Gönderen Konu: Kalori yakmanın 59 yolu  (Okunma sayısı 6691 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ruy-ı zemin

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1109
  • Seher vakti bereket vakti...
Kalori yakmanın 59 yolu
« : 03 Temmuz 2008, 14:30:08 »

Kalori yakmanın 59 yolu

Eğer, "ne yapsam kilo veremiyorum" bahanesine sığınmaz ve o cümleyi unutursanız, pratik yöntemlerle hiç farkına bile varmadan da kilo verebilirsiniz!


Özlem Sarıoğlu'nun önerileri

Kahvaltı

1. Yağlı süt yerine yağsız veya yarım yağlı süt için.
2. Kahvaltılık gevrek veya meyve suyunuz için kullandığınız tabağı veya bardağı küçültün.
3. Sütünüzü şeker yerine taze meyveyle tatlandırın.
4. Enerjisiz tatlandırıcılarla yapılmış light yoğurdu tercih edin.
5. Ekmeğinizi tamamen tüketmek yerine birisiyle paylaşın veya ertesi sabah kahvaltısı için ayırın.
6. Yumurtanızı pişirirken margarin veya sıvı yağ kullanmak yerine yağsız tavada veya domates ilavesiyle ile pişirin.
7. Omletinizi peynir veya sucuk yerine soğan, mantar, ıspanak ve biber ile lezzetlendirin.
8. Omletinizi yaparken iki yumurta kullanmak yerine, yumurtalarınızdan birinin tamamını kullanın, diğerinin ise sadece beyazını ekleyerek aldığınız kaloriyi azaltın.
9. Şeker içeren reçeller yerine meyvenin kendi tadıyla yapılmış doğal reçelleri kullanın.
10. Normal sosis, salam ve sucuk yerine yağsız etle yapılmış olanları seçin.
11. Ekmeğinize sürdüğünüz veya sandviç/tost yaptığınız normal peynirler yerine yağsız olanları tercih edin.
12. Çayınızı, kahvenizi veya kahvaltılık gevreğinizi tatlandırmak için normal şeker yerine enerjisiz doğal tatlandırıcıları kullanın.
13. Sandviç veya tost yaparken beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek kullanın.
14. Kahvaltıda sütünüzü şeker yerine taze meyvelerle tatlandırın.

Öğle ve akşam yemeği

1. Makarnanızı kıymalı sos yerine biber, kabak, soğan ve mantar gibi sebzelerle hazırladığınız sosla lezzetlendirin.
2. Ton balıklı veya tavuklu salatanızı limon, sirke, az zeytinyağı ilavesiyle tatlandırın veya mayonez kullanacaksanız light olanları tercih edin.
3. Ton balığının yağda olanları yerine suda olanlarını kullanın.
4. Sandviçinize koyduğunuz peynir veya ızgara etinizi azaltın ve yerine taze sebze ekleyin.
5. Sandviçinize koyduğunuz peyniri zaman zaman tamamen kaldırıp sandviçinizi taze marul, domates, soğan gibi sebzelerle hazırlayın.
6. Etlerinizi yağsız pişirin.
7. Et, tavuk ve balığın yağsız olanlarını tercih edin.
8. Pizza yaparken kullandığınız peyniri yarıya indirin.
9. Sandviç hazırlarken ekmeğe yağ veya peynir sürmeden hazırlayın veya light olanları seçin.
10. Normal margarin yerine light olanları tercih edin.
11. Dışarıda yediğiniz yemeklerde başlangıç olarak yediğiniz besinlerde porsiyon kontrolünü sağlayın ve düşük kalorili olanları seçin.
12. Yemek tariflerinde normal krema yerine yağsız olanları kullanın.
13. Yemeklerinizle beraber tükettiğiniz ekmeğin porsiyonlarını küçültün.
14. Yemekleri, çorbaları veya sosları servis ederken üzerinde biriken yağ tabakasını alıp servis yapın.
15. Sofrada tabağınızı tamamen bitirmeyin.
16. Salatalarınızı krutonsuz tüketin.
17. Salatalarınızı normal soslar yerine düşük kalorili soslarla lezzetlendirin.
18. Tavuk ve balığı pişirirken haşlama, fırında pişirme ve ızgara yöntemlerini kullanın.
19. Tavuğun derisini tüketmeyin.
20. Tükettiğiniz et porsiyonlarını azaltın.
21. Salatalarınızda düşük yağlı lor peyniri tercih edin.
22. Makarna ve pilav tüketirken porsiyon miktarınızı azaltın (özellikle yarım porsiyona indirmeyi deneyin).
23. Ana yemeklerin yanında yağlı ve kalorisi yüksek garnitürler yerine ızgara mantar tercih edebilirsiniz.
24. Yemek yaparken bir yemek kaşığı sıvıyağ kullanın.
25. Aperatiflerinize peynir ve ızgara sebzeler eşlik etsin.
26. Çok yağlı pişen sebze yemekleri yerine mevsimine uygun çiğ sebze ve meyve tercih edin.
27. Yemekleri hazırlarken, yağ kullanmak yerine yanmaz tava ve tencerelerde yağ koymadan pişirmeyi deneyin.
28. Peynirli, yoğurtlu, etli yemekler hazırlarken yemeğe girecek olan yağı azaltın veya hiç kullanmayın.
29. Yavaş yemek daha fazla yemenizi engeller.

