Sadakat islami Forum

SADAKAT DİNLENME TESİSLERİ => KÖŞE YAZISI VE MAKALELER => BASINDAN => Mehmet Şevket Eygi Bey'in Günlük Yazıları => Konuyu başlatan: Mücteba - 05 Temmuz 2012, 11:40:20

Başlık: Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz
Gönderen: Mücteba - 05 Temmuz 2012, 11:40:20
Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz

Aşağıda çok açık, çok seçik, çok sarih şekilde sıraladığım meseleler âdil çözüme kavuşturulmadıkça Türkiye'nin selamete çıkması, huzura kavuşması, geleceğinin parlak olması, bütünlüğünü koruması, yücelmesi, İslam dünyasına ve insanlığı örnek ve model bir ülke olması mümkün olamaz.

Birinci mesele: Türkiye, yakın tarihindeki ârıza, kaza ve kopuklukları tâmir etmeli, resmî ideolojiyi terk etmeli, millî kimliğine ve millî kültürüne dönmelidir.

2. Osmanlı'nın "millet" sisteminde olduğu gibi, azınlıklara ve çeşitliliklere (ülkenin ve devletin bütünlüğünü korumak şartıyla) azamî hürriyet, serbestlik ve azınlık verilmelidir.

3. Adalete aykırı olan bugünkü hukuk sisteminden, ülkenin ve halkın yapısına uygun âdil bir hukuk sistemine geçilmelidir.

4. Devletin, idarenin, belediyelerin temiz, şeffaf ve âdil şekilde hizmet etmesi sağlanmalı; rüşvet, soygun, talan, yağma, gayr-i meşru rantlar, nepotizm, sosyal adaletsizlik, ehliyetsizlik önlenmeli; Türkiye'nin uluslararası temizlik ve şeffaflık notu en az (10 üzerinden) 7'ye yükseltilmelidir.

5. Kemalist Tevhid-i Tedrisat sistemi kökten değiştirilmeli, millî kültüre ve genel kültüre dayalı, dünyanın en vasıflı okulları kurulmalıdır.

6. Millî kültüre uygun ve bağlı bir ahlak sistemi kabul edilmeli ve bu sistem Türkiye'ye hâkim kılınmalıdır.

7. Nereden buldun kanunu çıkartılarak yekûnu yüz milyarlarca dolarlık kara servetlerin hesabı sorulmalıdır.

8. Siyaset mutlaka temiz hale getirilmelidir.

9. Türkiye'nin en büyük ayıbı olan, halkın 1928'den önce yazılmış ve basılmış Türkçe kitapları, belgeleri, mezar taşlarını, kitabeleri okuyamaması kara cahilliği giderilmelidir.

10. Türkiye'ye İngiltere'de, Norveç'te, Avusturya'da, diğer medenî ülkelerde olduğu gibi tam bir din hürriyeti getirilmelidir.

11. Hiçbir zaman gerçek şekliyle uygulanmamış olan, İslam'ı dizginlemek, Müslümanları ezmek için kullanılmış ve bir tabu ve heyûla haline getirilmiş laiklik Anayasadan çıkartılmalıdır.

12. Nüfusları bir buçuk milyon olduğu tahmin edilen Kripto Yahudiler meselesi âdil bir çözüme ve açıklığa kavuşturulmalıdır.

13. Yine bir buçuk milyon olduğu tahmin edilen Kripto Hıristiyanlar meselesine de çözüm bulunmalıdır.

14. Aileyi ve toplumu dejenere eden Medenî Kanun ile Ceza Kanunu'nun millî kimliğimize, millî kültürümüze, karakterimize uymayan maddeleri değiştirilmelidir.

15. Aslında bir Ermeni ve Siyonist hareketi olan PKK terörünün neticeleriyle uğraşmaktan vaz geçilmeli, sebeplerine inilmeli ve mesele kökünden çözülmelidir.

16. Fransa'nın Alsace ve Lorraine vilayetlerindeki özel statü gibi gibi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya din, dinî müesseseler, İslam medreseleri, tarikat ve tasavvuf konusunda özerklik verilmelidir. Aksi takdirde Türkiye'nin parçalanması önlenemez.

