Çayı ne zaman içelim?İster bizim geleneksel
"Türk çayı"mız, ister yeşil çay fark etmiyor, çayın her türlüsü her geçen gün biraz daha popüler biraz daha sağlıklı bir içecek olarak öne çıkıyor. Özellikle güçlü
antioksidan yapısı,
Camellia Sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilen çayları neredeyse bir
doğal eczane haline getiriyor.Çaydaki
kateşinlerin ve
kuvarsetinin damarları koruduğu, kalp krizi ve inme riskini azalttığı, bellek kaybı süreçlerini yavaşlattığı, hatta kansere karşı bile koruma sağladığının anlaşılması çayı doğal bir ilaç yapıyor.
Peki, bu mükemmel içecekten nasıl daha iyi faydalanabiliriz? Çayı ne zaman içersek daha fazla sağlık yararı kazanabiliriz? Bu soruların cevabı çok önemli, nedeni şu:Çaydaki antioksidanların etkis
i 30-40 dakika sonra başlayıp en fazla iki saat sonra da bitiyor. Bu da günlük çay zevkini sadece belirli bir zamana sıkıştırmanın yanlış olduğu, doğrusunun
çay tüketimini gün içine yaymak olacağını gösteriyor. Arka arkaya birkaç bardak çay içmek yerine
bir bardak sabah, bir bardak öğlen, bir bardak da akşamüzeri içmekte fayda var.
Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/osman-muftuoglu_96/teknede-tatil-sismanlatiyor_40190960
(https://scontent-yyz1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/13715024_852485211553220_485130014_n.jpg) (https://www.instagram.com/p/BJCtQWMA4Hx/?taken-by=saglikliyasiyoruzcom&hl=tr)