Gönderen Konu: Karatay Diyeti Nedir?  (Okunma sayısı 102288 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Prof. Dr. Canan Karatay'la Şifa Bulanlar'ın Hikayesi Bu Kitapta
« Yanıtla #60 : 18 Ağustos 2016, 16:46:12 »

Prof. Dr. Canan Karatay'la Şifa Bulanlar'ın hikâyeleri birçok kişiye yol gösterecek ve benzer sorunu olanların hastalıklarından ve kilolarından kurtularak şifa bulmalarına katkıda bulunacak!

Tüm kitapçılarda...




Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Demir Eksikliği Hayatı Zindan Eder! : Demiriniz 50'nin üzerinde mi?
« Yanıtla #61 : 22 Ağustos 2016, 11:27:57 »
Demir Eksikliği Hayatı Zindan Eder!

Demiriniz 50'nin üzerinde mi?

Prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık kitabında aynen şöyle söylüyor: "DEMİR EKSİKLİĞİ HAYATI ZİNDAN EDER!

Demir vücuda ne sağlıyor?

Ülkemizde yaygın bir şekilde demir eksikliği anemisi bulunmaktadır. Büyüme çağındaki çocuklar, adet görmeye başlayan genç kızlarımız, birçok gebe ve emziren anneler, hatta sağlıklı beslenenler bile demir ve diğer vitamin desteklerini ihmal ettiklerinde, anemi oluşabilmekte ve kronik bir düzeye ulaşabilmektedir. Her ay muntazam adet gören genç kızlarımız, 1 ml kanda, 5 mg kan demiri kaybetmektedirler. Bu düzeyde kan demiri kaybeden genç kızlarımız, kilo alma korkusuyla yeterli ve etkili beslenemedikleri için, kronik anemiye bağlı belli belirsiz bazı şikâyetleri başlamaktadır. Ek olarak, ülkemizde sağlıksız bir alışkanlık olan yemekten hemen sonra çay içme âdeti de gıdalarda bulunan az miktardaki demirin emilimini önlemektedir. Özellikle Anadolu’da çok çocuk doğurmuş olan kadınlarımızda demir eksikliği yaygındır. Emziren anneler de sütleri ile demir kaybederler, bunu da unutmamamız gerekir. Ayrıca büyüme ve ergenlik çağında hızlı boy atan ve gelişen kız ve erkek çocuklarda da demir eksikliği meydana gelmektedir."


Kilo vermekte zorlanıyorsanız nedeni demir eksikliği olabilir.





BU ŞİKAYETLERDEN SİZDE VAR MI?

Demir eksikliği halinde vücutta şu şikâyetler baş gösteriyor ve giderek artıyor:

- Halsizlik
- Çarpıntı
- Uyku hali
- Saç dökülmesi
- Genel huzursuzluk
- Sinirlilik


Yukarıda saydığımız şikâyetleri bulunan kişilerin, kan demiri, B-12 vitamini, folat, D vitamini ve insülin hormonu değerlerine baktırmalarını tavsiye ediyorum. Ancak kan tetkiklerinin ve destek tedavilerinin mutlaka bir hekim tarafından yapılması gerekmektedir.




"Günlük demir gereksinimi ne kadar, hangi besinler doğal demir kaynağı?
Günlük demir gereksinimi ağır spor yapanlarda, düzenli egzersiz yapanlarda, bebeklik, gebelik, emzirme, adet (regl), ergenlik ve ağır hastalık dönemlerinde kişinin yaşına ve yaşam biçimine göre değişir.

Karaciğer, yürek, dalak gibi sakatatlar, kırmızı et, baklagiller, kuru üzüm ve yumurta sarısı demir açısından zengin gıdalardır. Ceviz, fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişlerin ve kuru fasulye, mercimek gibi baklagillerin 100 gramında (ince belli çay bardağı kadar) 3,70 mg demir bulunur. Bu nedenle bize ilkokulda “Fındık fıstık çıtır çıtır, hem kan yapar hem ısıtır” diye öğretmişlerdi.

Demir eksikliği saptanmış olan kişilerin bir hekim gözetimi altında tedavi olmaları gerekir."

Kaynak: Karatay, Prof. Dr. Canan, Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık, Hayykitap, İstanbul, 2011.



Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Benzinli Arabaya Mazot Koyarsanız Ne Olur?
« Yanıtla #62 : 22 Ağustos 2016, 11:37:20 »
Benzinli Arabaya Mazot Koyarsanız Ne Olur?

Benzinle çalışan bir arabaya nasıl ki mazot koyarsanız o arabayı bozarsınız, aynı şey vücudunuz için de geçerli. Neden insanlar arabalara gösterdikleri özeni kendilerine göstermezler?
İnsan vücudu doğal gıdalara göre programlanmıştır.

Her türlü işlenmiş gıdadan uzak durun. Aksi takdirde bu muhteşem mekanizmayı kendi ellerinizle hasta edersiniz.

"Beslenme yanlışsa ilacın yararı yok, beslenme doğruysa ilaca gerek yok!"





Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Şekerli Bir Üründen Neden C Vitamini Alamıyoruz?
« Yanıtla #63 : 22 Ağustos 2016, 11:59:31 »
Şekerli Bir Üründen Neden C Vitamini Alamıyoruz?

"Beyaz kan hücreleri mikrop ve virüsleri içine alarak, onları öldürür ve kan dolaşımından bu mikropları temizler. Vücutta en çok onların içinde C vitamini var. Tıp dilinde biz buna ‘fagozitoz’ deriz. Özellikle bağışıklık sistemimizin savaşçı askerleri olan bu akyuvarların içine girebilmek için C vitaminiyle şeker birbiriyle yarışıyor. Şeker beyaz kan hücrelerine girdiği zaman, C vitamini hücre içine giremiyor."

Kaynak:
Karatay, Prof. Dr. Canan Efendigil, Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık, Hayykitap, İstanbul, 2011.



Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
İşte 4/4 Lük Bir Yiyecek!
« Yanıtla #64 : 23 Ağustos 2016, 12:37:58 »
İşte 4/4 Lük Bir Yiyecek!

Yağ var, protein var, iyi karbonhidrat da var.

Bizim bu akşamki yemeğimiz peynir, zeytin ve cevizle zenginleştirilmiş bir çoban salatasıydı... Prof. Dr. Canan Karatay için bir yemekte olmazsa olmazların başında yağ gelir. Bizim bugünkü yemeğimizde de bolca ilaç gibi zeytinyağı vardı. Zeytin vardı... Adı zeytinyağı olan her ürün ilaç gibi zeytinyağı değildir. Yeterince antioksidan ve fenol bulunmaz. Biz bunu maalesef ileri yaşlarda aldığımız bir eğitim sayesinde çok geç anladık ve yıllarca kusurlu zeytinyağını 'zeytinyağı' diye tüketmişiz. Bu hikayemizi mutlaka okuyun. (1)

Bu dosyada da (2) gezdiğimiz, gördüğümüz ilaç gibi zeytinyağı üreten firmalar ve zeytinyağı ile ilgili genel bilgiler var.
Salatamızda protein olarak peynir vardı. Siz et de koyabilirsiniz sevdiğiniz bir peyniri de. Biz bugün mozarella yedik.
İyi karbonhidrata gelince salatanın zaten tamamı iyi karbonhidrat. Çünkü tüm sebzeler karbonhidrattır. Bizim salatamızda ayrıca ceviz de vardı. Ceviz vb salatalarınıza koymaktan korkmayın.
Renkli var, yeşil var, kükürtlü var, protein de var.
Beyin hücrelerinin korunmasına yönelik Dr. Terry Wahls'in önerilerini de yerine getirmiş olduk. Bu videoyu mutlaka izleyin. Dr. Wahls MS hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş. Sonra bu konuyu araştırmış her şeyin beslenmeden kaynaklandığını görmüş ve adeta Karatay Diyeti'ni uygulayarak önce yürüyebilir hale gelmiş ardından bisiklete binmeye başlamış ve üçüncü senede ata binebilir olmuş. Hep diyoruz ya "Beslenme yanlışsa ilacın yararı yok, beslenme doğruysa ilaca gerek yok!" Gerçekten bu çok doğru bir söz.
Yeşil olarak; yeşil biber, salatalık ve maydanoz,
Renkli olarak; domates,
Kükürtlü olarak; kırmızı soğan,
Protein olarak da peynir yedik. Dr. Wahls'a göre proteini süt ürününden almasak çok daha iyi olacaktı ama biz bugün et yemek istemedik.

