Kelime sormaya ne dersiniz??

Başlatan Miftahulkuluub, 21 Eylül 2005, 13:39:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hureyre

قُرَيْشٍ      (gurayşin) ne kelime olur???
  اَهْلاً وَ سَهْلاً يا رَمَضَانْ 

kenz

garaşenin ismi tasgiri müfret  gurayşun
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN

rahname

اوائل اواخر evâil ve evâhir ne kelime olur ve nasıl tasrif olunur?

rahname

tasrif doğru gibi  de eksik fakat biraz daha düşünülse bulacaksınız :wink:

müteallim

Alıntı yapılan: "rahname"اوائل اواخر evâil ve evâhir ne kelime olur ve nasıl tasrif olunur?

evail-evvelün kelimesinin cemi olup gayri munsarifdir,sonunda tenvin yok.

evahir-ahirun kelimesinin cemi olup gayri munsarifdir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

müteallim

Alıntı yapılan: "fexza"masdar cemi olabilirmi evvelun evvalanı evailün ahırun aharanı evahırun :(

:roll:  :roll:
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

müteallim

Alıntı yapılan: "fexza"ya anlam veremeyeck ne var niye doğru bilemedim diye üzülüyomrum :(  :(

üzülme kardes üzülme burasi medrese ögrenme yeri heüimiz talebeyiz birimiz yanlis yapacak digeri düzeltecek öbürüde ögrenecek.

rahname

Alıntı Yap
ya anlam veremeyeck ne var niye doğru bilemedim diye üzülüyomrum  
bimediklerimizi öğreniyoruz kardeşim  kelime sorma sırası sizde:)

kenz

َيكُونَ ne kelime olur
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN

rahname

يَكُونُ   1.babdan fili muzaridir  başında nasbeden en olursa َيكُونَ olur  
  اُوفِ     ne kelime olur ?

rahname

bu şaşırtmaca bi kelimemi  :?: yoksa:)

müteallim

Alıntı yapılan: "fexza"yazmayı unutmuşum   نعم :oops:

kardes (naime)mi Yoksa(ni´me)mi :?: naime ise  fiili mazi ni´me ise medih fiili olup lazim dir.

öyle ise (نام) filini cekelim.

kenz

müderris kardeşim ben yekune kelimesini sordum yukarda yazıyor rahname arkadaşıma ben cevap olarak neam yanı evet dedim sorduğum kelime yekuneيكونَ

rahname

fexza kelime gibi olmuş hakikaten , senden yekünenin cevabını da bekliyoruz:)
اُوفِ ne kelime olur

kenz

rahname bugunde bi dursun bakalım bunuda belki müderris bilir heralde yekune ne kelıme olur ama kane kelımesinden değil ve şaşırtmaca bi kelime