Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Tavuk eti

Başlatan hayati, 26 Haziran 2006, 01:05:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihan

Ya kendin kesip yiyeceksin.
Ya da biz helal kesim yapıyoruz diyen tesisleri kendi gözünle gördükten sonra alıp yiyeceksin.Bir yerdeki tesis biz helal kesim yapıyoruz diyordu.ve o muhitte en çok o marka tavuk satılıyordu.Ama  gidip yerinde gördük durum öyle değil.Sorunca da biz fetva aldık diyorlar.
Amma tabi %100 güvendiğimiz yerlerde mutlaka vardır.En güzeli oralardan alıp yemek.

Hocalarımız da zaten gerekli malumatı vermişler.

afrah

Alıntı yapılan: "isra"bunları okdukça artık tavuk yiyesim gelmiyor ..ben en iyisi yarın et aldığımız kasabı arayıp sorıyım nasıl yaptıklarını gerçi onlarda bize fabrikadan geliyor dicekler bu defada fabrikanın numarasını alıyım onlara sorarım ama acaba beni ciddiye alıp cevap verirler mi?

süphe olan herseyden kacinmak lazim isra kardes
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise,
o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....

müteallim

ACABA HELAL BULAMAYIP YEMEYINCE ÖLÜMMÜ GELECEK ÖLÜM GELSE BILE O Allah KORKUSUNDAN DOLAYI KURTULUS HASIL OLURSA BUNDAN DAHA GÜZEL NE OLABILIR:
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

eginli

"Sual: Tüylerinin kolay yolunması için kesilen tavuklar sıcak suya bırakılıyor. Böyle tavukları yemek caiz midir?

CEVAP:
Yarılmadan, kaynar suya konursa necis olur. Yenmesi haram olur. Eğer, karnı yarılıp içi yıkanıp temizlendikten sonra, kaynar suya konursa, tüylerine necaset bulaşmamışsa, yenmesi helal olur. (Ebüssüud Efendi Fetvası)

Kaynamayan sıcak suda bırakılan içi boşaltılmamış tavuğun, yalnız derisi necis olur, böyle bir tavuğun içini boşalttıktan sonra, üç defa soğuk su ile yıkanınca her yeri temiz olur. İşkembe de böyle 3 defa yıkanınca temiz olur. (R. Muhtar)

öz olarak bu hususta bilinmesi gereken kisim bukadar...

http://www.sadakat.net/forum/index.php?topic=13200.msg121826#msg121826
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

fatak

Alıntı yapılan: Fatihan - 25 Mayıs 2007, 09:24:49
Ya kendin kesip yiyeceksin.
Ya da biz helal kesim yapıyoruz diyen tesisleri kendi gözünle gördükten sonra alıp yiyeceksin.Bir yerdeki tesis biz helal kesim yapıyoruz diyordu.ve o muhitte en çok o marka tavuk satılıyordu.Ama  gidip yerinde gördük durum öyle değil.Sorunca da biz fetva aldık diyorlar.
Amma tabi %100 güvendiğimiz yerlerde mutlaka vardır.En güzeli oralardan alıp yemek.

Hocalarımız da zaten gerekli malumatı vermişler.

peki biz ne yapalim,

ben avusturyada yasiyorum... ve bu  konu beni cok yakindan ilgilendiriyor.. gözümüzle görebilecegim bi tesis yok.. etlerin nerden geldigini bilmiyorum ve nasil kesildiginide bilmiyorum.. sorsam  helal tabiki bacim diyolar... gidip o tesisleri göremiyorumda cünkü cogu ya almanyada yada bize üc yada dört saat uzaklikta..

diyelimki bi müslüman yerden aliyoruz.. herkes bilmiyorki kaynar su dökülmiyecegini.. kendi bildigi gibi kesiyor.. anladigima göre is sadece besmeleylede bitmiyor

bu durumda bize ne öneriyorsunuz? 

kendiniz kesin demeyin imkansiz...

yemeyelimmi, yada yersek neye dikkat edelim..

osmanli

kardesim bizde almanyada 35 senedir yasiyorum ama cok dikkat isteyen konular  size tuna diye bir sirketin tavuk ve etlerini yemenizi tavsiye ederim bizim buralarda yedigimiz et ve tavuklari onlar kesiyorlar kontrol altinda yapiyorlar kesintileri helal 

fatak

tuna yi biliyorum ama burda daha cok anur var yada kasaplarda taze et var.. Anur helalmidir?

osmanli

Alıntı yapılan: fatmatak - 21 Mayıs 2009, 02:24:49
tuna yi biliyorum ama burda daha cok anur var yada kasaplarda taze et var.. Anur helalmidir?

tunaya kefilim

Günbatımı

'Tavuk almayım' diyorum olmuyor. Yemeyenleri gerçekten tebrik ediyorum. Şimdi bu yazıları okuyunca midem bulandı...

Acaba Türkiye'dekiler için de marka adı verebilecek olan var mı?
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

Miftahulkuluub

Kuruyolum satış yapan tavuk firması hiç duymadım. Ticari mantıkla uğraşılacak birs sektör değil.
Ama mahalli olarak bu işi yapan yerler oluyor. Çevreye sormak lazım.
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

İsra

bazı tavukların üstünde islami usullere göre hazırlanmıştır vb. yazılar oluyor bunlara güvenebilirmiyiz acaba?

beyaz zambak

Alıntı yapılan: fatmatak - 21 Mayıs 2009, 02:24:49
avusturyada kasaptan et alıyormusunuz

müteallim

Alıntı yapılan: İsra - 21 Mayıs 2009, 19:15:56
bazı tavukların üstünde islami usullere göre hazırlanmıştır vb. yazılar oluyor bunlara güvenebilirmiyiz acaba?

güvenmiyorum.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

azizistanbul

kesinlikle güvenmiyorum . ŞUan türkiyede Hijyen bile kontrol edilemezken İslami usullere uygunluk kimin umurunda .
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

ihvan

işimiz bir hayli zor.bir tek tavuk olsa iş kolayda.gıdaların hangisinden kaçabileceğiz.peynirlerde kullanılan mayalar..kasaplardaki etler..hormunlu sebzeler. neler neler...dağda yaşaşak ordada baz istasyonları var.yani işimiz zor