17. Diyanet'e özerklik verilmeli, Müslümanlarırn bağımsız bir cemaat olarak başlarına bir İmam-ı Kebir seçmelerine imkan tanınmalıdır.

18. Evkaf-ı İslamiye (İslam Vakıfları) Müslümanlara iade edilmelidir.

19. Müslümanların özel İslam mektepleri açmasına imkan tanınmalıdır.

20. İmamlık namaz kıldırma memurluğu olmaktan çıkartılmalı; mihraplara icazetli din alimi olan, geniş genel kültürlü, Şeriata muhalif olmamak şartıyla tasavvuf neş'esine sahip, sanattan anlayan, şehirli/medenî karizmatik din hizmetlileri geçirilmelidir.

21. Şiîlik konusunda İran ile Türkiye arasında mütekabiliyet esas alınmalıdır. İran 20 milyon Sünnîye nasıl muamele ediyorsa...

22. İş, ticaret, sanayi, üretim hayatında ahîlik, fütüvvet ahlakına dönülmelidir.

23. İdarenin, yargının, siyasetin, sosyal faaliyetlerin, toplumun ıslahında Singapur modelinden yararlanılmalı, ilham alınmalıdır.

24. Din sömürüsü, mukaddesat bezirganlığı, zekatların Kur'ana, Sünnete, fıkha ve Şeriata aykırı olarak toplanıp sarf edilmesi mutlaka önlenmelidir.

25.TC vesikalı yasal kadın ticareti, bunun bin misli yarı gizli fuhuş endüstri ve sektörü yok edilmeli, ahlaksızlık ve iffetsizlik asgarî seviyeye indirilmelidir.

26. Kanun önünde eşitlik sağlanmalı, şehitlerin hep fakir, fukara, ezilmiş, güçsüz kesimden olması garabetine ve haksızlığına son verilmelidir.

27. Emanetler (işler, memuriyetler, müdürlükler, şeflikler, makamlar mevkiler, riyasetler vs) sadece ve sadece ehliyetli ve liyakatli olanlara verilmelidir.

28. Kırsal kesim, gecekondu, varoş, bedevî kültüründen; medeniyet ve şehir yüksek kültürüne geçilmelidir.

29. Şifahî yalancı kültürden, yazılı kültüre geçilmelidir.

30. Din konusunda manipülasyonlardan, AB norm ve standartlarına uygun yeni bir İslam türetmekten, Kemalizme uygun İslam saçmalığından ve bunlara benzer tahrip edici ve yıkıcı faaliyetlerden uzak durulmalıdır.


Mehmet Şevket EYGİ - 5 Temmuz 2012 Perşembe
Başlık: Ynt: Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz
Gönderen: tk1978 - 05 Temmuz 2012, 16:24:29
Nerdeeee.... Adamlar genis Mezhepli. Bunlarin birini yapacak Adam yok Hükümetin icin´de. Hepsi AB normuna uygun Müslüman bunlar.
Başlık: Ynt: Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz
Gönderen: wi11m001 - 05 Temmuz 2012, 23:27:47
@üstümdeki
AB Normu diye bir sey yok bu husularda. Mesela Avusturyada Islam okulu, Kuran okulu bile var. Devlet o okullarda Namazlara bile tenefüz ayirip cemaatle namaz kililir, ve bu okullara devlet destek verir, ögretmenler de Devlet Megmurudur. Ayrica Askeriyede Müslümanlar sakal birakabilir, yine 5 vakit namaz kilabilirler, hatta cuma namazina askeriye Arabasi ile götürür ve cuma bitinci geri getiriller. Ramazan ve Kurban Bayramindada tatil verirler. Her yemekde bir vegetar yemegi olur, bununla haram Et problemide olmuyor. Okulda ve universitede sakal birakabilinir, ve türban ile de gidilebilir. Hatta müslüman kizlar yüzme dersindende serbesttir.
Başlık: Ynt: Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz
Gönderen: tk1978 - 06 Temmuz 2012, 13:09:49
Alıntı yapılan: wi11m001 - 05 Temmuz 2012, 23:27:47
@üstümdeki
AB Normu diye bir sey yok bu husularda. Mesela Avusturyada Islam okulu, Kuran okulu bile var. Devlet o okullarda Namazlara bile tenefüz ayirip cemaatle namaz kililir, ve bu okullara devlet destek verir, ögretmenler de Devlet Megmurudur. Ayrica Askeriyede Müslümanlar sakal birakabilir, yine 5 vakit namaz kilabilirler, hatta cuma namazina askeriye Arabasi ile götürür ve cuma bitinci geri getiriller. Ramazan ve Kurban Bayramindada tatil verirler. Her yemekde bir vegetar yemegi olur, bununla haram Et problemide olmuyor. Okulda ve universitede sakal birakabilinir, ve türban ile de gidilebilir. Hatta müslüman kizlar yüzme dersindende serbesttir.

