Gönderen Konu: "Kalp Dostu" Olduğu İddia Edilen Tam Buğday Sağlığınıza 6 Zarar Veriyor!  (Okunma sayısı 2823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."

"Kalp Dostu" Olduğu İddia Edilen Tam Buğday Sağlığınıza 6 Zarar Veriyor!

Hala Sağlıklı Diye Tam Buğday Ekmeği Önerenler Var.

1- Buğday zararlı glutenle yüklüdür.

2- Buğday kan şekerini fırlatır.

3- Buğday bazı gıdaların emilimini azaltarak vücudun besinlerini çalar.

4- Buğday tüketimi bazı beyin hastalıklarıyla bağlantılıdır. (şizofreni, serebellar ataksi, otizm ve epilepsiyle)

5- Buğday bağımlılık yapar.

6- Tam buğday LDL kolesterolü hızla yükseltir.

"Buğdaydaki fitik asit; kalsiyum, çinko, demir ve magnezyum gibi mineralleri bağlayarak emilimlerini engeller. Tam buğdayda rafine buğdaya göre daha fazla fitik asit vardır"

Kris Gunnars

Çeviri: Nurçin Çağlar | Sağlıklı Yaşıyoruz | https://www.instagram.com/p/BGkKImvvwkv/

Kaynak: http://authoritynutrition.com/6-ways-wheat-can-destroy-you…/




Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Kahvaltıda Yediğiniz İki Dilim Tam Buğday Ekmeği Sizi Şeker Bağımlısı Yapar!

Biz bunu yaşayarak gördük.
Yıllarca doktorların ve diyetisyenlerin önerisine uygun olarak beslenmeye çalıştık ve her sabah güne iki dilim tam buğday ekmeği ile başladık.
Ben de eşim de 10 kilo verdiysek 15 kilo geri aldık ve sonunda şeker hastası olduk. Benim babam da şeker hastası olduğu için bana 'genetik' dediler ve ben de tabii ki inandım. Daha doğrusu suçu kendimde görmemek bunun babamdan gelen bir miras olarak kabullenmek sanırım benim de işime geldi. Her gün 7 adet şeker ilacı içiyor ve her ay gittiğim doktorumdan insüline başlamamış olmanın mutluluğu içinde ayrılıyordum her seferinde... Ne zaman ki Karatay Diyeti ile tanıştık ve sabah kahvaltıda yediğimiz iki dilim tam buğday ekmeğinden kurtulduk işte ondan sonra yaşamımızda pek çok şey değişmeye başladı. Gün içindeki tatlı krizlerim tamamen kalktı. Artık ben de eşim de şeker hastası değiliz ve hiç ilaç kullanmıyoruz. Bunu her sabah düzenli olarak yaptığımız Karatay Kahvaltısına borçluyuz.

Karatay sağlıklı beslenmesini uyguladığım ilk yıllarda tatlı tatlının mayasıdır diye bir yazı yazmıştım. Bu yazıyı bu linkten http://woto.com/TatliTatlininMayasi okuyabilirsiniz.
Google'da tatlı tatlının mayasıdır diye aratacak olursanız ilk sırada bizim woto sayfamız çıkıyor.
Tatlı ihtiyacınızı yok etmek istiyorsanız gün kurusu kayısı yiyin. http://woto.com/kayisi

İki dilim tam buğday ekmeğinin iki çorba kaşığı şekerden daha fazla kan şekerinizi yükselttiğini biliyor musunuz?

Çay şekerinin glisemik indeksi 59 tam buğday ekmeğinin glisemik indeksi ise 72 Zihniyete bakar mısınız insanlara şekeri yasaklayıp, glisemik indeksi daha yüksek olan ekmek yediriyorlar.

Bakalım Türkiye bu gerçeği ne zaman öğrenecek?


https://www.instagram.com/p/BGkNbt9Pwv7



Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Ekmek Rafine ve İşlenmiş Undur yani Şekerdir
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2016, 12:28:29 »
Ekmek Rafine Karbonhidrattır

Ekmek rafine ve işlenmiş undur, yani şekerdir. Glisemik indeksi son derece yüksektir. Bir dilim tam buğday ekmeğinin, bir çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükselttiği bildirilmiştir! Yani kan insülinini hızlı ve aşırı yüksek bir düzeyde salgılanmasının nedeni ekmektir.

