Çeçil peyniri, İnek, koyun ya da keçi sütünden yapılan yağsız bir tel peynir olan çeçil, çeşitli yörelerde saçak, çiçal ve iplik peyniri olarak bilinir. Süt makinede çekilirken makine altında kalan ayranın mayalanmasıyla yapılır. Kars Erzurum yöresinde meşhurdur.
(http://1.bp.blogspot.com/_kXhRYR0S1Z8/Su7S90VJo1I/AAAAAAAAG1M/DszQ_yLn6No/s400/Kars-%C3%A7e%C3%A7il+peyniri+(2).JPG)
Oldukça lezzetlidir ve hafiftir. :p
Birde bunun Karadeniz yöresine ait olanı var, mıhlama yaparken içine konur, yerken çatalda bi uzar mübarek :)
yemiştim :)
mıhlamada yemiştim fg2))
Sıcak ekmeğin yanına çok iyi gidiyor, bir de ince belli bardakta çay olursa daha da lezzetli oluyor.
Lezzetli olur güzeldir gerçekten
İlk defa duyuyorum, mıhlama yedim ama pek beğenmeyince peynirinin ne olduğunu merak etmemiştim açıkcası. Bir de sade denemek gerek.
İkisini de yemedik, tatmak lazım :)
Tek tek didiklemek zaman alıyor(muş) ama e44))
Gülü seven dikenine katlanır demişler :)
Çeçil peynir seven, didiklemesine katlanır :hihi
Çok yedim ilk zamanlar haz edilirken sonrasında bıkkınlık veriyor ..
Küflü olanıda var çok sağlıklıymış..
Alıntı yapılan: Lika - 31 Aralık 2009, 22:39:51
İkisini de yemedik, tatmak lazım :)
Dün çeçil peynirin tadına bakmak nasib oldu. Tadılması gereken bir peynirmiş. Erzurumlular epey seviyor bu peyniri, sanırım bir de küflendiğinde daha bir lezzet oluyormuş :) Ayrıca sıcak ekmekle tadına doyulmazmış zs2))