Sadakat islami Forum

EĞİTİM, AİLE, KÜLTÜR-SANAT, SAĞLIK => SAĞLIKLI YAŞAM => Konuyu başlatan: Mücteba - 02 Ağustos 2016, 12:39:46

Başlık: Pişmiş Domatesin (Likopen) Bu Kadar Yararı Olduğunu Biliyor Musunuz?
Gönderen: Mücteba - 02 Ağustos 2016, 12:39:46
Pişmiş Domatesin Bu Kadar Yararı Olduğunu Biliyor Musunuz?

Domatesin içindeki likopenden daha fazla yararlanmak için pişirin ve yağ (zeytinyağı veya doğal köy tereyağı) ile birlikte tüketin. (1)

Domatesin glisemik indeksi sıfır olup doğal ve mevsiminde olmak şartı ile arzu edildiği kadar yenebilir.

Kaynaklar:
(1) Müftüoğlu, Prof. Dr. Yaşam Reçeteleri, Hürriyet Gazetesi, 02.08.2016 Kelebek, Sayfa 4.
(2) Karatay, Prof. Dr. Canan, Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si Karatay Diyeti, HayyKitap, İstanbul, 2011.

https://www.instagram.com/p/BIlR4a_A8k1/?taken-by=saglikliyasiyoruzcom&hl=tr

(https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/13767474_1062462513850842_508891393_n.jpg) (https://www.instagram.com/p/BIlR4a_A8k1/?taken-by=saglikliyasiyoruzcom&hl=tr)
Başlık: Ynt: Pişmiş Domatesin (Likopen) Bu Kadar Yararı Olduğunu Biliyor Musunuz?
Gönderen: sadakatayfun - 06 Ekim 2018, 11:21:15
Ne yani çiği bu kadar faydalı değil mi :D