Mehmet Akif'in öbür yüzü -1-

Başlatan Mücteba, 17 Mart 2013, 06:57:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

azizistanbul

Alıntı yapılan: Mücteba - 25 Mart 2013, 23:51:45
Alıntı yapılan: azizistanbul - 25 Mart 2013, 21:02:04
Alıntı yapılan: Mücteba - 25 Mart 2013, 16:30:10

"Dam başında saksağan, vur beline kazmayı"

Ali Eren'in Mehmet Akif'i eleştirirken çocuklarının yetişkinliğindeki hallerini eleştirmesi  hususunda söylenilecek sözü hatırlatmışsınız. Haklısınız

Dam Üstünde Saksağan Vur Beline Kazmayı !

Yok, biri Sadakat Forum'a gelse dese ki;
"azizistanbul'un Ali EREN Abiye bir husumeti varmış, yazılarında devamlı hata ararmış, uzaktıkça uzatırmış. "
işte o zaman o söz yerine oturur.

Siz beni anlamadınız ya daha ne diyeyim kardeşlerim.  Ben Ali EREN'beyi tanırım o da beni tanır ancak devamlı bir görüşmemiz yoktur.

Ayrıca Ali Bey kardeşimizi "Abi","din alimi" , "din adamı" diye tanımanız da biraz yanlış olur. Ali bey kardeşimiz eskiden beri okumayla meşgul bir kardeşimizdir. Ancak bu forum sakinlerinin "Abi" anlayışına göre Ali Bey bir "Abi" değildir. Muhterem bir kardeşimizdir. Muhtelif gazetelerde köşe yazarlığı yapmış araştırmaları olan birisidir.  Ancak ona alim sıfatını yüklemek kendisine haksızlık olur.

Ayrıca ben yine benim gibi düşünen bir kardeşimizin yazmış olduğu yazının tutarsız olabilecek, avamın eleştirisini hak edecek bir züle düşmemesi için eleştirdim. Yoksa Ali EREN'in yazısını beğenmediğim veya Mehmet AKİF'e toz konduramadığım için değil.

Siz bu inceliği anlamadığınız sürece ve taassupla Mehmet Akif'in aleyhine yazılan her yazı bütünüyle doğrudur düşüncesinde olduğunuz sürece ben mesajlarıma devam ederim.

Ayrıca Osmanlı kardeşim Ulu Hakan Abdülhamid Han benim için mihenk taşıdır demiş. Ulu Hakan Hepimiz için mihenk taşıdır. Ona çarpan (çarpılır çarpılmaz bilemem ama) feraset sahibi değildir.

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Günbatımı

Aziz İstanbul kardeşim, ne demek istediğinizi en ince ayrıntısına kadar anladım ve katılıyorum...  s4))
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Mücteba

Alıntı yapılan: azizistanbul - 26 Mart 2013, 11:52:21
...
avamın eleştirisini hak edecek bir züle düşmemesi için eleştirdim.
..

Peki, bu mevzuu kendisine ilettiniz mi yoksa eleştiriniz sadece sadakat forumda mı kaldı?

ihvan

sorduğum bir kaç kaç değerli kardeşim.ali eren hocamızın dini ilimleri okuduğunu belirtti.bizde öyle biliyoruz okumuş ve okutmuştur.