Sadakat islami Forum

FORUM AKTİVİTELERİMİZ => HATİM FAALİYETLERİMİZ => DUA ZAMANI => Konuyu başlatan: seval_1985 - 30 Nisan 2006, 00:47:51

Başlık: Dualar!!!
Gönderen: seval_1985 - 30 Nisan 2006, 00:47:51
Yaratan Yüce Rabb'imiz, Sana hamd u senalar olsun. Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin ve sellim.

Allah'ım lütfet ki gittiğimiz her yere barış götürelim; bölücü değil, bağdaştırıcı, birleştirici olabilelim. Nefret olan yere sevgi, yaralanma olan yere affedicilik, kuşku olan yere inanç, ümitsizlik olan yere ümit, karanlık olan yere aydınlık ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı bize lütfet Ya Rabbi.

Kusurları gören değil, kusurları örtenlerden; teselli arayanlardan değil, teselli edenlerden; anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden; yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil, sevenlerden olmamıza yardım et.
Yağmur gibi hiçbir şeyi ayırt etmeyip her aktığı yere canlılık bahşedenlerden, güneş gibi hiçbir şey ayırt etmeyip ışığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan, toprak gibi her şey üstüne bastığı halde hiçbir şeyini esirgemeyip nimetlerini herkese verenlerden ve gece gibi bütün ayıpları sarıp örtenlerden olmayı bize lütfet.

Alan değil veren ellerin, affedici olduğu için affedilenlerin, Hak ile doğan Hak ile yasayan ve Hak ile ölenlerin ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların safına katılmayı bizlere nasip eyle. Amin.
Allah'ım, Hz. Muhammed (s.a.s.) ve onun hanedan ve yararına olan selamın, yaratılanların sayısınca, hoşnutluğun nisbetinde, arşın ağırlığınca, kelimelerin mürekkebi miktarınca olsun.

Allah'ım, bizleri sana tevekkül edip gönül bağlayanlardan eyle. Bizler fakir kullarız, Sen bizi zengin kıl. Bizler zayıflarız, Sen bizi kuvvetlendir. Bizler günahkarız. Sen bizi bağışla. Bizi razı olduğun din üzerine sabit kıl.
Allah'ım, dünyada ibadet etme imkanını, günahlardan kaçma şuurunu, ahirette ise cennetini, cemalini görmeyi ve azabından selamette kalmayı diliyorum.

Ey her garibin sahibi, benim hem dünyada, hem ahirette dert ortağım Sensin. Canımı Müslüman olduğum halde al, ıslah eyle. Dert ve şikayetlerin son durağı, isteklerin gayesi de Sensin. Sen şu isteklinin göz yaşına merhamet et. Rabb'im Sen yegane sahip iken ben kime sığmayım?
Allah'ım, bize razı olduğun şeyleri yapmayı nasip et. Sana olan ibadetlerimiz ile bizleri diri eyle. Rabbim duamı reddetme, beni kendi güç ve kuvvetime terk etme, acizliğime merhamet et. Fakirlik ve perişanlığıma acı, bize layık olduğumuz şekilde muamele etme. Yüzümüzü Senden başkasına secde etmekten koruduğun gibi, ellerimizi de Senden başkasına açmaktan koru.

Allah'ım, salat ve selam (Es-selamu aleyke eyyühen-Nebiyyü) Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'e ve onun âl ve ashabına olsun. Öyle bir salat ki bizi her türlü korku, bela ve benzeri şeylerden korusun, kurtarsın. Bizi bütün ayıp ve kusurlardan, günah ve isyanlardan temizlesin ve bütün günahlarımızın affedilmesine sebep olsun. Amin.

Allah'ım, azabından rızana, affına, Senden yine Sana sığınıyorum. Sen kendini yücelttiğin gibi ben Seni yüceltemem.
Allah'ım, Doğu ile Batı'yı birbirinden uzak tuttuğun gibi beni de günahlardan uzak tut. Amin.
Allah'ım, sonunda küfür olmayan iman ve yakin, dünya ve ahirette şerefini kazandıracak bir rahmet ihsan et.
Allah'ım, bize bizimle günahlarımız arasında bir engel meydana getiren bir korku, cennete ulaştıracak bir itaat, dünya musibetlerim kolaylaştıracak bir inanç ver.
Allah'ım, hayatımı her türlü hayrın artmasına, ölümümü her türlü kötülükten kurtuluşa vesile kıl.
Allah'ım korkmayan kalpten, kabul edilmeyen duadan, doymayan nefisten, fayda vermeyen ilimden sana sığınırım.
Allah'ım, bizleri hidayette olan ve hidayete ulaştıranlardan eyle. Ecele (boşa geçen) ömürden, cimrilikten, fakirlikten sana sığınırım. Sana ibadet etmede, sana şükretmede, Seni zikretmede bizlere yardımcı ol. Allah'ım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri de affet.
Ey, evvellerin evveli, Ey ahirlerinin ahiri. Ey sağlam kuvvet ve güç sahibi, Ey yardım talep edenlerin Rahmanı, Ey merhametlilerin merhametlisi. Ey semaların ve göklerin benzersiz mucidi, Ey Celal ve ikram sahibi, beni ateşten koru.

