Gönderen Konu: Karpuz çekirdeği zararlı mı?  (Okunma sayısı 45462 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BekirSıtkı

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 16
çekirdekler
« Yanıtla #15 : 23 Aralık 2006, 22:58:12 »

zeytin çekireğinden  başka  çekirdekleri  yutmanın   hiç bir  faydası yok çünkü  hazmolmaz  apandiste girip  çıkamama  ihtimali de yüksek...
Fakat  karpuz  kavun   kabak  ve  salatalık çekirdeklerinin  kabuğu çıkarılıp  yenmesi  çok  faydalıdır. hele hele  bunlar  böbreğe çok  fayda  verir. ama  tüm  yemek  çekirdek yemek değil, çekirdek yutmaktır.kabuklu  çekirdeklerin içi  genellikle  faydalıdır... ama  onları da  ölçülü  yemeli...

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Ynt: Karpuz çekirdeği zararlı mı?
« Yanıtla #16 : 24 Mart 2009, 11:33:58 »
http://www.sadakat.net/forum/hz-peygamberimiz-sav/ynt-zeytin-cekirdekleri-t29720.0.html#quickreply

Bir kaç sene evvel Dinlediğim bir sohbette bir Kimya Prof'u şunları söylemişti:
Zeytinde antioksidan  ve re-oily adı verilen sıhhate faideli özellikler vardır.Bir zeytin çekirdeğini her iki tarafından törpülerseniz işte bu maddeler ortaya çıkar.Bu maddeler çekirdeğin içerisinde jel halinde ya da dah koyu kıvamda bulunabiliyormuş.Bu nedenle zeytin çekirdeklerinin yutulmasını tavsiye ediyordu.Araştırmalara göre zeytin çekirdeği boğazdan geçip mideye gidene kadar parçalanıp eriyormuş.Ve bu özelliğiyle tek.Hazımsızlık filan yapmıyor.Hatta bazı büyüklerin de  bunu uyguladığını söylemişti.Mideye , ülsere faideleri olduğu da söyleniyor.

Başlığı görünce aklıma geldi....

mazhar

  • Ziyaretçi
Ynt: Karpuz çekirdeği zararlı mı?
« Yanıtla #17 : 13 Haziran 2012, 00:16:07 »
Besin değerlerinden tam olarak yararlanabilmek için karpuz, aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmeli.



Yemekten sonra yenilen karpuzun şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açtığını söyleyen beslenme uzmanı Selma Uçar, karpuzun aç karnına ya da öğün aralarında çekirdekleriyle yenilmesini öneriyor. Uçar, karpuzun bu şekilde tüketilmesiyle böbreklerden kalbe birçok fayda sağlayacağını aktarıyor.

Karpuzun en kıymetli kısmının çekirdekleri olduğunu vurgulayan Uçar, ancak birçok kişinin çekirdeklerini çıkararak karpuzu tükettiğini, bu davranışın ise karpuzun faydasını azalttığını belirtiyor. Karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı maddenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu dile getiren Uçar, "Bu nedenle karpuzu çekirdekleriyle birlikte ve çekirdekleri dişlerimizle kırarak tüketmeliyiz. Çekirdekleri kırıldığında yararı artıyor. Karpuz çekirdeğinin mideyi ağrıttığına dair yanlış bir söylenti var. Çok çok aşırı tüketilmediği takdirde karpuz çekirdeğinin mideye hiçbir zararı yoktur. Ayrıca karpuzun içindeki 'likopen' maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor." diyor.
Haber 7

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Çekirdek yutmak
« Yanıtla #18 : 13 Haziran 2012, 01:58:32 »
Çekirdek yutmak kör bağırsağın tıkanmasına ve apandis iltahaplanmasına sebep verebilir
〰〰〰〰🐠