« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2016, 12:28:29 »
Ekmek Rafine Karbonhidrattır
Ekmek rafine ve işlenmiş undur, yani şekerdir. Glisemik indeksi son derece yüksektir. Bir dilim tam buğday ekmeğinin, bir çorba kaşığı toz şekerden daha fazla kan şekerini yükselttiği bildirilmiştir! Yani kan insülinini hızlı ve aşırı yüksek bir düzeyde salgılanmasının nedeni ekmektir.
Tam buğday ekmeği diye bir bir ekmek yoktur. Tam buğday rafine un haline gelmeden ekmek yapılamaz çünkü... Ekmeğin üzerine 5-10 adet buğday, ya da her hangi bir tahıl yapıştırmak onu, tam tahıllı ya da tam buğday ekmeği yapmaz.
Şeker en tatlı zehirdir, ve de mutluluk hissi verir. Tahıllarda bulunan aşırı orandaki gluten ise beyinde morfin reseptörlerine bağlanır ve o da ayrıca mutluluk hissi yaratır (bütün şekerler gibi) ve tabii ki bu nedenle bağımlılık yapar.
Ekmeklerin kabarmasının en önemli nedenlerinden biri de glutendir. Yaş maya kullanılmadan üretilen endüstriyel ekmeklerin kabarmasının nedeni unlara % 10 oranında eklenen kimyasallar ve glutendir.
Fırıncılar, ekmek unlarına, % 10 oranında katkı maddesini eklemenin zorunlu olduğunu bildirmektedir.
Şeker ve gluten bağımlılığı da ciddi bir bağımlılktır.
Küresel olarak artmış olan, obezite, diabet hastalığı, kanser hastalıkları, hipertansiyon, kalp krizi, felç, otoimmün hastalıklar, nörodejeneratif hastalıkların nedeni kronik inflamasyondur.
Karbonhidratlar, yani şekerler ve rafine haline döndürülmüş onlar unlar, bedenlerimizde kronik inflamasyonu başlatmaktadır.
Bütün kronik mide ve barsak hastalıkların nedeni, bu organlarımızın kronik inflamasyonudur.
Karbonhidratlar, yani şekerler ve rafine haline döndürülmüş onlar unlar, barsaklarımızda bulunan dost bakterileri yok etmektedir ve barsak endotellerini bozarak, barsaklarda geçirgenliği artırır. Geçirgen barsak hastalığı, Leaky Gut Sendromu, nedenidirler.
Buğdayda bulunan, lectin barsakları irite eden önemli bir maddedir.
Ayrıca, karbonhidratlar, yani şekerler ve rafine haline döndürülmüş olan unlar, ikinci beynimiz olan barsaklarımızda, dost bakteriler tarafından % 80 oranında üretilen serotonin hormonu (mutluluk hormonu) üretimini de inhibe etmektedir.
Melatonin bağımlılığı olur mu, gelişir mi... Melatonin bağımlılığı olur mu, gelişir mi bilmiyorum doğrusu. Ama şeker, gluten ve buğdayda bulunan, Amylopectin-A karbonhidrat bağımlılığı acı bir gerçektir! Tümü de mutluluk verir...yalnız, Melatonin değil.
SON SÖZ:
En dayanıklı organımız olan dişlerimizi çüreten, karbonhidratlar, yani şekerler ve rafine unlar ve bütün ekmekler, hücrelerimizi de aynı şekilde çürütmektedir.
Şekerler, hücrelerimizde bulunan proteinlerle birleşir. Hücrelerde bulunan, proteinler artık glikolize olmuştur. Diğer bir deyişle, karamelize haline dönüşmüşlerdir. Karamelize haline dönüşmüş olan proteinlerle, artık organlarımız yavaş yavaş çalışamaz duruma gelir ve her türlü hastalık ortaya çıkar.
Prof. Dr. Canan Karatay | Sağlıklı Yaşıyoruz | https://www.instagram.com/p/BG3xJtaPwgp
Kaynaklar:
1. Christian B. Allan, Wolfgang Lutz. Life Without Bread. 2000. ISBN 0-658-00170-1
2. David Perlmutter. Grain Brain. The Surprising Truth About Wheat, Carbs, and Sugar-Your Brain's Silent Killers. 2013. (Tahıl Beyin olarak tercüme edilmiştir)
ISBN 978-0-316-23480-1
3. William Davis. Wheat Belly. 2011. Lose the wheat, Lose the weight and Fınd your Path to Health.
ISBN 978-1-60961-154-5. (Buğday Göbeği olarak tercüme edilmiştir)
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2016, 12:35:32 Gönderen: Mücteba »