Dondurma hakkında ne biliyorsunuz?

Başlatan Tesniye, 19 Temmuz 2006, 09:22:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demir

haklısın İsra kardeşim :)
Çok işte çırak olacağına , bir işte usta ol....

Himmet

Alıntı yapılan: Miftahulkuluub - 15 Temmuz 2007, 17:10:10
Domatestede hınzır yağı varmış  diyorlar. Artık domateste yemiyorum :P

Bunu bende yeni duydum ve dehşete kapıldım.Çok sevdiğim halde iki gündür domates tüketemiyorum.Duyduğuma göre çabuk bozulmaması için kabuğunun kalın olmasını temin ediyorlarmış.Bunun içinde (afedersiniz) hı.... gübresi ile yetiştiriyorlarmış.

Bunu çok acil olarak sormamız ve öğrenmemiz lazım !!!...
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

Fatihan

Antalya Kumluca'da seracılık işi ile ilgilenen  tanıdıklarımız var.Bizzat kendim de gördüm.Domates salatalık vs. gibi sebzelerde mutlaka ilaç kullanıyorlar ve bu ilaçların kahir ekseriyeti İsrail menşeili.HEm öyle bir yapmışlar ki domates sert olsun diye  için bir ilaç veriyorlar fakat onun ayarını genelde tutturamıyorlar o zamanda domates çatlama yapıyor onu da aynı firma üretiyor.Yani birini kullanıyorsan diğerini de mutlaka alacaksın.

Fakat hınzır gübresi kullanıldığını hiç işitmedim....

turab

Alıntı yapılan: Himmet - 25 Haziran 2008, 17:55:29
Alıntı yapılan: Miftahulkuluub - 15 Temmuz 2007, 17:10:10
Domatestede hınzır yağı varmış  diyorlar. Artık domateste yemiyorum :P
Alıntı yapılan: Miftahulkuluub - 16 Temmuz 2007, 06:45:28
Latifeyide manasız yapmadım aslında. Şunu demek istedim.  Kil, galli her şeye itibar etmemek lazım. İnanılmaz söylemler var. Neredeyse tüm gıda ve bisküviler için bir sürü senaryolar yapılıyor. Hiç birini yememek lazım manasına geliyor o zaman. Eğer elimize bu konuda kesin bilgiler ulaşırsa paylaşırız elbette, ama şu ana kadar dondurmalarda sıkıntı arzeden bir durum duymadım, karşılaşmadım.

Sanırım domatesteki hınzır bahsi,Miftah kardeşimizin latifesinden ibaret ;)
Allahım!Ahirete mani olan dünyadan,ölümün iyiliğine engel olan hayattan ve amelin hayrına mani olan emelden sana sığınırım

Himmet

Alıntı yapılan: fatihan - 25 Haziran 2008, 18:28:51
Antalya Kumluca'da seracılık işi ile ilgilenen  tanıdıklarımız var.Bizzat kendim de gördüm.Domates salatalık vs. gibi sebzelerde mutlaka ilaç kullanıyorlar ve bu ilaçların kahir ekseriyeti İsrail menşeili.HEm öyle bir yapmışlar ki domates sert olsun diye  için bir ilaç veriyorlar fakat onun ayarını genelde tutturamıyorlar o zamanda domates çatlama yapıyor onu da aynı firma üretiyor.Yani birini kullanıyorsan diğerini de mutlaka alacaksın.

Fakat hınzır gübresi kullanıldığını hiç işitmedim....

Teşekkür ederim cevabınız için.Allah'ım ya herşey beklenir bunlardan.Dünden beri balkonda sebze yetiştirmek mümkünmü? bunun hesabını yapıyorum.  e52))
Ben yukarıda yazdığım bilgiyi Ahmet MARANKİ'DEN duydum.Kendisini takip eden arkadaşlara fazla kapılıyorlar diye kızıyordum.Bir dinleyeyim dedim dehşete düştüm.Allah'ım ya öyle şeyler söylüyor ki nefesim kesildi.Bu adem hakkında bilginiz varmı?

Alıntı YapSanırım domatesteki hınzır bahsi,Miftah kardeşimizin latifesinden ibaret

Nasıl bu ayrıntıyı kaçırmışım diye üzülüyordum.Birde diyorum neden kimse üstünde durmamış acaba?Sonradan hatırladım bu latifeyi.  :)
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

demir

konu dondurmadan ,ayrandan ,domatese gelmiş :) bence de ayran güzel ama harareti tam bastırmıyor en iyisi çay içmek gerçekten iyi geliyor biz bir keresinde sıcakta 3 kişi 2 demlik çay içmiktik :)

İsra

demir kardeşim çok fazla çay sağlığa zarar aman dikkat:)

demir

saolasın isra kardeşim dikkat ederim ama alışkanlık işte :-) fazilet takviminde şunu okumuştum zekasının açılmasını isteyen günde 6 bardak çay içsin paylaşmak istedim :)

devran

Dondurmada, süte göre 3-4 kat daha fazla yağ olduğu belirtildi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Akın, pek çok kişinin keyif almak ve serinlemek için yediği dondurmanın, süte göre 3-4 kat daha fazla yağ, yaklaşık yüzde 12-16 daha fazla protein içerdiğini söyledi.

