Hemen herkeste görülen bir çeşit ağrılı kemik hastalığıdır. Diz, kalça, el ve ayak, bel ve boyun, kireçlenmenin en sık oluştuğu yerlerdir.
Eklemlerdeki kemiklerin yüzeyleri ince bir kıkırdak ile çevrelidir. Bu kıkırdak kemikleri darbelere karşı korur, kaygan yapısı sayesinde sürtünmeyi engeller. Böylelikle hareket halinde olan kemiklerin hasar görmemesini sağlar. Fakat kıkırdağın incelerek kaybolması sonucunda, kemiklerde olan sürtünmeden dolayı aşınma oluşur. Yerini hareket kısıtlığı ve ağrıya bırakır.
İşte bu kireçlenme olarak adlandırılır.
Genelde 45 yaş ve üstü bireylerde görülür. Futbolcular, güreşçiler voleybolcular, sabit işlerde çalışan, fazla kilolu insanlarda sıkça görülmektedir. Ekleme aşırı yük binmesi, yaş, genetik, meslek, şişmanlık, romatizmal hastalıklar, hareketsizlik veya aşırı egzersiz, kireçlenmenin oluşumundaki başlıca sebeplerdendir.
Eklemlerde ağrı ve şişlik, merdiven çıkamama, çömelememe, hareket sonrası ağrı, hareket halinde çıtırtı seslerinin gelmesi, bazı insanlarda da yağmurlu havalarda görülen ağrı kireçlenmenin belirtilerindendir.
Kireçlenme sorunu yaşayan hastalar, fazla kilodan kurtulmalı, aşırı ve ani hareketlerden kaçınmalı, yavaş ve düzenli ama ağrı olmayacak şekilde yürüyüşler ve egzersizler yapmalıdır.
Bunun yanı sıra;
1-1,5 yemek kaşığı çınar ağacının kuru (taze ) yaprakları toz haline getirilip 1 bardak kaynamış klorsuz suya eklenir, 1 dakika kısık ateşte kaynatılır. Ilındıktan sonra günde 2 defa aç karnına içilir. 15 gün uygulayıp 3 gün ara verilir. Kullanmaya başladıktan 10 gün sonra daha rahat hareket edeceğinizi göreceksiniz.
hastane.com
***********************************************
Kışın Mutlaka İçilmesi Gereken Bitki Çayları
Soğuk aylarda bitki çayı içerek bağışıklık sisteminizi güçlendirin...
Soğuk ayların mevsimi olan kış, hastalıkların en çok görüldüğü ve bağışıklık sisteminin düştüğü bir mevsim olduğu için, kış aylarında içeceğiniz bitki çayları sayesinde vücudunuzu tehdit eden ve hastalıklara sebep olan bakteri virüslere karşı dayanıklılığınızı arttıracaktır. Kış hastalıklarından etkili bir şekilde korunmanın doğal yolu olan bitki çayları, vücudunuzda antibakteriyel etkisi gösterecek ve böylece kış mevsimini son derece sağlıklı bir şekilde atlatmanıza muavenet edecektir. Kış mevsiminde hangi bitki çayları içilmelidir?
Kış mevsiminde vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için içilesi gereken bitki çaylarının başında ıhlamur gelmektedir. Baharatlarla zenginleştirilmiş birçok bitki çayı da, kış mevsiminde içilmesi için uzmanlar tarafından önerilir. Özellikle de karanfil, kakule, karabiber, zencefil ve tarçın baharatları ile zenginleştirilmiş olan yeşil çay, uzmanlarca şiddetle önerilir.
Tarçın çayı da kış mevsiminde içilmesi tavsiye edilen bitki çaylarındandır. Soğuk algınlığına çok iyi gelen tarçın çayını ister için, isterseniz de boğaz ağrılarınızı geçirmek için gargara yapı. Karanfil çayı da, tarçın gibi ağız ve boğaz enfeksiyonlarına iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra muhakkak salep de içmelisiniz.
Kaynak: Womenis.net