Çesitli ihtiyaçlar için dualar 30 adet

Başlatan Kendinibulanadam, 12 Eylül 2025, 15:46:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kendinibulanadam

Çesitli ihtiyaçlara karşı toplu dualar 30 adet.

Dua1:"Allah'ım rızkımızı bol,imtihanımızı kolay eyle, görünen ve görünmeyen sıkıntılarımızı,dertlerimizi,hastalıklarımızı gider ya Rabbi.Amin ecmain."

Dua2:"Allah'ım lutfunla zengin kılarak,kendinden başkasına muhtaç etme.Sıkıntılarımızı izale buyur. Içinde bulunduğumuz gam ve kederden kurtar.Amin ecmain."

Dua3:" Zayi olan nimetlerimizin yerine daha hayırlısını ver. Rızkımızı bereketli eyle. Rızkımız konusunda kanaat sahibi yap.Amin.Ecmain."

Dua4:(Allah'ın en sevdiği dua):"Ümmeti Muhammede umumî bir rahmet ile merhamet eyle."

Dua5:"Belanın felaketinden, helakın gelmesinden,kötü kazadan, düşmanların şamatasından sana sığınırım."

Dua6:
" Allâhümmeğfirli verhamni vehdini ve âfıni verzükni"
Manası: "Allah'ım!Beni bağışla,bana hidayet nasip eyle,bana rızık ver,beni afiyette daim eyle ve bana merhamet et."Amin

Dua7:
(Tüm duaları kapsayan dua)
"Allâhüme inni es'elüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke muhammedün ve neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke muhammedün sallellâhü aleyhi ve selleme ve entel müsteânü ve aleykel belâğu ve lâ havle ve lâ kuvvete illa bilâhil aliyyil azıym."

Meâli:

"Allah'ım muhakkak ben Peygamberin Muhammed aleyhisselam'ın, Zat-ı Ecelli Ala'ndan istediği hayırlı şeylerin en hayırlısını isterim. Senin Peygamberin Muhammed (S.A.V.)'in Senden istiaze ettiği şeylerin şerrinden de sana sığınırım Allah'ım.
yardım ancak Zat-ı Ecelli Ala'ndan beklenir. Dünyada da ahirette de istenilen şeye ulaştıracak ancak Sensin. Kuvvet ve kudret ancak Senin yardımınla gerçekleşir Allah'ım.

Dua8:Peygamber efendimizin Rızık, Bereket, ilim için aşağıdaki hadisde belirtilen duayı sıkça kullanırmış.

Ümmü Seleme (r.a)'dan rivayet edilir ki;

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) her sabah namazının ardından şöyle dua ederdi.

"Allahümme inni es'elüke ilmen nâfian veamelen mütekabbelen ve rızkan tayyiba."

"Allah'ım, senden faydalı bir ilim kabul edilmiş amel güzel bir rızık isterim."

Dua9:"Allah'ım, dalalete düşmekten,dalalete düşürmekten sana sığınırım.Hata yapmaktan,hataya düşürmekten sana sığınırım.Cahillik etmekten,cahillikle imtihan olmaktan sana sığınırım.Zulmetmekten,zulme uğramaktan sana sığınırım."

Dua10":Allah'ım insanların kahrından sana sığınırım."

Dua11:"Allah'ım zalimlerin zulüm ve baskılarından sana sığınırım."

Dua12:"Fakirlik ve bereketsizliğin def'i için şu beş kelimey,i Nebi Aleyhisselam, Hazreti Fatıma (r.Anha)'ya öğretmişlerdir. Hazreti Peygamber bu kelimeleri Cebrail Aleyhisselam'dan ta'lim etmiştir.

"Yâ evveline ve yâ âhırîne ve yâ zel kuvvetil metîni ve yâ erhamer râhimin."

Dua13:"Elini ağrıyan yere koy ve 3 kere besleme çek. Daha sonra 7 defa şu duayı oku:
Euuuzu bi izzetillahi ve kudretihi min şerri maaa ecidu ve uhaaaziru"(uzatmalar birden fazla harf ile belirtilmiştir.)
Duanın anlamı şu şekildedir: "(Şu an meydana gelen) hissettiğim ve istemediğim şeyin kötülüğünden Allah'ın izzet ve gücüne sığınırım."

Dua14" Diş Ağrısı İçin Dua Türkçe Okunuşu:

«Dâ' üsbüakes-sebate âla dırsike sümmek'rak ahir yasin.»

Diş Ağrısı İçin Dua Anlamı:

"Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur." (Suyûtî, el-Câmi'us-Sağîr, no: 5218)

Dua15:(Diş ağrısı için 3 defa,dişin üzerine aspirin koyulup okunur.)

Kuran-ı Kerim 36:78Yasin
-----------
وَضَرَبَ لَنَا مَثَلًا وَنَسِيَ خَلْقَهُ ۖ قَالَ مَنْ يُحْيِي الْعِظَامَ وَهِيَ رَمِيمٌ
Ve darebe lenâ meselen ve nesiye halkah(halkahu), kâle men yuhyil izâme ve hiye remîm(remîmun).
Kendi yaratılışını unutarak bize karşı misal getirmeye kalkışıyor ve: «Şu çürümüş kemikleri kim diriltecek?» diyor.