Üstüne üstlük probiyotik + prebiyotik de var. Probiyotik olarak ev yapımı sirke kullandık. Yediğimiz yeşiller ise probiyotiklerin gıdası olan prebiyotikler. Böylece bağırsak mikrobiyotamıza da bakmış olduk.

Bu yemeğin üzerine de dört (üç) adet Omega-3 ve bir adet 100 mg Ubiquinol içeren antioksidan aldık. Ben ayrıca bir adet de Canan Hocanın önerisiyle tiroidimdeki nodülleri yok edebilmeye (4) destek olması için iyot takviyesi aldım.

Bizim kullandığımız gıda takviyelerini görmek isterseniz Google'da 'gıda takviyelerimiz' diye aratırsanız ilk sırada çıkar. Aslında burada dosya olarak sunduğumuz bilgilere ilerde ulaşmak isterseniz örneğin 'beyin hücrelerini koruyun' diye Google'da aratacak olursanız yine ilk sırada çıkacak olan woto sayfası bize aittir.

Sağlıklı Yaşıyoruz |
(1) http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=3157
(2) http://woto.com/zeytinyagi
(3) http://woto.com/beyin-hucrelerini-koruyun
(4) http://www.woto.com/tiroid-nodul



Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Biber ve Domates Salçalarınızı Yaptınız Mı?
« Yanıtla #65 : 25 Ağustos 2016, 11:03:05 »
Biber ve Domates Salçalarınızı Yaptınız Mı?

Domates ve kırmızı biberin mevsimi geçmeden kışın kullanacağınız ürünleri şimdiden hazırladınız mı? Size Prof. Dr. Canan Karatay ile Nihal Doğan'ın birlikte yazdığı Karatay Mutfağı kitabından 'domates salçası' ve 'biber salçası' tariflerini veriyoruz.

DOMATES SALÇASI

Güneşte Bekletme Usûlü

Yaz ve sonbaharda yapılabilir.
Malzeme:
- 5-10 kg domates (olgun)
- Kristal kayatuzu (ağız tadına göre)
- Sızma zeytinyağı

Hazırlama:

1. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soymadan, iri iri doğrayıp, geniş bir tencerenin içine koyun. Tencereyi orta ısıdaki ocağın üstüne koyup, ara sıra karıştırarak, kaynamaya başlamasını bekleyin ve kaynamaya başlayınca ateşi kısın, ara sıra karıştırıp dibinin tutmasını önleyerek suyunu çekene kadar (60-90 dakika) kısık ateşte kaynatın.

2. Daha sonra ateşi söndürüp tencereyi soğumaya bırakın.

3. Domatesler soğuduktan sonra ince delikli bir süzgeçten, iyice ezdirerek süzün.

4. Süzdüğünüz domatesleri çelik, emaye veya cam bir tepsiye dökün, üzerine tuz serpin ve temiz bir tülbent bezle örtüp, güneşe bırakın.

5. Salçayı her gün karıştırarak, güneşte bekletip, katılaşmasını sağlayın (ortalama 3-5 gün). 6. Salça koyu bir kıvama geldiğinde cam saklama kaplarına doldurun. Üzerine ince bir tabaka halinde zeytinyağı dökün ve kapağını kapatıp buzdolabında saklayın.

Not: • Domateslerin güneşte iyice kızarıp olgunlaşmış olmasına dikkat edin.
• İlaçsız ve hormonsuz olarak yetiştirilmiş tarla domatesini ya da organik domatesi tercih edin.
• Doğal domatesi anlamanın en iyi yolu, önce satıcıyı sorgulamak, sonra domatesi elinize alıp koklamak ve eğer 30'lu yaşlardaysanız çocukluğunuzda yediğiniz domatesi gözünüzün önüne getirip onunla kıyaslamaktır. Ayrıca market yerine semt pazarlarından, bahçesinde satan ve dalından toplamaya izin veren köylülerden ya da kontrol altında olan organik pazarlardan almayı tercih edin. Eğer kestiğinizde içinde beyaz damarlar yoksa, baş kısmında kılçığa benzeyen garip küçük dikenler ve sert tabaka yoksa, içi çekirdekli, dolgun ve kumlu gibiyse, kokusu içinizi rahatlatıyorsa, kabukları inceyse, seçerken yumuşaklığını ve doğallığını hissedebiliyorsanız o domates yüksek ihtimalle doğaldır.
• Domates salçasını, arzu ederseniz domatesleri hiç kaynatmadan rendeleyip, çekirdeklerinden ayırmadan ve daha uzun süre sadece güneşte bekleterek de yapabilirsiniz.

