Medıne-ı Münevvere Ve Cennet-ül-bakı

Başlatan müteallim, 01 Aralık 2006, 01:25:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

müteallim

HAYDI SIZLERI SÖYLE BIR GEZINTIYE GÖTÜRELIM BU GEZIYI COK SEVECEKSINIZ

http://isahabe.wordpress.com/cennet-ul-baki/

uhud dagi
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Vuslat Yolcusu

hocam Allah razi olsun 1997 senesini yasattiniz :x

Vuslat Yolcusu

giden kardeslerimiz insAllah bizlerin  selamlarimizi unutmazlar

kenz

Atabi hazretleri bir gün mescidi nebevide otururken bir arabinin geldiğini ve ağlayarak velemennehüm ayetini okuyup mağna verdiğini ve günahlarımın affını rasulümün yüzü suyu hürmetine af etmeni istiyorum ve ey kemikleri vücudu şerifleri toprağa defn edilenlerin en hayırlısı senin kokundan çöller dağlar taşlar bu yerler güzel oldu sakini sen olan bu kabre canım feda olsun çünki burada af var çömertlik var dedi ve ayrıldı atabi hazretleri ben uyumuşum ve rüyamda rasulullahı gördüm bana dediki git o zatı bul ona söyle Allah onu af etti buyuruyor.
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN

Himmet

Hocam hz.Allah razi ve memnun olsun..

Dünkü sohbet konumuz Eshab-ı Kiram'ın meşgul olduğu işler, uhud harbi ve özellikle Musab bin Umeyr hz.idi.
Hala etkisinde iken bu fotoğrafları görmek çok iyi oldu..

Bu arada Sahabi hanımlar içerisinde kendi ismimide gördüm.
Aynı isimde bir sahabi hanım olduğunu bilmiyordum.Öğrenmemize vesile olduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.. :)
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

müteallim

Alıntı yapılan: "Himmet"Hocam hz.Allah razi ve memnun olsun..

Dünkü sohbet konumuz Eshab-ı Kiram'ın meşgul olduğu işler, uhud harbi ve özellikle Musab bin Umeyr hz.idi.
Hala etkisinde iken bu fotoğrafları görmek çok iyi oldu..

Bu arada Sahabi hanımlar içerisinde kendi ismimide gördüm.
Aynı isimde bir sahabi hanım olduğunu bilmiyordum.Öğrenmemize vesile olduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.. :)

sag olasiniz kardesim.faideli olabildiysek ne ala .rabbim sefaatlerine nail eylesin.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Himmet

Alıntı Yapsag olasiniz kardesim.faideli olabildiysek ne ala .rabbim sefaatlerine nail eylesin.
AMİİİN.İnşaAllah ...

Ayrıca buradan yola çıkarak o sahabi hanım hakkında küçük bir araştırma yaptım ve kensinin Ezvac-ı Tahirattan (r.a.) olduğunu öğrendim.
Diğer kitaplardada şimdiye kadar hiç görmemiştim. :?
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

telecafe

Ahmed-i Rufai hazretleri

Uzaktim topragini öpmek icin efendim
Kendim gelemez hep ruhumu gönderirdim.
Simdi ise ziyaret nimeti oldu nasib
Ver mübarek elini dudagim öpsün habib.

Rabbim cümlemize nasip eylesin