Tam buğday ekmeği diye bir bir ekmek yoktur. Tam buğday rafine un haline gelmeden ekmek yapılamaz çünkü... Ekmeğin üzerine 5-10 adet buğday, ya da her hangi bir tahıl yapıştırmak onu, tam tahıllı ya da tam buğday ekmeği yapmaz.

Şeker en tatlı zehirdir, ve de mutluluk hissi verir. Tahıllarda bulunan aşırı orandaki gluten ise beyinde morfin reseptörlerine bağlanır ve o da ayrıca mutluluk hissi yaratır (bütün şekerler gibi) ve tabii ki bu nedenle bağımlılık yapar.

Ekmeklerin kabarmasının en önemli nedenlerinden biri de glutendir. Yaş maya kullanılmadan üretilen endüstriyel ekmeklerin kabarmasının nedeni unlara % 10 oranında eklenen kimyasallar ve glutendir.

Fırıncılar, ekmek unlarına, % 10 oranında katkı maddesini eklemenin zorunlu olduğunu bildirmektedir.

Şeker ve gluten bağımlılığı da ciddi bir bağımlılktır.

Küresel olarak artmış olan, obezite, diabet hastalığı, kanser hastalıkları, hipertansiyon, kalp krizi, felç, otoimmün hastalıklar, nörodejeneratif hastalıkların nedeni kronik inflamasyondur.
Karbonhidratlar, yani şekerler ve rafine haline döndürülmüş onlar unlar, bedenlerimizde kronik inflamasyonu başlatmaktadır.
Bütün kronik mide ve barsak hastalıkların nedeni, bu organlarımızın kronik inflamasyonudur.
Karbonhidratlar, yani şekerler ve rafine haline döndürülmüş onlar unlar, barsaklarımızda bulunan dost bakterileri yok etmektedir ve barsak endotellerini bozarak, barsaklarda geçirgenliği artırır. Geçirgen barsak hastalığı, Leaky Gut Sendromu, nedenidirler.

Buğdayda bulunan, lectin barsakları irite eden önemli bir maddedir.

Ayrıca, karbonhidratlar, yani şekerler ve rafine haline döndürülmüş olan unlar, ikinci beynimiz olan barsaklarımızda, dost bakteriler tarafından % 80 oranında üretilen serotonin hormonu (mutluluk hormonu) üretimini de inhibe etmektedir.

Melatonin bağımlılığı olur mu, gelişir mi... Melatonin bağımlılığı olur mu, gelişir mi bilmiyorum doğrusu. Ama şeker, gluten ve buğdayda bulunan, Amylopectin-A karbonhidrat bağımlılığı acı bir gerçektir! Tümü de mutluluk verir...yalnız, Melatonin değil.

SON SÖZ:
En dayanıklı organımız olan dişlerimizi çüreten, karbonhidratlar, yani şekerler ve rafine unlar ve bütün ekmekler, hücrelerimizi de aynı şekilde çürütmektedir.
Şekerler, hücrelerimizde bulunan proteinlerle birleşir. Hücrelerde bulunan, proteinler artık glikolize olmuştur. Diğer bir deyişle, karamelize haline dönüşmüşlerdir. Karamelize haline dönüşmüş olan proteinlerle, artık organlarımız yavaş yavaş çalışamaz duruma gelir ve her türlü hastalık ortaya çıkar.


Prof. Dr. Canan Karatay | Sağlıklı Yaşıyoruz | https://www.instagram.com/p/BG3xJtaPwgp


Kaynaklar:
1. Christian B. Allan, Wolfgang Lutz. Life Without Bread. 2000. ISBN 0-658-00170-1
2. David Perlmutter. Grain Brain. The Surprising Truth About Wheat, Carbs, and Sugar-Your Brain's Silent Killers. 2013. (Tahıl Beyin olarak tercüme edilmiştir)
ISBN 978-0-316-23480-1
3. William Davis. Wheat Belly. 2011. Lose the wheat, Lose the weight and Fınd your Path to Health.
ISBN 978-1-60961-154-5. (Buğday Göbeği olarak tercüme edilmiştir)