GÜNEŞTE BİBER SALÇASI

Mersin Yöresi

Yaz ve sonbaharda yapılabilir.
Malzeme:
- 5-10 kg kırmızı salçalık biber (güneşte iyice kızarmış)
- Kristal kayatuzu (ağız tadına göre)
- Sızma zeytinyağı
- Kıyma makinesi

Hazırlama:

1. Biberleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve kurumaya bırakın.

2. Daha sonra biberleri kıyma makinesinden (elinizde varsa özel biber çekme makinesi de olabilir) geçirin ve büyük çelik veya beyaz emaye tepsilere dökün, yayın ve hafif tuzlayın. Daha sonra tepsilerin üzerini temiz tülbentle örterek, toz toprak almayan bir yerde güneşe bırakın. Salçayı her gün karıştırarak, güneşte bekletip, katılaşmasını sağlayın (ortalama 5-8 gün). 3. Salça koyu bir kıvama geldiğinde cam saklama kaplarına doldurun. Üzerine ince bir tabaka halinde zeytinyağı dökün ve kapağını kapatıp buzdolabında saklayın.

EV YAPIMI BİBER VE DOMATES SALÇALARIMIZ GELDİ

Biz genelde domates konservelerimizi evde kendimiz yapıyor, http://www.woto.com/domates-konservesi domates ve biber salçalarını ise ev ortamında geleneksel usullerle yapılan güvendiğimiz yerden alıyoruz. Son iki yıldır güvenerek Ceviz Hane'den alıyoruz. http://www.cevizhane.org/
Cevizhane Sağlıklı Yaşıyoruz Ailesine indirim de uyguluyor.
Domates salçası ve biber salçasında %15 indirim uyguluyor. Selin Hanımla 0506 128 66 08 nolu telefondan irtibat kurabilirsiniz.



Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Canan Karatay’la Şifa Bulanların Hikayesi
« Yanıtla #66 : 25 Ağustos 2016, 11:07:13 »
Canan Karatay’la Şifa Bulanların Hikayesi

Sağlığına kavuşanların deneyimlerini anlattığı “Prof. Dr. Canan Karatay’la Şifa Bulanlar!” adlı kitap Hayykitap tarafından yayınlandı.

Sağlığına kavuşanların deneyimlerini anlattığı “Prof. Dr. Canan Karatay’la Şifa Bulanlar!” adlı kitap Hayykitap tarafından yayınlandı. Prof. Dr. Canan Karatay’ın 6 kitabı, toplamda 1 milyona yakın baskı yaptı. Karatay fanlarının açtığı sosyal medyadaki sayfalar da 10 milyonlara ulaştı. Bu hesapların en önemlilerinden biri de ‘Sağlıklı Yaşıyoruz’. Bu bilgi sayfasını takip edenler zaman içinde hikâyelerini de paylaşmaya başladılar, bu paylaşımlarında Prof. Dr. Canan Karatay’ın kitaplarını okuyup önerilerini uygulayarak nasıl ilaçlarından kurtulduklarını, nasıl sağlıklarına kavuştuklarını, nasıl zayıfladıklarını anlattılar. Onların anlatımlarıyla hazırlanan ve Hayykitap tarafından yayınlanan “Prof. Dr. Canan Karatay’la Şifa Bulanlar!” adlı kitap okuyucularla buluştu.

Kitapta farklı yaş grubundan 50 kişinin Karatay Diyeti öncesinde ve sonrasında neler yaşadıklarını, fotoğraflarıyla birlikte yer alıyor.İşte Karatay’la Şifa Bulanların Hikâyelerinden birkaç örnek:

10 Günde Sonuç Almaya Başladım

Dr. Vahap Almasulu: “Aile hekimiyim. Karatay Diyeti ile bir hastam sayesinde tanıştım. Hastam, bu sayede doktorum oldu. Ben Karatay diyetine hem kilo vermek, hem de sağlıklı yaşamak için başladım. 37 kilo verdim. 10 gün içerisinde sonuç almaya başladım. Hipoglisemi ataklarımdan eser kalmamıştı. Sadece, dönem dönem tatlı krizleri oldu. Reflü, ürtiker ve diyabetim yok oldu. Kan şekerim, Hba1c, insülin ve trigliserid değerlerim normalleşti. D ve B12 vitaminlerim yükseldi. Metformin etken maddeli ilaç içiyordum, 6 ay sonra bıraktım. İyimser biri oldum, mutluyum, artık horlamıyorum. Bel çevrem 125’ten 98’e indi.”

