Sadakat islami Forum

EĞİTİM, AİLE, KÜLTÜR-SANAT, SAĞLIK => SAĞLIKLI YAŞAM => YİYECEK VE İÇECEKLER => Konuyu başlatan: Tuğra - 17 Nisan 2008, 12:02:00

Başlık: Ekmek İsrafını Önlemek için Yapabilecekleriniz
Gönderen: Tuğra - 17 Nisan 2008, 12:02:00
Ekmeğin küflenmesini önlemek için, tahtadan yapılmış bir ızgara üzerinde ya da tahta tabanlı bir ekmeklikte saklayınız, kısa zamanda küfleniyorsa ekmekliği 15 günde bir sirkeli suyla siliniz.

Ekmekleri ekmeklikte uzun süre saklamak ve daha geç bayatlamalarını sağlamak için, küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup, ekmekliğin bir köşesine yerleştirin.

Ekmeğin uzun süre dayanabilmesi için, naylon bir torbaya koyup, ağzını sıkıca kapatarak hava almasını engelleyiniz ve 20 derecenin altında ya da buzdolabında saklayın. Böylece uzun süre bayatlamadan kalması sağlamış olursunuz.

Ekmeklerinizi -18 derecede derin dondurucuda ya da buzlukta saklayabilirsiniz, yemekten 1 saat önce çıkardığınızda, ilk günkü kadar taptaze olduğunu göreceksiniz.

Ekmeği daha düzgün ve ufalamadan kesmek için, bıçağı ateşe tutunuz ya da 2-3 dakika kadar kayna suda bekletiniz, işiniz oldukça kolaylaşacaktır.

Kaynak - Migros

Başlık: Ynt: Ekmek İsrafını Önlemek için Yapabilecekleriniz
Gönderen: Himmet - 18 Nisan 2008, 20:16:21
Alıntı YapEkmeklerinizi -18 derecede derin dondurucuda ya da buzlukta saklayabilirsiniz, yemekten 1 saat önce çıkardığınızda, ilk günkü kadar taptaze olduğunu göreceksiniz.

Bu çok doğru ve pratik bir yöntem.Bizde ekmekleri bu şekilde muhafaza ediyoruz..