Avrupada hamd olsun ki dediginiz gibi kiliselerin canlarina dahi OT tikamak´da Ehli Sünnete tabi olanlar. Ama AB Normu diye bir seyler var Arkadasim. Iyi takip ediniz. Avrupa Parlementosu sözcülerin´den zaman zaman yaptiklari aciklamalar´da Kuranin bagzi ayetleri hakkin´da atif yaparak" Modern degil" deyip üstün´de calisilmasi gerektigini dile getiriyorlar. Alistilar Tabi Incil´de yaz boz tahtasi gibi degistirmeye, simdide Kurani ve Hadisleri istedikleri normlara uydurulmasini tavsiye ediyorlar. Hükümetin bu yön´de calismasi oldugu gözle görünüyor ve kulakla duyuluyor. Iyi takip etmek gerekir
Başlık: Ynt: Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz
Gönderen: wi11m001 - 06 Temmuz 2012, 13:33:42
Daha AB Din-Normu diye hic birsey duymadim. Eger öyle birsey varsa ozaman Almanya, Avusturya, Hollanda ve Belcika bu norma uymuyor demektir. Bunu da dogrusu düsünemiyorum.

Avrupa Parlamentosunda Kuranikerim ve Hadisnen mi ugrasiyorlar diyorsun? AB niye Din ile ugrasin ki, baska isleri mi yok? AB daha pragmatik calisiyor, onlar maddiyat ve kendi cikarlar icin ugrasir, yani tam Kapitalistciler.

AB dine pek karismaz, her ülkenin kendisi dinin nasil yasanacagini söyler(mesela Fransada laiklik var, Almanya ve Avusturyada yok!)
Kaynak: http://www.europarl.europa.eu/comparl/libe/elsj/charter/art10/default_en.htm
Başlık: Ynt: Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz
Gönderen: tk1978 - 07 Temmuz 2012, 02:15:20
AB dediginiz´de sizce kim gelir ilk akla? Almanya. Almanya olmadan Ab olmaz. Ingiltere dahi Almanya´dan üstü örtülü yardim talep edebiliyorsa, siz varin düsünün Avrupa denen olusumun halini. Bu yüz´den önce AB Normlari derken, Almanyayi bir ele almak gerekir.
Bugün Almanya´da acik acik Yahovacilar kendi incillerin´den Flyer(Brosür) dagita biliyorlar. Hiristiyanlar Incili tanitip, acik acik Hiristiyanlik hakkin´da maglumat verebiliyorlar. Yahovacilar kapi kapi gezip ev ziyaretlerin´de bulunarak sizi dinlerine davet etmeye gayret sarf ediyorlar. Almanya buna müsade ediyor.
Selefileri tanirmisiniz bilmeme ama, adamlar 25 Milyon bedava Kuran dagitacaklari ni söylediler, adamlari topa tutup, Bir yandan hükümet, diger yandan medya linc ettiler. Kapatilmadik Ibadet haneleri kalmadi, standlarine el konuldu.
Bunlari yazmamin sebebi, Selefileri sevdigimden degil, ama Almanyanin islama karsi tutumunun ne oldugunu anlata bilmek. Böyle bir tutumu olan bir Millet ve bunlari idare eden Merkel ve ekibi AB de neler yapmak´da.
Allah´dan Avrupa ekonomi bir cöküntü icinde´de, fazla Islam ile ugrasmiyorlar.
AB Normlari derken, AB´nin yazili olarak Din hakkindaki seyleri degil, adamlarin fikirlerini ortaya koymak istedim. Su´da var. Hamd olsun ki onlar Islamin üstüne geldikce, hem baslarina Belalar geliyor hemde ISlam gün gittikce hizla geliysiyor. istatistikler dahi en hizli gelisen Din ISLAM dini olarak belirtiyor....
Yoksa Ab´nin sayfasin´da Din özgürlügü yazmasi cok bir sey ifade etmez, akil´da ve gönül´de yazmadigi sürece...
Başlık: Ynt: Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz
Gönderen: wi11m001 - 07 Temmuz 2012, 03:45:28
Selefiler özel bir konudur, adamlar adeta devlete acik acik karsi cikiyorlar, sizin kiliseleri camii yapicagiz gibi laflarnan gavurlari korkutuyorlar ve tehdit ediyorlar. Hatta birisinin bilgisayarinda evde nasil bomba yapilir diye plan buldular. Yani problem kurani kerim dagitmalari degildi.

