Sadakat islami Forum

EĞİTİM, AİLE, KÜLTÜR-SANAT, SAĞLIK => SAĞLIKLI YAŞAM => YİYECEK VE İÇECEKLER => Konuyu başlatan: rahname - 14 Nisan 2006, 15:49:41

Başlık: Bal ve Tarçın
Gönderen: rahname - 14 Nisan 2006, 15:49:41
H.Ş:Siz iki şifa kaynağına :Kur’an ı Kerim ve bal’a (devam ediniz )  (İbni Mace )

BAL VE TARÇIN

   ÖNSÖZ
   Bal ve Tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır.
   Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal,asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır.
   Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir.
   Bal hertürlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir.
   Bugünün tıp ilmi,balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir.
   Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 OCAK 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır.

ARTRİT

   Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.
   Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.
   Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada ;kahvaltıdan önce  Bir yemek kaşığı Bal ve ½ çay kaşığı toz Tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

   Hergün kullanılan Bal ve Tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.

   Araştırmacılara göre  Bal,birçok Vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir.

   Balın düzenli kullanılması, Akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslarla savaşan,korpuskülleri de kuvvetlendirir.

DİŞ AĞRISI

   Bir kaşık toz Tarçın ve 5 tatlı kaşığı Bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edilir.

   Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.
HAZIMSIZLIK & GRİP

   Toz Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler

   İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.

İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI

   İki kaşık toz Tarçın,bir tatlı kaşığı Bal, ılık su içerisinde eritilip içilir.

   İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

KANSER

   Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur.

   Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık Tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

KALP HASTALIKLARI

   Bal ve Tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür.

   Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur.

   Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.

   Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.
KOLESTEROL

   İki kaşık Bal, Üç tatlı kaşığı Toz Tarçın,450 gr.demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir.

   Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.

   Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

MİDE AĞRILARI
   Bal ve Tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için  olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.

   GAZ : Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.

SAÇ DÖKÜLMESİ

   Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.

   5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.

SİVİLCELER VE DERİ

   3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür.Sabahleyin ılık su ile yıkanır.

   Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.

   Egzama,mantar ve diğer deri infeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.

SOĞUK ALGINLIĞI

   Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz Tarçın günde üç defa yenir.

   Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir

YAŞLILIK

   Bal ve Tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.

   4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.

YORGUNLUK

Araştırmayı yapan Dr.MİLTON, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir

ZAYIFLAMA

   Bir bardak su içerisine eşit miktarda Bal ve Tarçın konup kaynatılır.Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.

   Düzenli uygulanırsa kilo verilir.

   Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde ,yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.
Başlık: BAL VE TARÇIN
Gönderen: Vuslat Yolcusu - 14 Nisan 2006, 23:38:34
Allah razi olsun
8)
Başlık: BAL VE TARÇIN
Gönderen: Ahi - 14 Nisan 2006, 23:53:55
Alıntı YapZAYIFLAMA

 Bir bardak su içerisine eşit miktarda Bal ve Tarçın konup kaynatılır.Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.

 Düzenli uygulanırsa kilo verilir.


 Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde ,yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.
:x

Hele şu kermeslerin olduğu bu günlerde bu bölümü iyi uygulamamız lazım. :)
Arkadaşlar sabah ve akşam bal ve taçın kaynatıp içmeye devam. :gul:
Başlık: BAL VE TARÇIN
Gönderen: Himmet - 15 Nisan 2006, 14:54:28
Allah razi olsun sedef kardeşim.Çok faideli bilgiler.
Birde bal'ı midesi almayanlar için bir uygulama olsaydı memnun olurduk.

Bir kase balı'ın içine bir limon suyu ilave edilirse öksürük ve boğaz ağrısına çok iyi geliyor.

not:Midesi almayanlar gözlerini yumup, nefeslerini tutarak yiyebilirler.
Başlık: BAL VE TARÇIN
Gönderen: antepli - 15 Nisan 2006, 20:42:24
tarçının ve karanfilin  Hz Adem babamızın gözyaşından  yaratıldığını biliyormuydunuz :!:  :x
Başlık: Bal ve Tarçın
Gönderen: rahname - 16 Nisan 2006, 00:11:23
Alıntı Yap
Birde bal'ı midesi almayanlar için bir uygulama olsaydı memnun olurduk.
Balın  fazla yenildiğinde safraya safranında mideye  zarar verdiğini duymuştum.  Dengeli ve ölçülü olarak alındığında oda olmaz sanırım
ama midenin  almaması hususunu tam bilmemekle beraber safradan kaynaklanabilir.

Kendi kendimizi bozuyoruz. Yoksa yaradan güzel yaratmış, ve bize şifa olarakta nice nimet vermiş.


Hz Allah sizlerdende razı olsun.
Başlık: Şifa Kaynağı Bal - Tarçın Karışımı
Gönderen: aydeniz - 05 Mart 2010, 23:16:15
 
Bal ve tarçın karışımının birçok hastalığa şifa olduğu yüzyıllardır bilinir. Bal’ın şeker hastalığı olanların dışında, sağlıklı insanlara yan etkisi yoktur. Hatta bazı uzmanlar hekimin uygulayacağı uygun dozajda balın şeker hastalarına kötü etkide bulunmayacağını bile iddia ediyorlar.

Nelere iyi geliyor?

