selamün aleyküm. ramazani serifte bayanların teravih namazını camide bayanlara ait bölümde diğer bayanlarla beraber kılması mı daha iyi yoksa evde kendilerinin kılmasımı? cemaatle namaz kılmanın fazileti bayanlara da geçerlimi?
Vealeyküm selam gülvisal.
Erkeklerin ve kadınların terâvih namazı kılması sünnet-i müekkededir. Cemâatle birlikte kılınması da sünnet-i kifâyedir. Yâni câmide cemâat ile kılındıkta, başkaları evde yalnız kılabilir, günâh olmaz. (M. Zihni Efendi)
51- Kadınlar teravih namazına camiye gitmekle daha çok sevap mı kazanırlar?
Kadınların, namazlarını evlerinde kılmaları daha faziletli olmakla birlikte, günümüzde camide va'z dinleyerek, bilmedikleri şeyleri öğrenmeleri, imamın arkasında namaz kılarken, hatalı okuyuşlarını düzeltme imkanı elde etmeleri ve cemaat faziletini kazanmaları bakımından, tesettür ve İslamî adaba riayet ederek teravih namazı için cami ve cemaate gitmelerinde bir sakınca yoktur.
http://www.sadakat.net/sualvecevaplar/diyanet3.html