Akın, uzun zamandır üzerinde çalıştığı, 425 sayfadan oluşan, ''Dondurma Bilimi ve Teknolojisi'' isimli kitabının basımının gerçekleştiğini bildirdi.

Dondurmanın tarihçesinden besin değerine, dondurma formüllerinden üretim teknolojisine kadar pek çok konuda kaynak kitap olma özelliği taşıyan eserde, dondurmayla ilgili hemen her ayrıntıya girildiğini ifade eden Akın, kitabın, en son endüstriyel dondurma yapım tekniklerini de içerdiğini belirti.

Buzun çok eski zamanlardan beri sofralarda bulunduğunu, Hz. Süleyman tarafından buzun kullanıldığına dair İncil'de bilgilerin yer aldığını kaydeden Akın, zaman içinde buzun sıvılarda soğutucu olarak kullanılmasının, ''Wate-Ice'' tipi dondurulmuş ürünlerin üretilmesi fikrine öncülük ettiğini anlattı.

Akın, meyve ve meyve sularının karla karıştırılmasıyla elde edilen yiyeceğin ilk kez yüzyıllar önce Çin'de yapıldığının düşünüldüğünü, bu ürünün Avrupa'da 13. yüzyılın sonlarında görüldüğünü, 19. yüzyılın başlarında ise günümüzdeki dondurma benzeri bu ürünün elle çalışan dondurucular kullanılarak üretilip lokantalarda satılmaya başladığını anlattı.

Bir ürünün dondurma olarak sınıflanabilmesi için, içinde en azından yüzde 10 süt yağı, yüzde 20 toplam süt kuru maddesi bulunması, güvenli ve uygun tatlandırıcı içermesi gerektiğini ifade eden Akın, dondurmanın içeriğinde karbonhidratlar, yağlar, proteinler, mineral tuzları ve vitaminlerin yer aldığını söyledi.

-SÜTE GÖRE 3-4 KAT DAHA FAZLA YAĞ VAR-

Dondurmanın, çok önemli besin maddeleri içerdiği için beslenme değeri yüksek bir ürün olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akın, şunları kaydetti:

''Vücutta ısı ve enerji üreten bir gıdanın bu özelliği, enerji değeri olarak ifade edilebilir. Enerji değeri birimi ise kilokaloridir. Dondurmanın enerji değeri de içinde kullanılan katkıların besin değerine bağlı olarak değişir. Ancak günümüzde ticari olarak üretilen dondurmaların ortalama değerleri göz önünde bulundurulduğunda, dondurmanın besin değeriyle ilgili genel bir değerlendirme yapılabilir. Pek çok kişinin keyif almak ve serinlemek için yediği dondurma, süte göre 3-4 kat daha fazla yağ, yaklaşık yüzde 12-16 daha fazla protein içerir. Dondurma, süte göre 3-4 kat daha fazla karbonhidrat barındırır.''

Akın, dondurmanın, gıdalar içinde enerji açısından çok iyi bir kaynak olduğunu, bu durumun dondurmayı, büyüme çağındaki çocuklar ve kilo almak isteyenler için önemli hale getirdiğini vurguladı.

Aynı nedenlerle, dondurmanın kontrollü olarak tüketilmesinin de önemli yararlar sağladığını belirten Prof. Dr. Akın, dondurmanın, kilo almak ve kilo vermek isteyenlerin günlük diyetlerinde de yer aldığını sözlerine ekledi.

habertürk sitesinden alıntı
Gün Olur devran döner.

devran

Dondurma mı yoğurt mu fazla tüketilmeli sizce?
Gün Olur devran döner.

ihvan

devran

ama dondurma da bir o kadar yoğurt kadar faydalı.

Sorum aslında eksik olmuş.Şöyle sadece hazır ürünleri tüketenler için yani yoğurdu da marketten alanlar için yoğurt ve dondurma karşılaştırılması nasıl olur?
Gün Olur devran döner.

ihvan

içerisinde ki süt olunca haklısınız.tabi doğuda yoğurdu marketten almama lüksümüz var.şüküler olsun

Tuğra

Bildiğim kadarıyla dondurmayıda evde yapanlar var,içeriğine bakarsak şeker vanilya türü şeylerin pek de faydası olmasa gerek....

Tabiki yoğurt...
〰〰〰〰🐠

devran

İçeriğindeki katkı maddlerini göz önüne alırsak hangisi daha az zararlı peki?
Gün Olur devran döner.