Her Güne Bir Dua

Başlatan Serche, 25 Haziran 2004, 23:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihan

Üzerimizdeki lütuflarını saymakla tüketemeyeceğimiz, ihsanı, keremi bol, rahmeti, şefkati ve merhameti sonsuz Rabb'imiz! Bize dünya adına verdiğin bütün nimetleri din-i mübin-i İslam'a hizmet etme istikametinde kullanmayı nasip eyle!
Bizi, kardeşlerimizi, hepimizi bütün mevcûdâtı kuşatan ve her şeyi şâmil olan engin rahmetinden mahrum etme!
Allah'ım! Her halimizi ıslah buyur ve bizi göz açıp kapayıncaya kadar nefsimizle baş başa bırakma!Amin.

Fatihan

Ey kullarının günahlarını görmezden gelen ve yeniden dönüp sırat-ı müstakimi bulmaları için fırsat üstüne fırsat veren yüce Mevlâ'mız! Bizler çok günahlar işledik.

Şimdi "tevbeler tevbesi!" diyor, yüce huzurunda boyun büküyoruz. Amellerimizdeki eksikliklere ve sözlerimizdeki kırık-döküklüğe değil, hakkındaki hüsn-ü zannımıza ve rahmetine bağladığımız recâmıza göre muamele et ve bizi haybet ve hüsrana uğratma.Amin.

Amade

Yâ Allah yâ Allah yâ hayyü yâ kayûmü yâ zelcelâli vel ikrâm,
es’elüke en tuhyiye kalbî bi nûr-i ma’rifetike ebeden yâ Allah yâ Allah.” (38)
duâsınida da imanla ölmek için her zaman okunmalıdır.

duha

Allah razı olsun hocam...

AMİN...AMİN...AMİN...
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

mustantık

Ya rabbel Alemin bizi ve bütün ümmeti muhammedin evladını zalimin zulmünden, fasıgın fısgından, şeytandan ve şeytanlaşmış insanların şerrinden muhafaza eyleyup göz açıp kapayıncaya kadar hatta daha az zaman içerisinde bile olsa nefsimize uydurma, bizlere ve ana-babalarımıza iman selameti ihsan eyleyip o iman ile kelimei şehadeti söyleye söyleye çene kapamayı nasip eyle.

( ana ve babasına dua etmeyenin rızgı kesilir. Hadisi Şerif.)
( Duanaın kabul olmasının teminatı ümmeti muhammedin evladına dua etmektir. (K.K)
(Hadis-i Şerif: Kardeşlerinize günahsız ağızlar ile dua ediniz.
  Sahabei kiram Günahsız ağız olur mu YaRasülAllah?
  Bir Kardeşin diğer kardeşi için yaptığı dua günahsız agızla yapılan duadır.
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an.
(Abdulah ibn-i Mes’ud)

İsra

Ber-ceste

İbni Mes’ud radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Nebi sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederdi:

“Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim.”

Müslim, Zikir 72. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 72; İbni Mâce, Dua 2
Sükût etmek gibi alemde nadana cevab olmaz..

enfa

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir fakir sahabiye sadaka gönderdi ve götüren zâta da, "Söylediklerini ezberle." buyurdu. Sadakayı alan:

"Allâh'a hamd olsun ki kendini zikredeni unutmadı ve kendisine şükredeni terk etmedi. Allâh'ım beni unutmadığın gibi beni de seni unutmayan kullarından eyle." diye duâ etti.

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

duha

Amin...Amin...Amin...
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

_melek_

Cevşen'den Dua

Ey kudret ve Hâkimiyet ve Mâlikiyeti bütün zâhirî seyyid ve meliklerin hadsiz derecede fevkinde bulunan, şeref-i intisâbı hiçbir seyyidin intisâbına benzemeyen ve Ona mensup olana kudretiyle herşeyi musahhar eden Hâkim-i Ezelî,

Ey lisân-ı hal ve kal ile edilen bütün dualara nihayetsiz rahmet ve kudretiyle ve nihayetsiz hikmetinin muktezâsınca icâbet eden Mücîb-i Rahîm,

Ey bütün hayır ve hasenât Onun elinde bulunan ve Onun tevfikiyle vücuda gelen, her hayrâtı yazan, her hasenâtı kaydeden, her a''mâl-i sâlihayı muhâfaza eden ve her hizmetin ücretini ve her hasenâtın mükâfâtını veren Hafîz-i Alîm,

Ey kemâlât-ı kibriyâsı mümkün ve mutasavver bütün mertebelerin üzerinde bulunan ve mahlûkatı mektûbat-ı Samedâniye ve memurîn-i İlâhiye mertebelerine çıkaran ve îman ve itaatle Ona intisab edenleri a''lâ-yı illiyîne yükseltip fazl ve keremiyle ulvî derecelere mazhar eden Fâtır-ı Hakîm,

