Dizi film izlemenin hükmü? Kurtlar Vadisi, vemâ yünâsibü zâlik

Başlatan talebe bilal 10, 06 Şubat 2006, 02:42:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

müteallim

meskul olacak o kadar is varki kurt ve koyunlarla ugrasacak hic zamanimiz yok
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Fatihan

Alıntı yapılan: müteallim - 22 Ekim 2007, 14:35:51
meskul olacak o kadar is varki kurt ve koyunlarla ugrasacak hic zamanimiz yok

:)   &)

suhup

Kişiye sadakat yakışır görse de ikrah;doğruların yardımcısıdır Hazreti Allah.

Oruc_Reis

dizi ler filimler  veya baska bir din ile alakali diziler vesayre  imani zayiflatan  bu hallerden kacinmak lazim  eyerki  tv izlemek  icin vaktiniz varsa  onu baska   seylerle gecirin

ornek olarak  yardima muhtac kisilere hizmet etmekle  yasli nineler dedeler veya  salavat-i serifler okunarak istigfar-i serif getirerek  vesayre  birtakaim tv lerin islama yoneleik dizileri izlemek le  kalbinizi riyakarlarin verdigi nefsani duygularla  doldurmayin

kalbinize bu kotulugu  yapmayin  tv karsisin da bu dizi iyi bir   ibrettir  islam icin  yapilmis   din-e daha yakinlastiriyor   demek sadece  zavallilk tir  riyadir 

agir zamnin enbuyuk fitnesin den uzak durmak  hermusluman kardesime bir vazifedir

cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

Vuslat Yolcusu

Alıntı yapılan: racül - 04 Mart 2006, 20:41:45
Yalniz bu son günlerdeki kurtlar vadisi irak filmini dizi film olarak degerlendiremeyiz herhalde? :wink:
+=)

rését

ıstenıldıgı takdırde tv den cok ıyı sekılde faydalanabılırsınız..nasıl netten yararlanıyorsak..bence tv ve net aynı cızgıde...tv ye karşı olanlar nete de karşı olmalı ...

en ıyısı orta yolu bulma..ne fazla kendını kaptırma ne de o bir gunah makınesı dıye kestirip atmak..unutmayın hersey bızım elımızde sola sapmakta sağa sapmakta...muallıme aynen katılıyorum...bıde sızın hangı gözle tv seyrettıgınıze bağlı.. ınsan herkesı kendısı gıbı dusunmemeli...

bu arada kurtlar vadisi için boş iş  dıyenler... biz cok sey ogrendık cunku boş gozlerle seyretmedık...ekonomık krızın anayasa kıtabını fırlatmakla cıktıgını sanan turk halkı işin gercegını burda ögrendı.sımdı dıceksınız kı cok abarttın bız zaten bılıyoduk hadı sız bılıyodunuz ama herkes bılmıyodu..seyretmeyede devam  abdullah catlı sahnede.... =)))9 ;)

tefhim

"Alkollü içki haramdır ama nefsimize hakim olamıyoruz Mevlam bu kötü alışkanlıktan bize de kurtulmayı nasip etsin."cümlesiyle
"Eve televizyon sokmak çok tehlikeli ve harama tevessüldür ama ne yapalım çoluk çocuk istiyor Mevlam bu kötü alışkanlıktan bize de kurtulmayı nasip etsin."cümlesi arasında fark varmıdır varsa nedir?
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

gül_mira

mesele ile ilgili tüm yorumları okudum.Fikirlerime en yakın yorum muallimin yorumuydu.
Televizyonu hiç seyretmiyorum,evime dahi sokmam diyenler bu gün evlerinde bilgisayar gibi bana göre t.vden daha tehlikeli bir aygıt bulunduruyorlar.Evlerinde olmasa işyerlerinde oluyor. Ve insanlar bununla ekmek parası bile kazanıyorlar.
Aynı şey radyo t.v içinde geçerli.evinize t.v sokmayabilirsiniz.Bunu siz aklı başında bir birey olarak ve bilinçli bir müslüman olarak yapabilirsiniz.Ama benim çocuğum evimde t.v yok çizgi film izlemek istiyorum diye ayak diretse bende almayacağım diye ayak diretsem.bu çocuk konuya komşuya t.v izlemek için gider durursa bu kabul edilebilir bir durum değil bana göre.
.Haberlerden bi haber olmak,zamanın ötesinde yaşamakta doğru değil.

