Sadakat islami Forum

EĞİTİM, AİLE, KÜLTÜR-SANAT, SAĞLIK => SAĞLIKLI YAŞAM => YİYECEK VE İÇECEKLER => Konuyu başlatan: Tuğra - 25 Ocak 2010, 12:18:44

Başlık: Patatesler Nasıl Kızartılıyor?
Gönderen: Tuğra - 25 Ocak 2010, 12:18:44

(http://img151.imageshack.us/img151/2380/patatescps95bc3f16.jpg)

Yapılan araştırma, kızarmış patateslerin restorantlarda masamıza gelmeden önce geçirdiği ilginç işlemleri ortaya çıkardı.

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, restorantlarda servis edilen kızarmış patateslerin çoğu kızartılmadan önce, mısır yağına daldırılıyor.

Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlanan çalışmada, insan sağlığı için en kötü yağ olarak bilinen mısır yağının içerdiği fazla miktardaki doymuş yağ kalp hastalığı riskini artırıyor. Bu yağ türünde ayrıca çok az miktarda tekli doymamış yağ ile iyi kolesterolü düşüren çoklu doymamış yağlardan da yüksek miktarda var.

Araştırmacılar, Kasım ayında da obeziteyle ilişkili olan mısırın Amerika'da satılan hemen tüm fast-foodlarda kullanılan öncelikli içerik olduğunu rapor etmişti. Zincir restorantlar, müşterilerine sundukları yiyeceklerde kullanılan içerikler üzerinde spesifik bilgi vermek istemiyorlar.

Amerikalılar, kalorilerinin üçte birini bu restorantlardan yedikleri yağlı yemeklerle biriktiriyorlar. Araştırmacılar, 101 ulusal fast-food restorantından 68 karton kızarmış patates satın aldı. Bu restorantlar arasında 66 küçük işletmenin yanında McDonald's, Wendy's, Burger King ve diğerleri yer alıyor. Araştırmacılar, yiyecekleri kızartmada kullanılan yağın karbon izotop yoğunluğunu ölçtüler.

Ulusal gıda zincirlerinin 10'undan 7'si mısır yağına batırılmış kızarmış patates satarken, küçük işletmelerin sadece yüzde 20'sinin bu patateslerden sattığı belirlendi. Küçük işletmelerin yüzde 11 ve zincirlerin yüzde 7'si yüzde 50'den fazla mısır yağı içeren karışım kullandıkları bulundu.

Kızarmış patatesler sağlıklı yağlara batırılsa bile, beslenme uzmanlarının tercih ettiği gıda listesinin üstlerinde yer almıyor.

Aktif Haber
Başlık: Ynt: Patatesler Nasıl Kızartılıyor?
Gönderen: günce - 25 Ocak 2010, 22:50:17
patates kızartmasını yemek listemizde mümkün oldukça aza indirmeliyiz.beslenme uzmanları yağın 1 den fazla kızartılmasının kansorejen içerdiğini vurguluyor. evlerde 1 kez kızartılmş yağı yemeklerde kullanabileceğimizi,ancak 1 den fazla kızarmş yağın kullanılmaması gerektiği vurgulanıyor.restoranlarda Allah bilir defalarca aynı yağ kullanılıyodur. dışarıda kızartılmış gıdalar tüketmeyelim.sağlığımız için.
Başlık: Ynt: Patatesler Nasıl Kızartılıyor?
Gönderen: Tuğra - 25 Ocak 2010, 22:52:48
Aynı fikirdeyim, birde patates yiyenler dikkat etsin,çok çabuk acıktırıyor.
Başlık: Bir numaralı halk düşmanı
Gönderen: Tuğra - 25 Haziran 2011, 18:02:20
Bir numaralı halk düşmanı

Los Angeles Times'ın yansıttığı araştırmada, her ne şekilde pişirilmiş olursa olsun bir porsiyon patatesin, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olduğuna dikkat çekiliyor.

Harvard Üniversitesi araştırmalarına göre, her gün bir porsiyon kızarmış, fırınlanmış ya da diğer şekillerde pişirilmiş patates yemek, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olurken, 20 yılda 7.26 kilo aldırıyor.

Batının beslenmesinde önemli bir yere sahip olan patatesi her ne şekilde pişirilmiş olursa olsun her gün bir porsiyon yemenin, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olduğu ve 20 yılda 7.26 kilo aldırdığı bildirildi.

Harvard Üniversitesinden 120 bin'den fazla sağlık uzmanının en az 12 boyunca yürüttükleri ve New England Journal of Medicine'da yayınlanan bir araştırmaya göre, her gün bir porsiyon kızarmış, fırınlanmış ya da diğer şekillerde pişirilmiş patates yemek yılda ortalama 363gr, yirmi yılda ise 7.26 kilo aldırıyor.

PATATES ŞEKERLİ İÇECEKLERDEN DAHA ÇOK KİLO YAPIYOR

Los Angeles Times'ın yansıttığı araştırmada, her ne şekilde pişirilmiş olursa olsun bir porsiyon patatesin, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olduğuna dikkat çekiliyor.

Araştırmanın lideri Dr. Dariush Mozaffarian fırınlanmış büyük bir patatesin 278 kalori, kızarmış bir patatesin ise 500 ya da 600 kalori olduğunu belirterek, bunun kolanın verdiği kaloriden bile fazla olduğuna dikkat çekiyor.

"BİR NUMARALI HALK DÜŞMANI: PATATES"

Araştırmada, Amerikanın obeziteye karşı verdiği mücadelede halkın bir numaralı düşmanının kek, soda ya da cheeseburger olmadığı sadece basit bir patates olduğu vurgulanarak, tipik bir Amerikalının yılda 53 kilo patates tükettiği belirtiliyor.

iyilikgüzellik