Dua16: Şifa Salavatı Okunuşu: "Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin tıbbi'l-ku�lû��bi ve devâihâ ve âfiyeti'l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri'l-eb�sâri ve diyâihâ ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim."
Şifa Salavatı Anlamı: "Ey Allah'ım ! kalblerin tabîbi ve devası, vucutların afiyeti ve şifâsı, gözlerin nûru ve ziyâsı olan Muhammed'e, âline ve ashâbına salât ve selâm eyle"

Not:Şifa duaları için hem ilaç kullanıp hem dua okumak daha tesirlidir.

Dua17: "(Musibet için dua)Bismillahi alâ dini ve nefsi ve veledi ve ehli ve mâli ve alâ külli mâ e'tânihi Rabbi." ."Ya Rabbi! Dinimi ve nefsimi ve evladımı ve ailemi ve malımı ve bana vermiş olduğun her şeyi sana emanet ediyorum."

Dua18:(Musibet için dua)

"Bismillâhi ala nefsî ve mâlî ve dînî"
بِسْمِ اَللَّهِ عَلَى نَفْسِى وَ مَالىِ وَ دِينِى
Anlamı: Nefsim, malım ve dinim için Allâh (c.c.)'ın adıyla yardım isterim.

Dua19:(Musibet ve çaresizlik hallerinde ayet 7 defa okunur. Yunus a.s balığın karnındayken okumuştur.)
"Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne)." Bu duanın manası: ''En sonunda karanlıklar içerisinde, 'Senin dışında hiçbir tanrı yoktur. Ben seni tenzih ederim. Gerçekten de ben kötü işler yapmışım!"

Dua20:(Çaresizlik halinde dua)

""La ilahe illAllahül'azim-ül-halim la ilahe illAllahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illAllahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim." Bu duanın manası "Allah'ım beni bütün sıkıntılarımdan, sorunlarımdan kurtar. Şüphesiz ki sen her şeye kuvveti yetensin. Beni de en hayırlı olanlara vesile olacak biçimde arındır."

Dua21:"Vesvese duası şöyledir ki 'Amentü billahi ve rusulihi hüve'l evvelü hüve'l ahirü ve'z zahirü ve'l batinü ve hüve bi külli şey'in alim'

Dua22:(Vesvese ve şeytandan korunma duası)
"Allâhümme innî e'ûzü bike mineş-şeytâni min hemzihî ve nefsihî ve nefhıhî" Anlamı:"Allah'ım! Şeytandan, onun çarpmasından, kötü telkinlerinden ve vesvese vermesinden sana sığınırım."

Dua23"Allah'ım ümmeti Muhammede yardım eyle, ümmeti Muhammede merhamet eyle,ümmeti Muhammedden razı ol, Hz. Muhammed'in nurlu caddesinde dolaşır ya Rabbi,Hz.Muhammed'e cennette komşu eyle,Hz.Muhammed'in cennete cemalini görmeyi nasip eyle,Hz.Muhammed'in şefaatine nail eyle ya Rabbi. Hz.Muhammed'in sancağı altında topla ya Rabbi. Hz. Muhammed'in havzasından içip,ebedetiyyen susamayalım ya Rabbi."

Dua24:"Her türlü hayrı yaşantımıza ziyadesiyle ihsan eyle,ölümümüzü tüm şerlerden muhafaza eyle ya Rabbi."

Dua25:"Ülkemizi ve diğer  islâm ülkelerini tehlikelere karşı koru ve yardım eyle ya Rabbi.Bize dünyada iyilik ve güzellik,ahirette iyilik ve güzellik ver. Tüm sana inananları bagışla ya Rabbi."

Dua26:"Çaresiz dert ve hastalıklarımıza karşı,yardım eyle, sabır ver,dayanma gücü ver Allah'ım."

Dua27:(Sabah akşam üç defa okunacak korunma duası)
«Bismillâhillezi lâ yedurru ma'asmihi şey'ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi'ul alim.»
«İsmi sayesinde yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah'ın adıyla. O her şeyi işitir ve bilir» derse, ona hiçbir şey zarar vermez." (Ebû Dâvûd, Edeb, 101/5088; Tirmizî, Deavât, 13)

Dua28:"(Tövbe duası)

Tevbe ya Rabbi estağfirullah,tevbe ya Rabbi estağfirullah,tevbe ya Rabbi estağfirullah.Eşhedü enlâ ilâhe illAllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh."diyip tövbe edilebilir.

Dua29:
(İman tazeleme duası )" Allahümme innâ ürîdü en üceddidel imâne tecdîden bir kavli lâ ilâhe illallâh Muhammedur resûlullah." denir ve üç defa tekrarlanır.

Dua30:"(Nikâh tazeleme duası)

" Allahümme innâ ürîdü en üceddidel imâne tecdîden bir kavli lâ ilâhe illallâh Muhammedur resûlullah." denir ve üç defa tekrarlanır.

"Lâilâhe illallâhül melikul hakkul mubîn.Muhammedur Resûlullahi sâdikul va'dül emîn,lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm." cümlesi ilave okunur.