mukabele okunurken dinleyenlerde okumalimi yoksa göz ile takip yeterlimi..hatta bazi kisilerden sunu duyuyoruz,,mukabele sirf dinleyerek olurmus yani icinden okumayacakmis...cevaplarinizi bekliyorum.
benim bildigim okumasini bilen sessiz okuyacak
herhangi bir hadisi serif varmi bu konu ile alakali.
evet ja bu konu hakkinda bizede cok soru yöneliyor acaba kaynakli bir cvp alabilirmiyiz.? konu basligi icin sagol bt a18))
karáni okumak sünnet dinlemek farzdir.okuyani dinler dinlemek ya ezbere olur veya kur´anin yüzüne bakarak olur.
dinlemek ya ezbere olur yada kuranin yüzüne bakarak olur demisiniz. icinden okumakta bir mahzür yok ama deyilmi? :oops:
Alıntı yapılan: BT 857 - 22 Ağustos 2010, 12:55:36
dinlemek ya ezbere olur yada kuranin yüzüne bakarak olur demisiniz. icinden okumakta bir mahzür yok ama deyilmi? :oops:
okumak (kiraat)demek oda sadece dil ile olur icinden süzmek kiraat degildir.sadece bir takipden ibarettir
mukabelede sadece gözüyle takip eden yada dinleyen birinin dinleyemediği cüzlerini yerine başkası dinlese yada takip etse olurmu?