Tatlılar

1. Tatlı ihtiyacınızı karşılamak için tam bir porsiyon yerine tatlının tadına bakarak veya yarım porsiyon tüketerek daha dikkatli olabilirsiniz.
2. Sofra şekeri yerine tatlandırıcı ile yapılmış hafif ve sütlü tatlıları veya meyveli tatlıları tercih edin.
3. Tatlandırıcı kullanarak evinizde kendinize light komposto yapın.
4. Külahlı dondurma yerine tekli dondurma kaplarında dondurma yemeyi tercih edin.
5. Kremalı dondurmalar yerine buzlu dondurmaları tercih edinin.
6. Kremalı pastalar yerine diyet dondurma veya meyve tercih edin.
7. Kek veya turta yerken yarım porsiyonunu iptal edin.
8. Evinizde acil durumlarda diyet dondurma ve meyve bulundurun.
9. Puding veya vanilyalı soslar yerine mevsimine uygun taze meyveleri tercih edebilirsiniz.
10. Cevizli, bademli tatlılar ve kremalı turtalar yerine elma, şeftali ve çilek tercih edebilirsiniz.
11. Kek, brownie veya diğer tatlılar hazırlanırken yağ miktarını minimuma indirin.
12. Tatlı yiyeceğiniz zaman mutlaka porsiyonunuzu başkası ile paylaşın.
13. Standart yağlı kekler yerine daha az yağlı light kekleri tercih edin ve mutlaka bütün kek ve türevi besinlerin yağ miktarına dikkat edin.
14. Hazırladığınız tatlılar da yağlı soslar yerine elmalı soslar tercih edin.
15. Çikolatalarınızı bitter tercih edin ve mümkün oldukça az tüketin.

(e-kolay)



« Son Düzenleme: 04 Aralık 2009, 11:25:49 Gönderen: mystic »
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Yedikleriniz Nasıl Harcanır?
« Yanıtla #1 : 04 Aralık 2009, 01:24:42 »

3 dilim ekmek -----------------------79 dakika yürüyüş veya 45 dakika ev temizliği

Kaşarlı tost--------------------------18 dakika jimnastik veya 11 dakika ip atlama

100 gr. pastırma----- ---------------125 dakika kayak veya 36 dakika ev temizliği

1 kase mercimek çorbası --- ---------44 dakika yürüyüş veya 12 dakika ip atlama

1 tabak patlıcan musakka ----------- 28 dakika jimnastik veya 36 dakika ev temizliği 

1 cheesburger-----------------------65 dakika jimnastik 39 dakika ip atlama

1 tabak zeytinyağlı barbunya---------160 dakika kayak veya 80 dakika yürüyüş

1 adet muz--------------------------25 dakika yürüyüş veya 50 dakika kayak

1 dilim üzümlü kek--------------------17 dakika jimnastik veya 22 dakika ev temizliği

bitkisel tedavi
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı enfa

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1543
Ynt: Kalori yakmanın 59 yolu
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2009, 20:38:28 »
Gün boyu hareket etmek gerek öyleyse :)

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ynt: Kalori yakmanın 59 yolu
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2009, 20:48:53 »
Az yemek daha kolay olur sanırım.
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Ay Işığı

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1166
Ynt: Kalori yakmanın 59 yolu
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2009, 23:02:13 »
3 dilim ekmeğe 79 dakika yürüyüş,  e56)) hem ev işleri hareketten sayılmıyor diyor doktorlar hep. 

Bu liste bana biraz tuhaf geldi Tuğra, diyetisyenler kaç dilim ekmek veriyor bu kadar hareket yok.

Çevrimdışı ruy-ı zemin

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1109
  • Seher vakti bereket vakti...
Ynt: Kalori yakmanın 59 yolu
« Yanıtla #5 : 06 Aralık 2009, 12:09:51 »
Az yemek daha kolay olur sanırım.

Az yemeyi nasıl engelleyebiliriz. Bunun etkili bir taktiği var mı Tuğra kardeşim.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ynt: Kalori yakmanın 59 yolu
« Yanıtla #6 : 06 Aralık 2009, 18:48:57 »
Yeme alışkanlıklarının değiştirilmesi gerek,ülkemizin çok zengin,çok güzel mutfak kültürü var,eğer ölçülü yeniliyorsa herşey yenilebilir,ipin ucu kaçıyorsa haşlama ve meyve ağırlıklı mutfağı tercih etmek gerek,illede herşeyi yemek isterim diyenlere düzenli sporu tavsiye ederim yediklerini yakması için.

Yinede mide fazla yemekle büyüyebileceği gibi az yemekle de küçülür,azar azar azaltılırsa vucut farketmeden az yemeye alışır, bünye alışınca zaten fazlasını istemez.Uzun süre aç kaçınmaktan da lazım.
〰〰〰〰🐠