Haberler:


X adresimiz

Ana Menü

Tarikat

Başlatan Yılmaz Ahmet, 25 Haziran 2015, 02:39:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yılmaz Ahmet

Selamunaleykum.Tarikattan cikilirmi?cikilirsa gunah olur mu?

azizistanbul

Elbette çıkılır.Hatta tarikattan çıkmayı düşünenin durması bile hatadır. Tarikat girmek gibi bir farz yoktur. Ama ömrünü Allaha kulluk ile geçirmek ölüm bizlere gelene kadar ibadet etmek gibi bir mecburiyetimiz vardır. Dünya ahiretin tarlasıdır. Ahiretteki saraylarımızı bu dünyadaki kulluklarımızla inşaa ederiz. Rasulullah efendimiz "kişinin malayaniyi terketmesi yani ne dinine ne de dünyasında fayda vermeyen şeyleri terketmesi dininin güzelliğindendir "buyurmuştur. Bu sebeple ömrümüzü ibadet, taat ve zikir ile geçirmek gibi bir mecburiyetimiz vardır.
Tarikat eğer bizi haramlardan koruyor, her daim kötülüğü emreden nefsimizi biraz olsun frenletiyor gem vuruyor,  kulluk şuuru veriyor, sabit bir zikir ve birtakım evradı okumamızı sağlıyor, farzlarımızı daha kolay ve istekli bir şekilde yerine getirmemize imkan veriyor, infak zekat sadaka ve Allah yolunda cihad hizmet gibi imkanlar sağlıyorsa ve bütün bunları yaparken kollektif bir şuur oluşuyor ve ortam sağlıyorsa yüce mevlamızın buyurduğu gibi salihlerle beraber olmak Allaha kulluk noktasında buluşuan insanlarla beraber olmaya çalışmak aklın tavsiyesidir. Bu ortamdan uzak olmak ise ömrümüzün manevi bereketini azaltacağından dolayı mantıklı değildir.

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Yılmaz Ahmet

eyvAllah sağolun.peki tarikattan çıkmak için bir şey yapmamıza gerek var mı?

azizistanbul

Nasıl bir tarikata girdin sen kardeş. Seni pişman eden nedir ? Merakımdan soruyorum. Yukardaki mesajımda anlattım Ehli sünnet üzere olan ilim ve irfan yuvaları olan cemiyetlerden faydalamak bizim lehimizedir.

Tarikata girmekte yoktur çıkmakta. Tarikatın öğrettiği zikir usullerini ve yaşama dair adapları yaparsan o tarikat üzerine devam etmiş olur ve istifade edersin. Yok o tarikatın usullerini ve zikirlerini yapmassan o tarikatın içinde olmamış olursun bu kadar basit .

Tarikat mafya veya bir mason kuruluşu gibi bi yer değildirki girerken belli ritueller çıkarken belli ritüeller gerektirsin. Sana öğretilen tarikat adabın yapmassın olur biter. 
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Yılmaz Ahmet

Naksibendi tarikatindayim.Halamin oglu sayesinde sofi  oldum  ama universite  sinav hazirliklarindan dolayi pek gidemedim dernege. Bu yuzden  sordum.Yoksa tarikata karsi deilim.Ibadetlerimi evde  yapiyorum.

recep67

Alıntı yapılan: Yılmaz Ahmet - 26 Haziran 2015, 01:38:27
Naksibendi tarikatindayim.Halamin oglu sayesinde sofi  oldum  ama universite  sinav hazirliklarindan dolayi pek gidemedim dernege. Bu yuzden  sordum.Yoksa tarikata karsi deilim.Ibadetlerimi evde  yapiyorum.

Güzel kardesim ünüversite engel deyilki yap ibadetini nasil bir mahkemeye cikilmiyor yarin Allahin huzuruna kiminle cikacagiz
sen ibadetlerini yap zamanin dahilinde dernegede ugra sana ille niye gelmiyorsun diyende olmaz  bos bos durmakta olmaz
Ahi .Dünyayi mevlam zahmetsiz vermis ille bir seyler götürmemiz lazim öbür tarafa :) :) ;)
ÖĞRENİLMESİ GEREKEN İLK DİL TATLI DİLDİR...

Yılmaz Ahmet

Boş boş durmuyorum zaten yapiyorum ibadetlerimi.Ben tarikattaki seyleri yapmiyorum zikir hatme gibi .Ondan sordum gunah olur mu die ?