Grip
Grip virüslerini engeller ve kişinin sağlıklı kalmasını sağlar.

Kalp hastalıkları
Kahvaltıda reçel yerine bir kaşık balla karıştırdığınız 1 kaşık tarçını ekleyip, ekmeğinize sürüp yiyin. Her sabah yediğiniz bu karışım sizin kolesterolünüzü dengeleyip kalp krizi riskini azalır. Hatta kalp krizi geçirenlerde bile gelecek diğer atağı engeller. Düzenli kullanımda nefes darlığını azaltıp, kalp atışlarını düzenler. Amerika ve Kanada da yaşlı bakım evlerinde düzenli olarak hastalara bal ve tarçın karışımı kahvaltıda verildiğinde, damarlarının açıldığı ve yaşlarına göre daha dinç kaldıkları gözlemlenmiş.

Artrit
Artrit hastaları her gün sabah ve gece düzenli olarak 1 bardak sıcak suya 2 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçın koyup içerlerse, kronik artrit bile olsa hastalıklarının azaldığını göreceklerdir. Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan son bir araştırmada doktorlar hastalarına 1 çorba kaşığı bal ve yarım tatlı kaşığı toz tarçın karışımını kahvaltıdan önce vermişler. 1 hafta sonra 200 hastadan 73 ünün ağrılarının tamamen geçtiğini, bir ay sonra hastalıktan dolayı yürüyemeyen ya da rahat hareket edemeyen hastaların rahatlıkla hareket edebildiklerini ve ağrılarının önemli ölçüde azaldığını gözlemlemişler.

İdrar yolu enfeksiyonları
2 çorba kaşığı toz tarçın ve bir tatlı kaşığı bal karışımı 1 bardak ılık suya katılır ve içilir. Bu karışım mesanedeki mikropları yok eder.

Kolesterol
2 çorba kaşığı bal 3 tatlı kaşığı toz tarçın 1 bardak suya ilave edilir.2 saat içinde kolesterol hastasının kandaki kolesterol oranının % 10 oranında düştüğü görülür.

Soğuk algınlığı
1 çorba kaşığı ılık bal 1 çay kaşığı toz tarçınla karıştırılıp,3 gün düzenli olarak yenirse, öksürük ve sinüslerin temizlenmesi de dahil hastayı oldukça rahatlatacaktır.

Mide rahatsızlıkları
Yine bal ve tarçın karışımı düzenli yendiğinde mideyi rahatlatıp, ülsere bile şifa olacaktır.

Gaz sorunu
Hindistan ve Japonya’da yapılan araştırmalarda bal ve tarçın karışımının mide şişkinliklerine ve gaz problemine çözüm olduğu kanıtlandı.

Bağışıklık sistemi
Her gün yenilen bal ve tarçın karışımı vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirip, kişiyi bakteri ve virüs saldırılarından korumaktadır. Kandaki beyaz kürelerini güçlendirip, virüslerle savaşı sağlamaktadır.

Sindirim
Ağır yemeklerden önce alınan 2 çorba kaşığına ilave edilmiş 1 çay kaşığı tarçın mide asidini alıp, sindirimi kolaylaştırır.

Sivilceler
3 çorba kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı toz tarçınla karıştırılır. Gece yatmadan önce sivilcelere sürülür. Ertesi sabah ılık suyla yüz yıkanır. Eğer 2 hafta boyunca düzenli olarak her gece bu uygulanırsa sivilcelerin büyük ölçüde iyi olduğu görülecektir.

Deri hastalıkları
Aynı karışım egzama ve benzer cilt hastalıklarında şifalıdır.

Kilo verme
Sabah kahvaltıdan önce ve gece yatmadan önce 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tarçın katıp içilirse zamanla kilo verildiği görülür.

Halsizlik
Sabah alınan 1 çorba kaşığı bal ve tarçın karışımı enerjinizi arttırır.

Ağız kokusu
Sabah dişlerinizi fırçaladıktan sonra 1 tatlı kaşığı bal ve tarçın karışımını sıcak suya ekleyip gargara yaparsanız, nefesinizin hoş koktuğunu fark edeceksiniz.
Zennur Soğucaklı
Başlık: Ynt: Şifa Kaynağı Bal - Tarçın Karışımı
Gönderen: fediı - 05 Mart 2010, 23:53:24
Vaaaay.

Bildiğim iyi oldu.
Başlık: Ynt: Şifa Kaynağı Bal - Tarçın Karışımı
Gönderen: racül - 06 Mart 2010, 01:36:40
tarcin seker düsürür. sekeri düsük olanlarin dikkat etmesi gerekir..
Başlık: Ynt: Bal ve Tarçın
Gönderen: fasulye - 06 Mart 2010, 01:49:35
Alıntı yapılan: fediş - 05 Mart 2010, 23:53:24
Vaaaay.

Bildiğim iyi oldu.


Bu kadar alaka neden..
Başlık: Ynt: Bal ve Tarçın
Gönderen: fediı - 06 Mart 2010, 21:18:22
Bu kadar alaka neden? (fasulye)

Bu kadar alaka sıks sık grip olduğumdan dolayı.
Başlık: Ynt: Bal ve Tarçın
Gönderen: ene dost - 07 Mart 2010, 00:08:01
Faideli bilgiler favorilere eklenmiştir, Allah razı olsun :)