Gönderen Konu: İşte kanser tedavisinin yeni anahtarı  (Okunma sayısı 3370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
İşte kanser tedavisinin yeni anahtarı
« : 15 Aralık 2010, 02:15:20 »

Nar suyunda bulunan kanser hücrelerinin seyrini önleyen bileşenleri keşfeden bilim adamları, kanseri önlemede yeni tedavilerin yolda olduğunu söylediler.

California Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, nar suyundaki bileşenlerin kanser hücrelerini zayıflattığını belirlediler. Bu çalışmanın kanser metastazını önlemek için yeni tedavilere öncü olabileceği kaydedildi.

Laboratuarda oluşturulan prostat kanseri hücreleri üzerinde nar suyu kullanan araştırmacılar, nar suyundaki aktif bir grup bileşenin metastatik prostat kanseri hücrelerinde hücre yapışması ve göçünde moleküler etkiye sahip olduğunu tespit ettiler. Bilim adamları, şimdi nar suyundaki kanseri engelleyici bileşenleri değiştirebileceklerini, fonksiyonlarını geliştirebileceklerini ve onları prostat kanserin yayılmasını önlemede daha etkili hale getirebileceklerini açıkladılar. Bunun da daha etkili ilaç tedavileri için bir öncü olduğu belirtildi.

Zaman

Ayrıca Lütfen izleyiniz;

narin-faydalari-sadakat-ozel
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

mazhar

  • Ziyaretçi
Manda yoğurdu, kanser riskini azaltıyor
« Yanıtla #1 : 05 Aralık 2012, 09:06:51 »
Manda yoğurdu, kanser riskini azaltıyor
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi öğretim görevlileri, 440 fare üzerinde TÜBİTAK destekli yaptığı araştırma, manda yoğurdunun kolon ve rektum (kolorektal) kanser riskini önemli oranda azalttığını ortaya koydu

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. İbrahim Demirkan başkanlığında Veteriner Fakültesi'nden öğretim görevlilerinin oluşturduğu ekibin, TÜBİTAK desteğiyle ''farelerde probiyotik yoğurdun ve kefirin kolo-rektal kanser üzerine koruyucu ve sağaltıcı etkilerinin karşılaştırılması'' başlıklı bir projeyi yürüttüğü belirtildi.

Araştırma kapsamında, 8 haftalık 440 erkek fare üzerinde çalışma yürütüldüğü, probiyotik yoğurdun ve kefirin kanser oluşmadan önce veya en azından kanserojen maddeye aynı anda maruz kalma döneminde alınmasının, kanser riskini düşürdüğünün gözlemlendiğinin tespit edildiği vurgulandı.

Prof. Dr. Demirkan ise ''Probiyotiğin, düzenli olarak yeterli miktarda tüketildiğinde bağırsak mikro florasına yerleşerek, normal beslenmenin ötesinde çeşitli faydalar sağlayan mikroorganizmalar'' olarak tanımlanabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Çalışmalarda, manda yoğurdu ve L.rhamnosus ile hazırlanan ürünün diğerlerine göre tümörden koruyucu ve tümör oluşumunu önleme etkisinin daha anlamlı olduğu sonucuna varıldı. Bu durum, süt yağının bileşiminde doymuş yağ asitlerinin oranı daha fazla olduğu için, manda yağlarının kıvamı, donma ve erime noktaları ile iyot sayısı inek sütüne göre bir hayli farklı olmasından kaynaklanabilir. Bu ürün, bazı temel yağ asitleri ve yağda eriyen vitaminleri oldukça yüksek seviyelerde içermesi nedeniyle önemli bir hayvansal üründür. İleride yapılacak çalışmalarda manda yoğurdunun in vitro koşullarda hücre düzeyinde ve moleküler etkileri bakımından incelenmesiyle etki mekanizması aydınlatılmış olacaktır.''

Araştırma ekibinde, Prof. Dr. Demirkan ile birlikte Veteriner Fakültesi'nden Doç. Dr. Mehmet Özdemir, Doç. Dr. Hayati Yüksel, Yrd. Doç. Dr. Şebnem Pamuk, Yrd. Doç. Dr. Hikmet Keleş, Yrd. Doç. Dr. Fatih Bozkurt, Dr. Tolga Ertekin, Arş. Gör. Dr. Musa Korkmaz ve Yüksek Lisans öğrencisi Atilla Doğan'ın görev aldığı belirtildi.
Basın