Ey maddî ve mânevî nimetlere, rızıklara, ömürlere, hayır ve hasenelere bereket ihsân eden, nihayetsiz rahmet ve gınâ ve cûd ve sehâsıyla ziyadelikler veren Muhsin-i Kerîm,

Ey âsî kullarının hatalarını mağfiret etmek şanından olan Gafûr-u Rahîm,

Ey havl ve kuvvetiyle bütün belaları def eden Mevlâ-yı Azîm,

Ey büyük küçük bütün mevcudatın gizli ve açık bütün seslerini birden işiten ve hiçbir sadâ Ondan gizli kalmayan Semî-i Alîm,

Ey bütün mahlukatın sual ve dua lisanıyla ettikleri fakr ve ihtiyâcâtına dâimî cevap veren ve yerine getiren Kerîm-i Pürnevâl,

Ey en gizli mahlukatının en gizli arzularını ve en hafî niyazlarını bilen, işiten ve icâbet eden Alîm-i Zülcemal,

Sen aczden ve şerikten münezzeh ve mukaddessin. Senden başka ilâh yok ki bize imdad etsin. El-aman, el-aman! Bizi azap ateşinden ve Cehennemden halâs et.

Amin

Pırıltı

Allah bugünkü gibi yıllarca SADAKAT FORUM'un yıldönümünü kutlamayı nasiip eylesinn!!  s4))

(AMİN)
İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.

Eymen

Abdülkâdir Geylânî Hazretleri'nin duası

Ey Yücelerden Yüce Rabbim! Bütün mal ve mansıp sahipleri kapılarını sürmelediler. Sen’in yüce dergahının kapısı ise asla kapanmaz ve dilekte bulunanlara her zaman açıktır.

Ya Rabbî, Ya İlahî! Yıldızlar gaybûbet âlemine, gözler de uykuya daldılar. Sen ise, ey Rabbim, Hayy’sın, Kayyûm’sun; uykudan, uyuklamadan sonsuz defa münezzeh ve müberrâsın.

Ya Rab! Gece, karanlığıyla mevcûdâtın üzerini örtünce döşekler de seriliverdi ve sevenler sevdikleriyle başbaşa kaldılar. Sen, Sen’in yolunda, Sana ulaşma istikametinde cehd ü gayret içinde bulunanların biricik sevgilisi, (benim gibi) yalnızlık gurbetine maruz kalanların da yegane enîsisin!

Ya İlâhî! Ulu dergâhına sığınan bu kimsesiz kulunu kapından kovacak olursan ben gidip hangi kapıya iltica edebilirim ki! İlâhî! Yakınlığından mahrum edersen beni, o zaman ben kimin yakınlığını umabilirim ki!

İlâhî! Şayet Sen bana azap etmeyi murad buyurursan, ben biliyorum ki, cezalandırılmaya fazlasıyla müstehakım! Fakat affınla sarıp sarmalarsan, o da Sen’in lütfun ve keremindir.

Ya Seyyidî, ya İlâhî! Marifet erbabı kulların Sen’i bulduklarında Sen’den başka ne varsa hepsinden yüz çevirmişlerdir. Salih kulların Sen’in fazlınla necâta ermişlerdir. Taksîratı pek çok günahkarlar da “Tevbe, ya Rabbi!” deyip yine Senin kapına yönelmişlerdir.

Ey affı güzel Rabbim! Ne olur, affının serinliğini ve marifetinin halâvetini benim ruhuma da duyur ve beni onlarla doyur! Her ne kadar ben bunlara lâyık olmasam bile, haşyetle önünde iki büklüm olup ikâbından sakınılmaya lâyık olan da, mücrimlerin günahlarını bağışlama şanına yaraşan da yalnız Sen’sin!
Zaman bir kılıçtır; sen onu kesmezsen, o seni keser.

Nakkaı

Gönüller sultanı Mevlana Hazretleri'nin hizmetlisine:

"Bu gün evimizde yiyip içecek birşey var mı?" diye sormuş, hizmetlisinin de

"Hayır hiç birşey yok" diye cevap vermesi üzerine sevince gark olarak ellerini Yüce Dergah'a açıp:

"Allahım, sana şükürler olsun ki, evimiz bugün Peygamber evine benziyor" diye dua etmiş ve Muhammed Mustafa'nın(sav) yolunun tozu olduğunu göstermiştir.

Ber-ceste

İbni Mes’ud radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Nebi sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederdi:

“Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim.”

Müslim, Zikir 72. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 72; İbni Mâce, Dua 2

Ber-ceste

"Kulun Allah'a "Allahümme inni es'elüke'l-muâfâte fi'd-dünya ve'l-ahireti" :Allahım, senden dünya ve ahirette afiyet isterim" diye dua etmesinden daha sevimli dua yoktur."

Hadisi Şerif, Kenzü'l-Ummal