Ey Aziz, Ey Kerim, Rahman ve Rahim olan Allah'ım, beni şedit azaptan kurtar.
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala seyyidina Muhammedin ve sellim. Amin Amin Amin
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: seval_1985 - 30 Nisan 2006, 00:50:06
"Yarabbi!.. Bana dünyayı değil
Fakiri sevdirecek bir zenginlik ver
Yarabbi!.. Zengine özendirme
Kanaate özendir fakir kalacaksam eğer!..."

"Yarab! Arındır bu kulunu günahlarından
İstesem verir misin, Muhammed" ahlâkından?
Azat et beni bu gurbet diyarından
Umutsuz bırakma ne olursun, YARINDAN"

"Allah?ım bana kaldırımların kalbinden tak
Çiynesinler gitsinler sesim çıkmasın!.."

Ya Resulullah!
Anlatamıyorum seni
Şu anda şair yanım durdu
Nutuk denilen şeyden kalmadı bende
Kelimeler azalıp gitti sanki
Bazan yazarken 29 harften,
Daha fazla olur bana alfabe
Ama seni anlatmaya gelince
İki harf arasında sıkışıp kaldım
Anladım aslında?!..
Seni anlatabilme yeteneği yok bu dünyada!..
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: kardelen78 - 14 Temmuz 2006, 00:15:49
03.07.2006  


Bütün âlemleri yaratan ve ayakta tutan Rabbimiz’e, zerrât-ı kâinat adedince hamd ve şükür, Peygamberler Serveri Efendimiz’e, diğer enbiya-i izâma, melâike-i kirama, ehl-i beyte ve Hakk’ın bütün sadık kullarına da deryalardaki su damlaları, çöllerdeki kum taneleri adedince salât ü selam olsun.

Üzerimizdeki lütuflarını saymakla tüketemeyeceğimiz, ihsanı, keremi bol, rahmeti, şefkati ve merhameti sonsuz Rabbimiz! Bize dünya adına verdiğin bütün nimetleri din-i mübin-i İslam’a hizmet etme istikametinde kullanmayı nasip eyle! Bizi, kardeşlerimizi, hepimizi bütün mevcûdâtı kuşatan ve her şeye şâmil olan engin rahmetinden mahrum etme!

Allahım! Kapıkulların olarak biz, sadece Sana güveniyor ve ümid edip beklediklerimizi de yalnız Sen’den bekliyoruz; her halimizi ıslah buyur ve bizi göz açıp kapayıncaya kadar, hatta ondan da az bir süre için bile olsa kendimizle, nefsimizle başbaşa bırakma!

Ey kullarına her zaman hilmle muamele edip, onların günahlarını görmezden gelen ve yeniden dönüp sırat-ı müstakimi bulmaları için fırsat üstüne fırsat veren yüce Mevlâmız! Bizler çok hatalar irtikap ettik, çok günahlar işledik. Şimdi “Tevbeler tevbesi!” diyor, yüce huzurunda boyun büküyor, huşû ile iki büklüm oluyoruz. Şayet bizi cezalandıracak olursan adaletinle muamele etmiş olursun; yok eğer onca günahlarımıza, kusurlarımıza ve isyanlarımıza rağmen o hududu olmayan rahmet ve merhametinle muamelede bulunur ve affedersen, o da Sen’in fazlın olur; Sen’in fazlın bizim hayal sınırlarımızı bile aşacak kadar büyüktür.  

Ey rahmeti gazabının önünde bulunan, kullarının tevbelerini kabul buyuran ve dua dua yalvaranların nidalarına icabet eden Yüce Rabbimiz! Amellerimizdeki eksikliklere ve sözlerimizdeki kırık-döküklüğe değil, hakkındaki hüsn-ü zannımıza ve rahmetine bağladığımız recâmıza göre muamele et ve bizim dualarımıza da icabet buyur; bizi haybet ve hüsrana uğratma!

