Sadakat islami Forum

EĞİTİM, AİLE, KÜLTÜR-SANAT, SAĞLIK => SAĞLIKLI YAŞAM => YİYECEK VE İÇECEKLER => Konuyu başlatan: duha - 23 Şubat 2008, 10:24:05

Başlık: Hormonlu sebze ve meyvelere dikkat!
Gönderen: duha - 23 Şubat 2008, 10:24:05
Sevgili anneler ve anne adayları, saygıdeğer büyükler ve değerli çocuklar!

Gıda raporu sitemizde yayınlamakta olduğumuz gıda teknolojisi yazımızda da belirttiğimiz gibi; Lütfen 15 Ekim ile 15 Mayıs tarihleri arasında salatalık, domates, patlıcan, biber, kabak, çilek vs gibi yaz SEBZE ve MEYVELERİ yemeyiniz, çocuklarınıza yedirmeyiniz.

Çünkü bu tarihler arasında satın alacağınız bu gıdaların hiçbiri doğal ortamlarda, tarlalarda, güneş ışığında ve doğal gübrelerle yetiştirilmiyorlar.

Genetik yapısı ile oynanmış tohumlarla, Hızlı büyümesi için aşırı miktarda kullanılan hormonlarla, Böceklerden korunmak için kullanılan tarım ilaçlarıyla,
yetiştirilen bu ürünler, çabuk bozulmasın, raftaki ömrü uzun olsun diye de erkenden toplanıp sandıklanıyor ve size sunuluyor. Vitamin ve mineralleri de eksilmiş olarak sizlere sunulmaktadırlar.

Tüm bu doğal olmayan koşullarda yetişen sebze ve meyveler kanser riskini %70 artırmaktadır. İşin en acı tarafı hamile bir anne doğal olmayan, sera ürünü bu meyve ve sebzeleri yediği zaman beraberlerinde aldığı bu hormonlar ve tarım ilaçları doğrudan anne karnındaki bebeğine de geçebilmektedir. Yine emziren annelerden, anne sütü ile bu tarım ilaçlarının bebeğine de geçtiği bir çok bilimsel araştırmalarda gösterilmiştir.

Hem kansorejen hem de pahalı olan bu meyve ve sebzeler yerine kışın yetişen ve vitamin ve mineral bakımdan zengin olan ıspanak, pırasa, karnıbahar, lahana, kereviz, yerelması, elma, nar, ayva, portakal, mandalina gibi kış sebze ve meyveleri tercih ediniz. Bu şekilde hem sağlıklı olursunuz hem de kanserden korunmuş olursunuz.

GIDA RAPORU olarak sizleri kanserden ve sağlıksız yaşam tarzından korumak istiyoruz.

gidaraporu.com
Başlık: Ynt: Hormonlu sebze ve meyvelere dikkat!
Gönderen: Uludag - 23 Şubat 2008, 11:57:07
Müsade ederseniz bu konuda bir malumatımı arz etmek istiyorum.

Alış veriş yaparken dikkat edin; hormonlu sebzeler daima güzel görünür. Domates yuvarlaktır. Fakat hormonsuz tabii yetişenler ise hem daha küçük hemde biçimsiz olur. Domatesi misal verecek olursak üç beş domates birbirine yapışmış gbi bir manzara arz eder.

Birde ulemanın sünnetidir: kışın sadece kış meyva ve sebzesi yazında sadece yaz meyva sebzesi yenir. Mesela domates yaz sebzesidir, kışın yenmez.

Guten Appetitt !  v5))
Başlık: Ynt: Hormonlu sebze ve meyvelere dikkat!
Gönderen: duha - 25 Şubat 2008, 19:17:38
Güzel bilgiler.Teşekkür ederiz &))
Başlık: Ynt: Hormonlu sebze ve meyvelere dikkat!
Gönderen: Uludag - 25 Şubat 2008, 19:38:17
Rica ederim.

Ya Rabbi bu acizi ümmeti Muhammed'e faydali eyle!
Başlık: Ynt: Hormonlu sebze ve meyvelere dikkat!
Gönderen: setre - 25 Şubat 2008, 19:45:21
Yazın yaz meyvesi sebzesi kışın kış meyvesi sebzesi yerdeik önceleri, şimdi MaşAllah ne yazlığı kaldı ne kışlığı her mevsimde her meyve sebze sağlık elden gidiyor kimin umrunda +tohumlarda yurtdışından ithal ziraat öldü türkiyede ,acı bir durum aslında... Saol duha : )
Başlık: Ynt: Hormonlu sebze ve meyvelere dikkat!
Gönderen: Uludag - 26 Şubat 2008, 19:57:00
Sağol duha
Başlık: Ynt: Hormonlu sebze ve meyvelere dikkat!
Gönderen: aslanyafur - 10 Mayıs 2010, 13:46:41
 insanlar yavaş yavaş dünya ve yaşayışın dengesini bozuyor.hormonsuz günlere dönmek zor ama biliçli olmak kolay