gittim bakkaldan cay demlemek icin SASAL suyu aldim yokk onlada olmadi
bir türlü tutturamadim
inşAllah hasretiniz sona erer bir gün...
Bu da bizim tarifimiz: :sas&) &))
Çay suyu ısındıktan sonra demliğin içine çayı koymadan evvel sıcak suyu boşaltın.Daha sonra bu sıcak suyun üzerine çayı koyun ve parmağınızla sadece üzerinden şöyle bir geçin düzeltmek için.Kesinlikle kaşıkla filan karıştırmayın.Bu esnada tahıyyet ve Ayetel Kürsi okuyup üflemek lazım.Daha Sonra Çaydanlığın alt kısmına tamamen temiz ama soğuk su koyup kısık ateşte kaynatmak lazım.Bu süre en az 25-30 dk olmalı ve çay yavaş yavaş demlenmeli.Böyle bir çay gerçekten lezzetli oluyor.Ben hep böyle yapardım riya olmasın içenlerde çok severdi yani.
Şekeri sanırım çabuk demlensin diye atıyorlar.Biz de yapardık misafirlere çay yetiştiremediğimi zamanlarda.Amma faidesi var mı bilemiyorum :)
Evet hocam rize çayıda çok güzeldir birde içine tomurcuk katıldı mı daha da güzel oluyorrize cayinin hatirasi cok büyüktür bilenler bilir onu.fefhem
karanfilli çay=duydunuz mu bilmiyorum.bende bi kaç yerde karanfilli çay içmiştim ama tad olarak fena deildi yani ;)
talebeliğimizde yapılan tarifte...kaynayan suyun üzerine çay dökülmez....