Efendiler Efendisi'ne, O’nun nezih ehl-i beytine, seçkinlerden seçkin ashâbına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: müteallim - 15 Temmuz 2006, 01:27:21
amin .amin.amin.
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: İsra - 17 Temmuz 2006, 23:17:48
amin
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: Meleke - 18 Temmuz 2006, 11:43:08
Ya Rabbi bizlere mağfiret eyle.Çünkü senden gayrı gidecek kapımız yok.Cürmümün küçüklüğüne bakmadan öyle günahlara girdimki ama biliyorum sen merhametlilerin en merhametlisisin SETTARÜLUYUB sün Yine kapına geldim ya Gaffar ben ettim Sen etme! Bin kere bin pişmanım, AF DİLEKÇEMLE geldim RABBİM Affet bu Günahkar kulunu!
Ya RAB yeşil kubbe altında yatan zeytin karası gözlerine kurban olduğum Efendime (s.a.v) layık eyle bu aciz kulunu, kendinede muhatap eyle HALIK'IM
Senden HABİB-İ KİBRİYANI istiyorum, RABBİM seni istiyorum.Huzuruna Nurlarla bezenmiş birşekilde çıkmayı istiyorum
Ümmeti MUHAMMED le birlikte benide Sırat-ı Müstakimden ayırma AllahIM

BİLİyorum bu dünyada toz zerresi dahi değilim  ama ben Güzeller güzeli EFENDİMİZE (s.a.v) ve Güzin Ashabı ve Ehlibeytine Selam ederek Senden Bunları istiyorum Kabul buyur YA ERHAMÜRRAHİMİYN. Amin
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: nursena - 18 Temmuz 2006, 11:44:19
AMİN.. AMİN...AMİNN....
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: duha - 19 Şubat 2007, 08:08:51
(http://img260.imageshack.us/img260/6919/sonxj3.jpg)
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: müteallim - 20 Şubat 2007, 01:31:35
AMIN
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: afrah - 20 Şubat 2007, 16:24:12
Amin
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: müteallim - 03 Haziran 2007, 18:13:00
Rasülüllah efendimizin düalarindan.


(http://www.guldemeti.com/26_1.gif)
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: rahname - 03 Haziran 2007, 19:04:51
Manası  çok güzel  bir duaymış, Allah razı  olsun
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: sentez - 04 Haziran 2007, 12:39:55
amin negüzel dualar bunlar.ellerinize sağlık
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: müteallim - 06 Haziran 2007, 02:25:14
ISTIGFAR

(http://www.ravda.net/images/ilmihal/gunlukdualar/istigfar.gif)
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: Fatihan - 06 Haziran 2007, 11:16:07
elinize sağlık Müteallim Hocam.
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: İsra - 06 Haziran 2007, 22:46:00
Allahrazı olsun..Ellerinize sağlık
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: mustantık - 27 Ocak 2008, 02:07:36
Allahümme inni es elüke inni eteveccehü ileyke bi nebiyyine nebiyyirrahmeti ya muhammedu inni teveccehü bike ile rabbike celle ve azze feyagzi li hacetine
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: ay-yüzlüm - 25 Mart 2008, 14:47:07
Varlığı canlarımızın cânı, nûru gözlerimizin ziyası Yüce Rabbimize, üzerimizdeki lütufları adedince hamd ve şükür, gönüllerimize aşk u heyecan salan, gözlerimize ışıklar çalan, bizleri ebedler ülkesine hazırlayan Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafaya da hasenâtı sayısınca salât ü selam ediyor, küfrün ve küfranın başını alıp yürüdüğü, her yanda zalimlerin hay-huyunun duyulduğu, ar damarı çatlamış, utanma hissini yitirmiş din, diyanet ve insanlık düşmanlarının ellerini, kollarını sallayarak sokaklarda dolaştığı şu ifritten dönemde, aczimizi vesile yapıp bir kere daha Lâ havle vela kuvvete illâ billâhil-azîm hazinesinin sahibi Rabbimizin sonsuz merhametine iltica ediyoruz: aminn..  
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: sensör - 24 Temmuz 2008, 19:12:45
amin amin amin...
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: İsra - 24 Temmuz 2008, 21:57:23
Amin..
Başlık: Dualar!!!
Gönderen: müslim - 10 Ekim 2008, 18:33:12
Allah razı olsun hepinizden çok güzel dualar.
Başlık: Ynt: Dualar!!!
Gönderen: zizx - 11 Ocak 2009, 20:36:43
çok güzeldi:d