Sadakat islami Forum

EĞİTİM, AİLE, KÜLTÜR-SANAT, SAĞLIK => DÜNYA İLİMLERİ => Konuyu başlatan: Lika - 03 Ağustos 2009, 06:22:55

Başlık: Açık Öğretim`e öğretmenlik şansı
Gönderen: Lika - 03 Ağustos 2009, 06:22:55
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bu yıl ilk kez felsefe, sosyoloji ile Türk dili ve edebiyatı bölümlerine öğrenci alacak.


ÖSS`de 165 puan alanlara böylece öğretmenlik yolu açılıyor.

ÖSS tercih formlarının teslim süresi yarın sona erecek. Ancak henüz tercih formunu teslim etmemiş binlerce öğrenci bulunuyor. Özellikle de puanı istediği bölüme yetmeyen öğrenciler açıkta kalmamak için Açıköğretim Fakülteleri`ni (AÖF) tercih edip etmemekte kararsız.

ÖRGÜN EĞİTİMDE 300 PUAN

Öğrenciler, özellikle bu sene AÖF bünyesinde açılan felsefe, sosyoloji ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerini mercek altına aldı. Öğrencilerin söz konusu bölümleri örgün eğitimde okumak istemesi halinde 2008 yılı yerleştirme puanlarına göre 300 puanı aşmaları gerekiyor. Açık Öğretimin tercih edilmesi halinde ise 165 puan barajını aşmak yeterli oluyor. Söz konusu bölümleri bitiren öğrencilerin tezsiz yüksek lisans yapmak şartı ve KPSS`yi de kazanmaları halinde öğretmenlik için önlerinde bir engel bulunmuyor.

TERCİH FORMLARI YARIN TESLİM

2009 ÖSS tercihini yapan adayların yarın formlarını teslim etmesi gerekiyor. Adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla ÖSYM`ye gönderebiliyor. Tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak adayların, randevu alması ve bizzat gitmesi gerekiyor. Adaylar, 24 yükseköğretim programını tercih edebilecek. ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını ağustosun ortalarına doğru açıklamayı planlıyor.

BUGÜN
Başlık: Ynt: Açık Öğretim`e öğretmenlik şansı
Gönderen: mardin - 03 Ağustos 2009, 11:49:15
yazık öğretmen olmak bu kadar kolay olmamalı hamura şekil verecekler onlar...
Başlık: Ynt: Açık Öğretim`e öğretmenlik şansı
Gönderen: azizistanbul - 03 Ağustos 2009, 15:17:47
tezsiz yüksek lisans yapıp KPSS ye gireceğine göre yüksek puan alan kazanır.
bu her alanda böyle olmalıdır.