1,5 Yılda 30 Kilo Verdim

Elif Akdemir: “Hayatım boyunca kilo sorunu yaşadım. Çeşitli diyetleri ve diyetisyenleri denedim. Genellikle verdiğim kiloları geri aldım. 2 yıl önce Canan Hoca’nın Karatay Diyeti ile tanıştım, araştırdım, Canan Hoca’nın bütün kitaplarını okudum, 2014 Ekim ayında başladım, ilk zamanlar daha çok kilo kaybı yaşadım, ayda ortalama 2-3 kilo olmak üzere 1,5 senede toplamda 30 kilo verdim. Bütün hayatım değişti. Giysi dolabımı değiştirdim, 3 beden küçüldüm. Özellikle çevremdeki insanlar gözlerine inanamadı ve Canan Hoca’nın hayranı oldular. Başlarda herkes karşı çıkmış ve eleştirmişti. Canan Hoca’nın karşısında olan çok kişi vardı. Fakat benim sonuç aldığımı ve sağlıklı zayıfladığımı görünce etrafımdakiler de yapmaya başladı. Öğretmen arkadaşlarımdan başlayan ve sonuç alan çok fazla oldu. Herkese Karatay serisi kitaplarını mutlaka okumasını öneriyorum... ”

Diyabetim Normale Düştü

Şenol Akdeniz: “Karatay Diyeti’yle, kanser rahatsızlığım sırasında kız kardeşim vasıtasıyla tanıştım. Uygulamaya eşimle beraber başladık ve hemen sonra sonuç aldık. Aç kalmadan kilolarımızdan kurtulduk. Ben 20 kilo verdim. Horlamam bitti, mide gazları ile vedalaştım, diyabet sınırın üstündeydi, düştü. Kendimi daha mutlu hissediyorum. Artık ayakkabılarımı zorlanmadan bağlayabiliyorum. Amatör olarak müzikle uğraşıyorum. Canan Karatay için, ‘sağlıklı yaşıyoruz’ bestesi yaptım.

Daha önce bilgisizlikten, kan değerlerimi pek ölçtürmemiştim. İlk ölçümlerimde B12, D vitamini çok düşüktü. Şeker ve insülin sınırın üzerindeydi. Şimdi ise tüm değerlerim olması gereken seviyelerde. Horlamam bitti, mide gazları ile vedalaştım, diyabet sınırın üstündeydi, düştü. Mutfağımızda Karatay Mutfağı kitabındaki önerileri ve tarifleri uyguladık. Doğru ve doğal beslenmeyi öğrendik, hayatımıza adapte ettik…”

Migrenim, Ağrılarım Geçti

Özgen Özen: "Yaşadığım hipoglisemi atakları, titremeler, açlık terleri dökmeler, gece uyanıp çikolata kaşıklamalar bitti. Bu diyete tamamen hastalıklarımdan kurtulmak, sağlığıma kavuşabilmek için başladım ve öyle de oldu. Son birkaç senedir 63 kiloda seyrediyordum. Karatay Diyeti ile şu anda (5 ayım doldu) 48,8 kilodayım. Sağlığımda ise sürekli ve şiddetli vücut kaşıntılarım, eklem-kemik, kas ağrılarım, migrenim, reflüm, sık sık bulantı ve kusmalarım, gaz ve şişkinliklerim, gribal semptomlarım, farenjitim, ani şeker düşmeleri ve acıkmalarım, âdet düzensizliklerim, şeker düşmesi ile birlikte seyreden çarpıntılarım, sıklıkla yaşadığım kaygı hallerim, daha birçok şeyi şu anda yaşamıyorum.

