Çeşitli ihtiyaçlar için dualar 2.kısım 30 adet

Başlatan Kendinibulanadam, 12 Eylül 2025, 21:10:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kendinibulanadam

Çesitli ihtiyaçlar için dualar 2. kısım 30 dua.

Dua1:"Hiç bir hasetçinin,hiç bir düşmanın isteğini yerine getirme ya Rabbi." Amin

Dua2"Kalbin vesvesesinden,işlerin dağınıklığından sana sığınırım ya Rabbi." Amin.

Dua3:"Perçeminden tuttuğum şeylerin şerrinden sana sığınırım ya Rabbi." Amin.

Dua4:"Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden Allah'ın(Celle celâluhu) tastamam kelimelerine sığınırım." Amin.

Dua5: Allah'ım ol emrin(kün fe yekûn) ile bize fayda verecek hayırlı olan yararlı şeyleri oldur, el- Mâni ismin ile bize zarar verecek şer olan zararlı şeylere  mani ol." Amin.

Dua:6" Kas katı kesilmiş kalplerimizi mum gibi yumşat ya Rabbi."Amin.

Dua7:  Tövbe namazına niyet edilir,2 rekat nafile namaz kılınır ve tövbe namazı duası okunur.:
"Bu günahıma(günah ismi söylenir.) Bir daha ebediyetten dönmemeye karar verdim." Sonra:"Sonra üç defa şu sözler söylenir:
"Senin mağfiretin benim günahımdan daha geniştir. Senin rahmetin benim yanımda, amelimden ziyade ümit kaynağımdır." Amin denir ve tövbenin kabulü için dua edilir.

Dua8:"Bize dünyada iyilik ve nimet ver,ahirette iyilik ve nimet ver bizi cehennem azabından koru."Amin.

Dua9:"Beni,anamı,babamı ve bütün müminleri bağışla."Amin.

Dua10:"Başkalarının haklarını çiğnemekten ve kendi haklarımızın çiğnenmesinden koru bizleri ya Rabbi."Amin.

Dua11:"Bizlere dünya ve ahiret saadeti ver ya Rabbi."Amin.

Dua12" Allah'ım,yaşamak hayırlı olduğu müddetçe yaşat,ölüm hayırlı olduğunda öldür."Amin.

Dua13:"Kaderimizi kendimiz için hayırlı eyle, ömrümüze hayır ve bereket ihsan eyle,kalplerimizi iyi ve temiz eyle ya Rabbi."Amin.

Dua14:" Allah'ım, imanımızı diri,imtihanımızı kolay eyle."Amin.

Dua:"Allah'ım, es-Selâm ismin ile bizleri selamete çıkar ya Rabbi.

Dua15:"Allah'ım güzel isimlerin olan esma-ül-hüsnana şahit yaz beni ya Rabbi ve dualarımızı kabul et."Amin."

Dua16:"Kabul olmayan duadan sana sığınırım Allah'ım."

Dua17: Allah'ım, Hellallerinle yetinip,haramlardan müstağni kıl bizleri."Amin.

Dua18:Allah'ım kalplerimize bir inşirah serinliği lütfet ya Rabbi."Amin.

Dua19:"Allah'ım, avuç içlerimizde saklı olan,tüm bizim için hayırlı olan yapmış olduğumuz duaları kabul eyle."Amin.

Dua20:"Ömrümüz ömrünüze nasip eyle Allah'ım."Amin.

Dua:21:"Tevbe Sûresi, 14. Ayet
Okunuşu: "...Ve yeşfi sudûra kavmin mu'minîn. (mu'minîne)."
Anlamı: "Allah, mümin bir topluluğun kalplerine şifa versin/gönüllerini ferahlatsın!" (et-Tevbe, 14)

Dua22:
"Yunus Sûresi, 57. Ayet
Okunuşu: "...Ve şifâun limâ fîs sudûri. (sudûrin)"
Anlamı: "...Gönüllerdeki dertlere şifâdır..." (Yûnus, 57)"
Dua23:
"Nahl Sûresi, 69. Ayet
Okunuşu: "...Yahrucu min butûnihâ şarâbun muhtelifun elvânuhu fîhi şifâun lin nâs(nâsi), inne fî zâlike le âyeten li kavmin yetefekkerûn. (yetefekkerûne)..."
Anlamı: "...Onların (arıların) karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifâ vardır..." (en-Nahl, 69)"

Dua24:"İsrâ Sûresi, 82. Ayet
Okunuşu: "Ve nunezzilu minel kur'âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu'minîne (mu'minîn)...."
Anlamı: "Biz, Kur'ân'dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, mü'minler için şifâ ve rahmettir..." (el-İsrâ, 82)"

Dua25:"Şuarâ Sûresi, 80. Ayet
Okunuşu: "Ve izâ maridtu fe huve yeşfîni."
Anlamı: "Hastalandığım zaman bana şifâ veren O'dur." (eş-Şuarâ, 80)"

Dua26:"Fussilet Sûresi, 44. Ayet
Okunuşu: "Kul huve lillezîne âmenû huden ve şifâun (şifâ')..."
Anlamı: "...De ki: O, (Kur'ân) inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifâdır..." (Fussılet, 44)"

Dua27:"Mahşer günü berat edip yüzü gülen kullarından eyle Allah'ım."