Herseyin bir usulu vardir, bizde bazen kapi kapi gezip kermese davet ediyoruz, ve elhamdülillah cogu zaman cok güzel karsiliyorlar. Eger yahovalar selefiler gibi ciksa onlarida göz altina alirlar.

Önceki yazdigim gibi: Avrupadaki adam cebini doldurmaya bakar, dinl ile pek ugrasmazlar, herkez istedigini yapsin, kimse beni rahatsiz etmesin ve benim icin calissin der.

Türkiye ile ugrasan Avrupa degil, Türkiyede yasayan bir kac sözü gecen Ipsizlerdir ve Türkiyenin en büyük engeli laiklikdir. Laikligin cogu Avrupa Ülkelerinde bile yeri yoktur (Fransa haric). Gerci Avrupadakinler cogu zaman büyle yapar: Sultani indirirler, kendi kiralarini tutarlar, laikligi desteklerler, fakat kendileri kullanmazlar, ve sayre cünkü diger ülkelerin gelismesini istemezler, calismasini ve onlarin ellerine bakmasini isterler. Avrupadaki ve Amerikadaki adamlar herkeznen arkadas olur yeterki sende Maddiyet veya Petrol olsun, dedigni tutmazsanda harb cikartirlar ondan sonrada kredi verirler.

AB sayfasinda/yasasinda din ile alakali hürriyetden yazmasi cok sey ifade eder, cünkü idare/gönül ve akil hizli degisir (hele AB Politikacilarda) fakat yazan bir seyi degistirmek daha zordur, cünkü hepsi kabul etmesi ve oylamasi lazimdir.
Başlık: Ynt: Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz
Gönderen: tk1978 - 07 Temmuz 2012, 12:35:04
Alıntı yapılan: wi11m001 - 07 Temmuz 2012, 03:45:28
Selefiler özel bir konudur, adamlar adeta devlete acik acik karsi cikiyorlar, sizin kiliseleri camii yapicagiz gibi laflarnan gavurlari korkutuyorlar ve tehdit ediyorlar. Hatta birisinin bilgisayarinda evde nasil bomba yapilir diye plan buldular. Yani problem kurani kerim dagitmalari degildi.

AB sayfasinda/yasasinda din ile alakali hürriyetden yazmasi cok sey ifade eder, cünkü idare/gönül ve akil hizli degisir (hele AB Politikacilarda) fakat yazan bir seyi degistirmek daha zordur, cünkü hepsi kabul etmesi ve oylamasi lazimdir.

