Örnek İslam medresesi hakkında notlar

Başlatan Mücteba, 12 Haziran 2012, 10:05:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mücteba

Örnek İslam medresesi hakkında notlar

Örnek İslam Medresesi'ne  (İsmi budur)  IQ'su 110'un altında öğrenci alınmayacaktır.  Ayrıca karakter testi yaptırılacak ve İslamî ilimleri okumaya müsait karakterliler kabul edilecektir.

Medresenin Arapça müderrisleri Arap dünyasından seçilerek getirilecek ve öğrencilere bir sene yoğun Arapça okutulacak,  altı ay sonra rüyalarında bile Arapça konuşacaklardır.

Medresenin üç dergisi olacaktır.

Birincisi: Yılda bir nüsha yayımlanan ilmî araştırma dergisi. En az 500 sayfa...

İkincisi: Yılda üç nüsha yayımlanan Osmanlıca ve Arapça dergi.

Üçüncüsü: Yılda dört nüsha yayımlanan kültür ve sanat dergisi.

Medresede geleneksel İslamî sanatlar öğretilecek, köklü sanat eğitimi verilecektir.

Medrese talebelerinin kıyafetleri, İslamî norm ve ölçülere uygun olarak Paris'te hazırlanan bir prototipe uygun olarak diktirilecektir.

Medresenin kapısından içeriye bedevîlik,  gecekondu kültür ve zihniyeti, ucuz işporta edebiyatı, popülizm, boş sloganlar, arivizm, din sömürüsü girmeyecektir.

Talebenin üçte biri Batı dünyasındaki mühtedilerin zeki, istidatlı, kabiliyetli çocuklarından seçilecektir.

Medrese talebesine en zengin ve mükemmel şekliyle Osmanlı edebiyatı okutulacaktır.

Medresede iki Avrupa dili öğretilecektir.

Bilgi ve kültürün yanında ahlâk ve karakter terbiyesi verilecektir.

Fazla yemek yiyip de semirip şişmanlayan öğrenciler tard edilecektir.

Öğrenciler fizikî ve ruhî çilelerle olgunlaştırılacaktır.

Hiçbir öğrenci herhangi bir sektin mensubu, bağlısı, militanı, fanatiği, holiganı olamaz.

Arkadaşlarını bir cemaate, sekte, kliğe çekmek için propaganda ve telkinat yapan öğrencinin medrese ile ilişiği kesilir.


Sakalı çıkan bütün öğrenciler sakal bırakacaktır.

Bütün öğrenciler imame ile gezecektir.

Beş vakit namazlar tam kadro cemaatle kılınacaktır.

Şeriata aykırı olmamak şartıyla tasavvuf kültürü ve neş'esi kazandırılacaktır.

Yüksek okullar ve fakülteler arası bilgi ve kültür yarışmalarında medrese öğrencileri birinci olacaktır.

Medreseyi ve öğrencilerini bozmak, dejenere etmek, gayesinden uzaklaştırmak, kirletmek için çalışacak bütün şer güçlerine ve şerir kişilere, şeyâtîne karşı gereken bütün tedbirler alınacaktır.

Medresenin yılsonu imtihanlarına yurt içinden ve yurt dışından icazetli ulema, fukaha ve gerçek üdeba davet edilerek talebeyi bizzat imtihan etmeleri kendilerinden rica ve istirham edilecektir.


Mehmet Şevket EYGİ - 12 Haziran 2012 Salı

azizistanbul

Alıntı yapılan: Mücteba - 12 Haziran 2012, 10:05:56
Örnek İslam medresesi hakkında notlar

1 .Örnek İslam Medresesi'ne  (İsmi budur) IQ'su 110'un altında öğrenci alınmayacaktır.  Ayrıca karakter testi yaptırılacak ve İslamî ilimleri okumaya müsait karakterliler kabul edilecektir.


2. Talebenin üçte biri Batı dünyasındaki mühtedilerin zeki, istidatlı, kabiliyetli çocuklarından seçilecektir.


Mehmet Şevket EYGİ - 12 Haziran 2012 Salı



1. madde deki zekaya sahip talebeyi bulursan bize de gönder.

2. madde deki mühtedilerin zeki çocuklarına ne gerek var. yani ülkedeki karınca kararınca bulduğumuz zeki talebeleri kabul etsek olmaz mı . İslamın hamisinin olmadığı bir dönemde hangi amaca hizmet edeceğini ölçemeyeceğimiz devşirmelere ne gerek var.


Ayrıca yazının geneline baktığımız zaman ben islami tedrisatın içerisinde olmama rağmen. en az 20 yıllık dönem içerisinde böyle bir medrese profilini rüyamda bile göremem.


Özveri, gayret, ehli sünnete bağlılık noktasında  bu yazıya uyan şuan bile binlerce müessese var. Ancak yazıda verilen eğitim öğrenci, eğitim ve imkan kriterleri noktasında böyle bir medrese Mehmet Şevket EYGİ bey'in derin hayal dünyasının bir ürünüdür.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