Dua 28:  Namaz örnek bir dua:"Elhamdülillahi Rabbil'âlemîn.
Essalâtü vesselâmü alâ resûlinâ Muhammedin ve Âlihî ve Sahbihî ecma'în.
Yâ Rabbî! Kıldığım nemâzı kabûl eyle! Âhir ve âkıbetimi hayr eyle. Son nefesimde kelime-i tevhîd söylememi nasîb eyle. Ölmüşlerimi afv ve magfiret eyle.
Allahümmagfir verham ve ente hayrürrâhimîn. Teveffenî müslimen ve elhıknî bissâlihîn. Allahümmagfirlî ve li-vâlideyye ve li-üstâziyye ve lilmü'minîne vel mü'minât yevme yekûmül hisâb.
Yâ Rabbî! Beni şeytân şerrinden ve düşman şerrinden ve nefs-i emmârem şerrinden muhâfaza eyle! Evimize iyilikler, halâl ve hayrlı rızklar ihsân eyle! Ehl-i islâma selâmet ihsân eyle! A'dây-ı müslimîni kahr ve perîşân eyle! Kâfirlerle cihâd etmekde olan müslimânlara imdâd-i ilâhiyyen ile imdâd eyle!
Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü annî.
Yâ Rabbî! Hastalarımıza şifâ, dertli olanlarımıza devâ ihsân eyle!
Allahümme innî es'elükessıhhate vel-âfiyete vel-emânete ve hüsnelhulkı verrıdâe bilkaderi bi-rahmetike yâ erhamerrâhimîn.
Anama, babama ve evlâdlarıma ve akrâba ve ahbâbıma ve bütün din kardeşlerime hayrlı ömürler ve hüsn-i hulk, akl-ı selîm ve sıhhat ve âfiyet, rüşdü hidâyet ve istikâmet ihsân eyle yâ Rabbî!
Âmîn. Velhamdü-lillâhi rabbil'âlemîn.
Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Muhammedin kemâ salleyte alâ âli İbrâhime ve alâ âli İbrâhime inneke mahîdün mecid., Allahümme bârik alâ Muhammedin vr alâ âli Muhammedin kemâ bârekte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhime inneke hamîdün mecid.
Allahümme Rabbenâ âtinâ fiddünya haseneten  ve fil âhireti hasaneten ve kınâ azâbennâr.
Velhamdü lillâhi Rabbil'âlemîn.
Estagfirullah, estagfirullah, estagfirullah, estagfirullahel'azîm elkerîm ellezî lâ ilâhe illâ huvel-hayyel-kayyûme ve etûbü ileyh."

Dua29: Mevlana'nın bir duası:"Hz. Mevlâna'nın Duâları-
Yâ Rabbî!
Bizim hâlimize bakarak muâmele etme. Kendi ikrâm ve ihsânına göre bize muâmele eyle.
Yâ Rabbî!
Kerem ve lütfunla hidâyet ettiğin kalbi tekrar dalâlete, sapıklığa meylettirme. Belâları bizden sarf eyle, çevir ve değiştir. Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim!
O günahlar dolayısı ile bizden intikam alma. Bize azâb etme.

Yâ Rabbî!
Biz nefis ile şeytana köpek gibi tâbi olduksa da sen, azab arslanını bize saldırtma.
Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim!
Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin. Sen kerem sâhibisin.Ey mahlûkâtın, yaratıkların canlıların ihtiyâcını gideren Rabbim! Sen varken hiç bir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak lâyık değildir.
Yâ Rabbî!
Rûhumda bir ilim katresi var. İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle.
Ey ihsânı çok olan Rabbim!
Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.
Ey affetmeyi seven Rabbim!
Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle.
Ey yardım isteyenlerin yardımcısı!
Bizi hidâyete çıkar.
Yâ Rabbî!
Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur.
Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin.
Ey âlemin yaratıcısı!
Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin.
Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al.
O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).
Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin."
Dua 30:" Hz. Mevlâna son demlerinde iken, dostu Siraceddin Tatari'yi yanına çagırarak, kendisine su duayı ögretmis ve sıkıntılı zamanlarında okumasını tavsiye etmistir:
"Ya Rabbi!
Bana ne senin zikrini unutturacak,
sana şevkimi söndürecek, seni tesbih ederken duyduğum lezzeti kesecek bir hastalık; ne de beni azdıracak, şer ve kötülüğümü artıracak bir sıhhat ver."
Ey Merhamet edenlerin merhametlisi!
Merhametinle bu duamı kabul et."