(http://www.wensleydale.co.za/images/radish.jpg)
Bir arkadaşım sürekli sabah kahvaltıda turp yediğini hatta çoğu zaman kahvaltılarında ağırlık olarak turpa yer verdiğini söylüyordu. Biz de şaka mahiyetinde olduğunu zannediyorduk.
Tabi duyunca garipsiyor insan sabah da turp yenir miymiş diye. Meğerse yeniliyormuş ve faydalıymış.
Taşları dökmek ve yeniden oluşmasını engellemek için turp suyu içiliyormuş.Ayrıca C vitamini barındırıyormuş.
Zahir bunlardan olsa gerek sabahları tercih ediliyor.
Siyah turp, içi oyuluduktan sonra içine akşamdan bal koyulup sabah kalktığınız aç karnına içmek bobrek taşlarını parcalar.
Not:Dikkat !
Çiğ sebze ve meyve yemek mide için problem olabilir. mide hastaları buna dikkat etsin.