Mutfak kültürüm fazlasıyla değişti bu diyetten sonra. Karatay Mutfağı kitabındaki tarifleri örnek alıyorum. Zeytin, sirke, sucuk, salça, turşu gibi yiyecekleri artık kendi evimde yapıyorum…

Kaynak: http://www.ankahaber.com.tr/saglik/canan-karatayla-sifa-bulanlarin-hikayesi-h26054.html




Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Karatay'tan "Onu yeme, bunu yeme, ne yiyeceğiz?" diyenlere...
« Yanıtla #67 : 21 Eylül 2016, 11:25:37 »

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Karatay ile Zeytinyağı Keyfi!
« Yanıtla #68 : 25 Ekim 2016, 15:24:46 »
Karatay ile Zeytinyağı Keyfi!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, bir zeytinyağı imalathanesini ziyaret eden Prof. Dr. Canan Karatay, yeni sıkılan zeytinyağını bardağa doldurarak içti. Sonra kendini tutamadı bir bardak daha zeytinyağı içti ve zeytinyağını yüzüne sürdü... Ve bu haber, 'Canan Karatay yine şaşırttı', 'Zeytinyağı içti, görenler şaştı' başlıklarıyla duyuruldu.

Herhalde bu başlıklar atılırken fotoğrafta Canan Karatay'a büyük bir şaşkınlıkla bakan kadın referans alındı.

Hem bu başlıklar, hem de kadının gösterdiği tepki saçma. Sosyal medyada çıkan yorumlara baktım; 'Sabah sabah midemi kaldırdı. Böyle sağlıklı olunacaksa ben olmayayım, kalsın' diye yazanlar var.

Yahu taze sıkılmış saf zeytinyağının her damlası şifadır. Aç karnına içildiğinde mideyi korur, tok karnına içildiğinde hazmı kolaylaştırır, vücuda sürüldüğünde cilde iyi gelir. Zeytinyağı sağlıklı yaşlanmanın anahtarıdır.

Karatay'ın zeytinyağını lıkır lıkır içmesinde de tuhaf bir durum yok.

Özellikle Egeliler zeytinyağını şifa niyetine bardakla içer.

Türkiye zeytinyağı ülkesi ama yıllarca bu millete margarin yedirdiler, yemeklerini ayçiçek yağı ile yaptırdılar.

Tereyağını kötülediler, zeytinyağı için 'kokusu ağır' dediler. Neyse ki Canan Karatay çıktı, doğruları anlatıyor.

Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada gıda endüstrisinde tekel olmuş büyük firmalar, sahte araştırma raporlarıyla yıllarca insanları kandırdılar.

Canan Karatay gibi değerlere sahip çıkalım, onları gıda sektörünün tekellerine karşı koruyalım!
Bunu önce kendi sağlımız için yapalım.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/sb-mevlut_tezel/2016/10/25/karatay-ile-zeytinyagi-keyfi

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Tek Seferde İçti...
« Yanıtla #69 : 25 Ekim 2016, 15:26:21 »




Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Dünyanın En Yararlı Meyve Suyu
« Yanıtla #70 : 25 Ekim 2016, 15:27:26 »
İNSANLAR, DÜNYANIN EN YARARLI MEYVE SUYUNU İÇMEKTEN ACABA NEDEN BU KADAR ÇEKİNİYORLAR?

a) Diyetisyenler ve/veya bazı doktorlar tarafından bugüne kadar korkutuldukları için.

b) Zeytinyağı konusunda duyusal tadım eğitimi almadıkları ve bugüne kadar hep kusurlu zeytinyağının tadını bildikleri için.

c) "Zeytinyağlı yiyemem aman" türküsünün etkisinde kaldıkları için.

d) Kusursuz zeytinyağının tadını bilmedikleri ve şimdiye kadar kusursuz zeytinyağı hiç içmedikleri için.

e) Bu seçeneği de siz oluşturur musunuz? Sizce neden?



Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Ynt: Karatay Diyeti Nedir?
« Yanıtla #71 : 25 Ekim 2016, 15:40:33 »
İncir ve Zeytin'in yetiştiği yöreler belli; egede akdenizde dağlar ya boş boş duruyor yada her yere çam, gürgen, meşe vs. anlamak mümkin değil. Devlet politika belirlemeli...

Çevrimdışı ihvan

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2399
Ynt: Karatay Diyeti Nedir?
« Yanıtla #72 : 26 Ekim 2016, 12:41:51 »
marketlerde satılan bir çok zeytin yağınında farklı karışımlarla özelliği bozulmuştur...ucuzuna aldanmayalım