Sadakat islami Forum

DİNİ KATEGORİLER => KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE => Konuyu başlatan: pasa - 26 Temmuz 2006, 04:21:15

Başlık: Hizmet
Gönderen: pasa - 26 Temmuz 2006, 04:21:15
bir yolculuk sırasında ,fahri alem sav.in yanına biri gelir.ve şöyle der.ya resulAllah bizim gurup ta biri varki,mola verdiğimiz de hemen namaza koyulur,yolculuk sırasında ise devamlı kuranı kerim okuyor.ve devamlı oruç tutuyor.Hz Muhammed sav.şöyle buyuruyor...o bütün bu ibadetleri yaparken ona kim hizmet ediyor.biz ya resullah diyor.fahri kainat aynısını yine soruyor ve o kişi biz ya resuAllah diyor.O ZAMAN SİZ ONDAN DAHA HAYIRLISINIZ.Buyuruyor.

HİZMET NİMETTİR.
HİZMET NİMETTİR.
HİZMET NİMETTİR.
Başlık: Hizmet
Gönderen: sıla34 - 26 Temmuz 2006, 20:28:58
ÇOK HOŞUMA GİTTİ YA.
Başlık: Ynt: Hizmet
Gönderen: istanbuli - 14 Eylül 2008, 06:06:59
silindi
Başlık: Ynt: Hizmet
Gönderen: adilcevaz - 14 Eylül 2008, 08:59:29
hizmet muvaffak olsunda.....
Başlık: Ynt: Hizmet
Gönderen: lalegül - 14 Haziran 2011, 21:01:16
Alıntı yapılan: adilcevaz - 14 Eylül 2008, 08:59:29
hizmet muvaffak olsunda.....
Başlık: Ynt: Hizmet
Gönderen: teksir - 15 Haziran 2011, 01:01:55
ahir zamanda herkezin peygamber sanidigi ve p.e in ummetim dedigi bazi insanlar!

Hadisi Serif rivayet olundu.
Efendimiz sav hz Ebu Hureyre ra hz' e etmis oldugu vasiyette buyrudular:
'' Ey Ebu Hureyre! Sana oyle kavimlerin yolu uzere olmani tavsiye ederimki, insanlar korkup dehsete dustugunde,onlar telasa kapilmazlar:
insanlar atesten eman (emniyet guvence ) taleb ettiklerinde onlar, korkmazlar.''
Ebu Hureyre ra sordu.
'' Ya rasulellah sav! onlar kimlerdir?''
Efendimiz sav buyurdular!
''Onlar ummetimin ahir zamanda gelecek olan bir kavim (toplulukturlar), kiyamet gununde peygamberlerin makaminda hasr olunacaklardir.
insanlar, onlara baktiginda gordukleri guzel hallerinden dolayi onlari peygamberler zannedeceklerdir.
taki ben onlari taniyip ummetim ummetim  deyince butun mahlukat onlarin peygamber olmadiklarini anlayacaklardir! onlar simsek ve ruzgar gibi (sirati) gecip (cennete) gideceklerdir. onlarin gozlerinin nurundan mahser ehlinin gozleri kamasacaktir.
bunun uzerine ben ''Ebu Hureyre" dedimki:
-Ya Rasulellah sav! onlarin amellerini bana emr et;
belki onlarin amellerini islerde onlara ilhak edip katilirim.
efendimiz sav! buyurdular.
'' o kavm cok cetin ve zorluga girdiler. Allah, onlari doyurdukatan sonra, onlar acligi tercih ettiler. Allah onlari giydirdikten sonra onlar ari olmayi (guzel giyinmemeyi) tercih ettiler. Allah onlari suvardiktan sonra onlar susuzlugu tercih ettiler.
(yani mal, mulk, servet, makam, mevki ve butun dunyevi cikarlarini Allah rizasi icin  il-i kelimetullah icin  Allah dinin yukselmesi icin harcadilar. Bu ugurda yemediler giymediler icmediler, yedirdiler, giydirdiler, icirdiler)
butun bunlari Allahu teala  hz.nin katindaki sevablari umarak terk ettiler. Hesap korkusundan helali terk ettiler. bedenleriyle dunya ile beraber oldular, ama (kalpleriyle) dunyadan hic bir seyle mesgul olmadilar. melekler onlarin rablerine yapmis olduklari taate teaccup ettiler, hayran kaldilar. onlara mujdeler olsun!
Allahtan benimle onlarin arasini cemi etmesini istedim .
Sonra efendimiz sav onlarin sevkinden dolayi agladi ve daha sonra soyle buyurdular.
'' Allahu teala, yer yuzunu ehline bir azap etmeyi murad ettigi zaman, onlara bakar;(onlarin yuzu suyu hurmetine) onlardan azabi cevirir.
ey Ebu Hureyre  sana onlarin (tarikatini) ve yolunu tavsiye ederim!

ruhul beyan tercumesi cuz 2, sure 2