Şimdi etrafımızda bu kadar teknolojik alet var.Hiç birisini evime sokmam deseniz en basitinden çocukların ödevi için internet şart koşuluyor.Net cafe çözüm değil,şahsen evladımı yollamam.Bu durumda ben ne yapacağım?

herşey ölçü ve irade dahilince kullanıldığı sürece faydalıdır.
ha bundan t.v yi yada diğerlerini tasvib ediyorum iması anlaşımasın.bundan 15-20 sene evvel bunları uygulamak çok kolaydı.Ama artık zaman değişti,bu değişimin getirdiği zorluklar bu gerçekleri getirdi.
bu benim düşüncemdir,sağlıcakla kalın
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa,rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme,derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...

omur

kendini tv den koruyabilenlere ve tehlikeyi bilenlere ne mutlu.
ammaa ya cahil akrabalara dostlara ne tavsiye edecegiz. kaldirin atin desen imkansiz onlar icin.
sade haberlere bakin desen haber bakmazlar, pek anlamazlarda. simdi boyle insanlar icin efendim
biraz olsun firenleyici uyarilar yapmak lazim gelmez mi? Hani yani ne bilim, her diziyi takip etmeyin.
Namazlarinizi gecirmeyin. dikkat edin gibi.

nurislam

tv tam bir bataklık.yararlı bir iki şeyden başka herşey bir müslümanın yaşantısına zıt.
ama buna bir çare bulmak gerek..bu kadar kötülüklerini bildiğimiz halde vazgeçemiyoruz...kesip atmak çözüm değil bence..ya tv yi ele geçirip güzel programlar yapılacak ki bu çok zor yada insanlara kötülüğünden mutmain olunucaya kadar zararları anlatılacak...veya da tv izleyelim ama düzgün şeyleri izleyelim diye seferberlik başlatılacak başlatırsam mesela belgesel programı olan ayna yı ben çok takdir ediyorum  gerçekten ciddi bir çalışma bence biz müslümanlar adına çok güzel bir program evet arkadaşlar sizdende tavsiyeler bekliyorum bari izlersek düzgün şeyler izleyelim

leyya

konuyu başından eri okudum ve,bir akıllı bir kuyuya....o hesaptan buda...ama racul kardeşime katılıyorum kesinlikle.gerçekleri dogruları tvlerde dizilerden ögrenemeyizki.her telden buldugumuz şeylere bakıp okuyarak ön yargısız b şekilde karar vererek ancak dogruyu bulabiliriz.
tv izlemiyorumd esem yaalan olur.günümün çogu pc başında geçiyor.ve tvden daha yararlı oldugunu düşünüyorum.ayrıca egerki izlemek iserseniz kore fimlerini tavsiye ederim.sevgileri bile seviyeli bi şekilde oluyo..bizim türkiş diziler gibi kültüründen uzak olmuyo.ve kendi tarihlerini birebir filme yanısıtıyolar kültürlerini falanda, yoksa osmanlı cumhuriyeti gibi (ki çok kınadım bu filmi.resmen hakaret olarak algıladım..) kendi yuvarlak kafalarına göre yapmıyolar, yaptıkları işi.son söz olarak;

şu zamanda iman bir ateş topu gibi tutsan elinde elin yanıyo, bıraksan imanın gidiyo....muhafazanAllah. fg20)) fg20)) fg20))
Başaramassan bir daha dene, bir daha dene..Bir daha..Bir daha..Bir daha dene...
Unutma ''pes etmek intihar etmek'' gibidir...