bilmiyorum :oops:
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

rahname

Alıntı yapılan: "61koeroglu61"incil okumanin ne zarari var.??

Peygamberimiz dün-yayı şereflendirdikten sonra, daha önce gelmiş Peygamberlerin tasarrufları ve getirdikleri şerîatların hükmü kalmamıştır. Hakkaniyet ve hükümranlık sadece bizim Peygamberimize âittir. Onun içindir ki, Peygamberimiz bir ara Hazret-i Ömer'in elinde mensuh Tevrat sahifelerini görünce ona âdeta çıkışarak:

“Siz de Yahûdi ve Hıristiyanlar gibi bana verilen nübüvetten, bana indirilen Kur'ân'dan şüphe ve tereddüt mü ediyorsunuz? Vallâhi, Tevrat kendine indirilen Mûsa Peygamber (şu anda) hayatta olsa idi, bana tâbi olmaktan başka hiç bir kudreti olamazdı.” buyurarak bu gerçeği ifade etmişlerdir.

"kaldıki o zaman tevrat ta incil de asıldı  peygamberimiz   böyle buyurduysa   şimdide geçerli mutlaka en güzel cevab Kuranı Kerimi okumak ve okutmaktır"

müteallim

Müslümanlar bunlarla istigal etmemeli.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

*sade*

Hristiyanları ikna etmek için belki okunabilir ama insanoğlu kontrollü değil ki..Onların saçma kısımlarını bulup,doğrusunu anlatmak için okuyorum derler bir bakarlar,incile daha ehemmiyet verir olmuşlar.Herkesin harcı değil ölçülü davranmak.O yüzden bence okumamak daha uygundur.Gerçekten bilemezsin hangileri değiştirilmiş hangileri orjinal.
Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzura kavuşur...

ihvan

okumanın ne faydası olacakki.merak bile etmiyorum..........

osmanlı

İhvan abi hiçbir faydası yok. Amma etrafında hristiyan varsa iş değişir. Hele de misyoner varsa. Şahsen üniversitede okurken iki misyoner vardı okulda. Adamlar Kuranı Kerimden bir birini nesh eden ayeti celilelerin arapçasını ezberlemişler yalan yanlış meal verip Kuranı Kerim (Haşa) Allah kelamı değildir diyorlar ve noksan kimseleri etkileyebiliyorlardı. Biz ise sadece savunma yapıyorduk gol yememek adına. Fakat bir kaç arkadaş hristiyan kaynaklarını, incili ve diğer müslüman alimlerin incil tetkiklerini okuyup karşısına dikilince o kaleye geçti. Sürekli biz gol atmaya başladık. :))))  Ha peki adamlar müslüman oldumu hayır. Etkilendiler mi hayır. Sadece bahsettiğim gibi noksan olan kimselere tesiirleri azaldı, orada bulunduğumuz zaman.
Ayrıca hristiyanlıktada aslen yasaklar var mesela zina, hırsızlık v.s gibi ahlaksızlıkların bir çoğu yasak. Bunların incildeki yerlerini bilip kullanmak daha güzel oluyor. Şahsen birçok sıradan hristiyana bu taktiği kullanıyorum ve sempati kazanıyorum. Şöyleki yaptıkları ahlaksızlıkların yasak olduğunu kendi dinlerinden beyan ediyorum. Direkt kendi dinimizden beyan edince ters tepme ihtimali yüksek oluyor. Bu ahlaksızlıkları yapamayın iyi insan olun şeklinde yaklaşınca bizi daha yüceltenlerine rastladım. Şahsıma "God's man (Tanrının adamı)" diyenler bile oldu. daha sonra merhale merhale dinimizden bahsettim. Peki müslüman oldularmı hayır. Ama İslama olan antipatileri gitti en azından. İslamı ve müslümanları bu şekilde bilmiyorduk diyenlerde oldu. Bizi terör ile özdeşleştirenler de büyük değişiklikler oldu mesela.
  Neyse mevzu uzadı. Anselmo Turneda veyahu Abdullahı Tercüman hazretleri müslüman olduktan sonra bırakın incili tevratı, budistlerin tomarlarını okuyup tetkik etmiştir.
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...

Şecaatli

Alıntı yapılan: osmanlı - 05 Aralık 2012, 18:22:02
İhvan abi hiçbir faydası yok. Amma etrafında hristiyan varsa iş değişir. Hele de misyoner varsa. Şahsen üniversitede okurken iki misyoner vardı okulda. Adamlar Kuranı Kerimden bir birini nesh eden ayeti celilelerin arapçasını ezberlemişler yalan yanlış meal verip Kuranı Kerim (Haşa) Allah kelamı değildir diyorlar ve noksan kimseleri etkileyebiliyorlardı. Biz ise sadece savunma yapıyorduk gol yememek adına. Fakat bir kaç arkadaş hristiyan kaynaklarını, incili ve diğer müslüman alimlerin incil tetkiklerini okuyup karşısına dikilince o kaleye geçti. Sürekli biz gol atmaya başladık. :))))  Ha peki adamlar müslüman oldumu hayır. Etkilendiler mi hayır. Sadece bahsettiğim gibi noksan olan kimselere tesiirleri azaldı, orada bulunduğumuz zaman.
Ayrıca hristiyanlıktada aslen yasaklar var mesela zina, hırsızlık v.s gibi ahlaksızlıkların bir çoğu yasak. Bunların incildeki yerlerini bilip kullanmak daha güzel oluyor. Şahsen birçok sıradan hristiyana bu taktiği kullanıyorum ve sempati kazanıyorum. Şöyleki yaptıkları ahlaksızlıkların yasak olduğunu kendi dinlerinden beyan ediyorum. Direkt kendi dinimizden beyan edince ters tepme ihtimali yüksek oluyor. Bu ahlaksızlıkları yapamayın iyi insan olun şeklinde yaklaşınca bizi daha yüceltenlerine rastladım. Şahsıma "God's man (Tanrının adamı)" diyenler bile oldu. daha sonra merhale merhale dinimizden bahsettim. Peki müslüman oldularmı hayır. Ama İslama olan antipatileri gitti en azından. İslamı ve müslümanları bu şekilde bilmiyorduk diyenlerde oldu. Bizi terör ile özdeşleştirenler de büyük değişiklikler oldu mesela.
 Neyse mevzu uzadı. Anselmo Turneda veyahu Abdullahı Tercüman hazretleri müslüman olduktan sonra bırakın incili tevratı, budistlerin tomarlarını okuyup tetkik etmiştir.

İncil okurken çok dikkatli olunmalıdır.Asıl o hıristiyanların kendi yaşantısı ile tezat oluşan İncil'de ki sözleri onları okuyup güzelce cevap verilmelidir.Birde onlara akli ve mantıki güzel sorular sormak lazımdır ki, onları kendi dinlerinin noksanlık ve hatalarını anlasınlar diye incil  okunmalıdır.
Neden mi mutluyum?.Çünkü Allah var, sıkıntı yok!
Gerisi imtihanımdır.

Bir ayet:"Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız;
oysa o, hakkınızda hayırlıdır.Olur ki, siz bir şeyi seversiniz;ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır.
Allah bilir, siz bilmezsiniz. " (BAKARA SURESİ-216)