Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Karar vermek

Başlatan armonya, 07 Aralık 2006, 15:14:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

armonya

daima doğru karar vermek

insan olmanın diğer canlılardan farkıdır yaşadıklarından ders almak ve bunu hayatına uygulamak burada öncelikle doğru karar nedir bunda anlaşmamız gerekmektedir

aldığımız kararlardan pişman olmamakmı doğru karardır

genel kabul gören davranışları yapmak mı doğru karardır

yanlışmış gibi görülen fakat sonradan iyiki böyle yaptım denilen bir çok karar davranış vardır

kişi daima doğru karar alırsa insan olabilir mi hata yapılmayan bir hayat ne kadar mükemmeldir bu yaşam tarzından memnun olabilirmiyiz sanmıyorum

hayatı güzel kılan yaşadıklarımız ve onlardan çıkardıklarımızdır

kişi ne olursa olsun kararı kendi almalı sonuçlarına görede deneyim kazanmalıdır

burada mesele daima doğru karar almak değildir kararlarımızdan ders almamak önemlidir

aynı konuda hata yapmamak önemlidir

doğru kararlar döngüsel bir hayatın içinde diğer etkileyen unsurlarında doğru yönde hareket etmesiyle mümkün olur matematiksel olarak da bu ihtimaller çok düşükdür

bu nedenle doğru karar alma telaşı yerine tecrübelerden cıkarımlar yapmak daha doğrudur

ve unutmadan tekbir doğru hiç bir zaman yoktur

tekbir doğru olduğunu sanmak at gözlüğü ile dünyaya bakmakla eşdeğerdir
Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...

afrah

Insan dogru karar vermek istiyorsa,istisarelerden vazgecmemesi lazimdir  :)
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise,
o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....