Aslen doktor olan Mehmet Kamih'in 1840'lı yıllarda kaleme aldığı Melcetü'l-Tabbahin (Aşçıların Sığınağı) ismi verilen, Türkklerin bilinen ilk yemek tarifi kitabını parça parça yükleyeceğim. İnşAllah faydalı olur. Hem Osmanlıcayı geliştirmek adına, hem de Osmanlı Yemek Kültürünü tanımak adına...
Sayfa 1
(http://img121.imageshack.us/img121/3233/sayfa4.jpg)
(http://img230.imageshack.us/img230/7362/sayfa2.jpg)
(http://img121.imageshack.us/img121/3546/sayfa3.jpg)
(http://img230.imageshack.us/img230/9707/sayfa1.jpg)
(http://img230.imageshack.us/img230/6816/sayfa5.jpg)
(http://img230.imageshack.us/img230/1782/sayfa6.jpg)
(http://img9.imageshack.us/img9/822/sayfa7.jpg)
(http://img121.imageshack.us/img121/7628/sayfa8.jpg)
(http://img230.imageshack.us/img230/1840/sayfa9.jpg)
(http://img230.imageshack.us/img230/2563/sayfa10.jpg)
benim elimede osmanlıca 116 yıllık bir yemek kitabı geçti 1315 tarih istanbul mahmutbey matbaasında babıali civarında ebussuud caddesi numara 72 yazarı eseri fahriye yazıyor..fihristini günümüz türkçesine çevirdim zileweb.com. a yükledik ilginç yemek tarifleri var fırsat oldukça bende çevirip yüklemeyi düşünüyorum selamlar
Allah razi olsun kardesim eline emegine saglik l7))
vereceğin emekler için teşekkürler. Allah kolaylık versin.
Alıntı yapılan: melmir2000 - 15 Mart 2010, 03:33:04
Allah razi olsun kardesim eline emegine saglik l7))
mükemmel bişey bu çalışma.baya okudum ama,bir çok kelime anlamını anlayamadım.aslında türkçeye çevrilmiş hali varmı böyle kitapların çok merak ediyrm o zamnn yemeklerini ve lezzetlerini.emeginize saglık.gerçekten çok degerli bir çalışma olmuş:))
Mazruf Kebabı: kitabı okuyuncaya kadar duymamıştım..bilmiyorum siz duydunuzmu....
yapılışı:önce serçe kadar küçük bir kuş ve bıldırcın ve tavuk ve hindi(kaz'da olabilir)güzelce kebab edilir yani kızartılır..en küçük hayvan bıldırcının içersine,bıldırcın tavuğun içersine,tavuk hindinin içersine konulur.fakat bu içiçe koyma işleminde tirit ve nohut vs de ilave edilir,son olarak hindinın karnı dikilir güzelce kebab edilir..
kızartılır..afiyet olsun..(ben anlaşılması için sadeleştirdim)
günümüzde hiç bilinmeyen unutulmuş çok ilginç reçel tarifleri var..içlerinde öyle tarifler varki..reçelin yapılması için 40 günlük bir aşama dahi var..okuyunca hayret ettim..bir reçeli yapmak için 40 gün uğraşılırmı diye..ne dersiniz...
bu konu çok ilgimi çekti.
aslında bu mevzu başlı başına bir iş bir konu.daha yeni neler ögrenebilirz bakalım.bilgiler çok güzeldi devamını beklyrz inş:)))
Fihristte ne cok pilav cesidi var v3))
bu kitabı pdf olarak yükleyemez miyiz?
Alıntı yapılan: Mai_Su - 11 Haziran 2011, 00:18:41
bu kitabı pdf olarak yükleyemez miyiz?
Ben bu konularda biraz gevşeğim. Söz veremiycem. (Tuğra) bilir beni... İki sene önce Çay Demleme hususunda bir kaç örnek vereceğimi söylemiştim. Şükür biraz önce bir tanesini yazdım. :)