Osmanlı Sultanlarına muhabbet besleriz çünkü...(Yusuf Nebhânî, Hulâsatü’l-Beyân)

Başlatan Mücteba, 10 Kasım 2015, 13:06:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mücteba

Osmanlı Sultanlarının Yüksek Mertebeleri

Osmanlı Sultanlarının İslâm'a ve Müslümanlara hizmetleri çok büyüktür.

Âl-i Osman, ümmet-i Muhammed'i bir araya topladı, zulümle hüküm sürenleri, Mısır, Şam, Irak, Yemen'de, doğu ve batıdaki Ehl-i sünnete musallat olmuş sapık hükümetleri ve hâricîleri kahrettiler.

Haremeyn-i şerîfeyn, Kudüs-i şerîf ve diğer peygamber türbelerinin hizmetiyle şereflendiler.

Onların fütuhâtları Hazret-i Ömer'in fetihlerine benzemektedir. Onlar zamanında İslâm beldelerinin hududu genişledi, Müslümanlar her türlü tehlikeden korundular.

Ümmet-i Muhammed onların fetihlerine son derece sevindi, devletleri bütün cihânın gördüğü en büyük devlet oldu. Zira onlar mahlûkâtın (yaratılmışların) efendisi Resûlullâh aleyhisselâmın dinine son derece hürmet gösterdiler, devletlerinde eşrâf (Resûlullâh Efendimiz'in mübarek nesli) ve ulemâ en yüksek saygı ve ikrâmı gördü.

İşte bu güzel hasletleri sebebiyle Osmanlı Sultanlarının vallâhi yeryüzündeki her Müslüman üzerinde hakları vardır. Kıyâmet gününe kadar Müslümanlar evlâddan evlâda onlara muhabbet besleyeceklerdir. (Yusuf Nebhânî, Hulâsatü'l-Beyân)



http://www.sadakatforum.com/duvardan-dokulen-inciler-takvim-yapraklari-t52570.0.html;msg277037#msg277037


Mücteba

#2