Madem öyle Birakalim Selefileri. Gecelim Islam Kültür Merkezleri Birligine. Yillardir Almanya´da ve Avrupa´da uyumlu faaliyet gösteren bir Cemeat, halen daha daimi Kurs sistemine gecememek´de. Bagzi Sehirler´de Mahkemeler dahi kazanilsa, halen daimi Kuran Kursuna izin yok. Hani Din Hürriyeti idi? AB nin sayfasin´da yaziyor idi? Zar zor bagzi bölgeler Tatil icin izin aldilar. Oda cok ugraslar sonrasi. Sahsim görüstügü bir cok kisiler (Belediye Baskan, Parlementar, ve yardimcilar) bagzi durumlar´dan rahatsiz olduklarini zaman zaman üstü kapali, zaman zaman asikar olarak dile getirmekde´dirler. Sunu bir kere görmemiz´de fayda var. Eskiden Almanya´da ve bagzi AB Ülkelerin´de Pis Yabancilar, Pis Türkler var´di. Artik Pis Müslüman olarak hitap edilmek´de. Bir Belediye baskanin Kermese gelmesi, yardim´da bulunmasi onun Müslümanlari sevmesin´de degildir.
Birde su var. Almanyanin Berlin sehri farkli, Münih Sehri farkli ve Münster sehri farkli. Burdaki yasayan Insanlarin görüsleri bile bir birine zit´dir. Sehirlerdeki Muhafazakarlık bile farkli farkli.
Siz sunu bir deneyin bakalim. Kapi kapi Kermese Davet etmek´den ziya´de, kapi kapi dolasip Islami anlatmaya kalkin, bakin bakalim ne oluyor? Denemesi bedava. Sizi tutukladiklarin´da AB nin Internet sayfasin´daki yaziyi gösterirsiniz...
Ama su var. Mesela Hollan´da. Orada asiri sagci Parlamento´da olsa dahi, Islam iyi yol kat etti. Islam Ünüversitesi ile, anlayisi ile cok iyi yol kat etmek´de. Daimi Talebesi, Kurs sistemi ile Türkiyeyi aratmiyor. Bu yüzdendir ki, disar´dan ne kadar iyi görünse´de hersey, aslin´da Avrupada bir cok seyin iyi gitmedigi gözle görünüyor. Islam dini yapilan Kermeslerle ölcülmemek´dedir. Nesillere ne verebiliyoruz buna bakmaliyiz. Bunda´da görüyoruz ki, yillar´dir Avrupadaki neslimiz eriyip gidiyor. Nedenmi? Daimi sisteme gecemedigimiz, daha dogrusu gecirtilmedigimiz icin. Ama inaniyorum ki, oda bir gün olacak InsaAllah
Başlık: Ynt: Bunlar Yapılmazsa Türkiye Selamete Çıkmaz
Gönderen: wi11m001 - 10 Temmuz 2012, 11:46:51
Avrupada islami veya baska bir dini anlatmak, ve o dine davet etmek devletin verdigi ölcüler ile (yani zormalama, ve üzerine gitmeme sartiyla) serbestir. Malisef herkez ayni düsünmüyor ve asiri sag partiler oy icin milleti korkutarak yabancilar hakkinda (bilhassa müslümanlar hakkinda) cok laf atiyorlar, fakat parlamentoda cogunluk solcularda, avrupanin solcularida Türkiyenin solcularina hic benzemiyor, "dininizi istediginiz gibi yasayin, buranin yasalarini uyma sarlariyla" diyorlar.

Islam Kültür Merkez Birligi talebeleri müsadesi olmasa bile okuduyor, ve daha kimse de buna problem yapmadi. Bazi yerlerde okuma müsadesi alindi, ve bagzi yerlerde alinamadi. Mesela Avusturyada yurt yapildiktan ~15! sene sonra müsade alinabildi. Fakat bunun sebebi islama karsilik degildi. Devlet bir yurt icin belli seyler istiyor, mesela yangin merdiveni, yangin söndürücüsü, asci, yeterli yataklar, dolaplar ve sayre. Bunun Insaati ~15 sene sürdü, ve elhamdülillah ondan sonra müsadeyi verdiler.