Gönderen Konu: Kolesterol ilaçları hikâyeden tayyare!  (Okunma sayısı 5725 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
Kolesterol ilaçları hikâyeden tayyare!
« : 12 Haziran 2011, 02:43:19 »

Modern tıbbın en önemli yanlışlarından biri, hastaları değil laboratuvar bulgularını tedavi etmeyi hedeflemesi. Bu, aslında bilinçli yapılan bir hata; çünkü bu sayede hiç gerekmediği halde milyonlarca insanın ilaç kullanması için kapılar açılmış oluyor.

İlaçların faydasızlığı bir tarafa bunların telafisi mümkün olmayan yan tesirlerinin birçok insanın hayatını karartması da işin cabası!

Gereksiz yazılan ilaçların başında da tıpta statinler olarak bilinen kolesterol düşürücü ilaçlar geliyor. Her gün 40'lı hatta 30'lu yaşlarda, hiçbir kalp hastalığı veya kalp hastalığı riski olmayan ama kolesterol hapı içen sapasağlam insanlarla karşılaşıyorum.

"Hemen bırakın bu hapları! dediğimde birçoğunun gözleri ışıldıyor: "Hocam Allah sizden razı olsun. Aslında ben de bunları almak istemiyorum ama gittiğim doktor bu ilaçları almazsam her an kalp krizi geçirip ölebileceğimi söyleyerek beni öyle bir korkuttu ki! İlaç içmediğim zaman çok huzursuz oluyorum, aniden öleceğim sanıyorum."

Kolesterol fobisi bilerek yaratıldı

İlaç firmalarının müthiş pazarlama taktikleri ile kolesterol fobisi tüm dünyayı sarmış durumda. Maalesef, birçok doktor da kolesterol yüksekliğinin mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu sanıyor. Oysa yüksek kolesterol tek başına bir hastalık değil, gelecekte kalp hastalığı veya inme ihtimallerini artırabilecek birçok risk faktöründen sadece biri!

Kolesterol haplarının sadece daha önce kalp krizi veya felç geçirmiş ve ileride geçirme riski yüksek olan bazı hastalarda işe yarayabileceğini gösteren kanıtlar var. Bu ilaçların kadınlarda ve 69 yaşın üzerindeki erkeklerde faydası olduğunu gösteren güvenilir hiçbir bilgi olmadığı gibi kan kolesterol seviyeleri yüksek olan 70 yaşın üzerindeki kişilerin daha uzun ömürlü oldukları unutulmamalı.

Kolesterol ilaçlarının yıllık satış rakamları 25 milyar doların üzerine çıkmış olmasına rağmen, satışları daha da artırmak için pazarlama oyunlarının sonu gelmiyor. Bir taraftan kan kolesterol düzeyleri giderek aşağı çekiliyor. Bir taraftan ilkokul çağındaki çocuklara bile ilaç yazılması için zemin hazırlanıyor. Hamburger menülerine kolesterol haplarının eklenmesini, bu ilaçların şehir şebeke suyuna katılmasını tavsiye edecek kadar ileri giden bilim adamları bile var.

İyi kolesterolün yükseltilmesi işe yaramıyor!

Tıp dünyası geçen hafta Amerikan Milli Sağlık Enstitüsü'nün iyi kolesterol olarak bilinen HDL'yi ilaçlarla artırmanın kalp krizi, felç ve ölümleri önlemediğini ortaya koyan araştırması ile sarsıldı.

Kalp ve damar hastalığı olan ve kötü kolesterolü düşürmek için statin kullanan 3.414 kişi iki gruba ayrılarak bunların yarısına iyi kolesterolü artıran ve trigliseritleri düşüren niasin (B3 vitamini) yarısına ise plasebo verildi. Niasin kullananlarda HDL'nin yükseldiği trigliseritlerin azaldığı tespit edildi ama bunlarda ne kalp krizleri ve felçlerin ne de bunlara bağlı ölümlerin azalmadığı ortaya çıktı. Hatta niasin alan grupta felçlerin daha fazla olduğu belirlendi. 18 ay daha sürdürülmesi planlanmış olan çalışma da bu yüzden erkenden sonlandırıldı.

Oysa bugüne kadar beyinler hep kalp sağlığının HDL kolesterol yüksekliği ile LDL kolesterol ve trigliserit düşüklüğüyle ilgili olduğu yalanıyla yıkanıyordu.

Bu araştırma modern tıbbın aslında bilerek yaptığı mühim bir yanlışı bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Nasıl her zaman kemik yoğunluğunun ilaçlarla artırılması kırık riskini azaltmıyorsa; nasıl kan şekerinin çok düşürülmesi kalp-damar hastalıklarına bağlı ölümleri etkilemiyorsa HDL-kolesterolü artırmak da bir işe yaramıyor.

Şimdi de ultra kötü kolesterol

Son dönemlerde bir de "ultra kötü kolesterol" çıktı piyasaya. Meğerse bizim kötü bildiğimiz LDL kolesterol masummuş ve tüm olaylar bu kötülerin kötüsü kolesterol molekülünün başının altından çıkıyormuş.

Warwick Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada özellikle şeker hastaları ve yaşlılarda kalp krizi riskini artıran en önemli etkenin yapışkan özelliği çok fazla olan kolesterol türü olduğu iddia ediliyor. Araştırmaya göre kısaca MGmin-LDL adı verilen bu çok kötü kolesterol, kanda birikerek damar sertliğinin ilerlemesine yol açıyor.

Her ne kadar ultra kötü kolesterolden söz edilse de asıl kötü olan kolesterol molekülü değil, daha küçük olan ve hücre alıcıları tarafından tanınmayan ve böylece kanda biriken LDL kolesterol tanecikleridir. Ultra kötü kolesterol yerine ultra kötü LDL kolesterol taneciği demek daha doğrudur.

Kolesterol ilaçlarının yan etkileri gözden kaçırılıyor

Kolesterol ilaçlarının yan etkileri içinde karaciğer ve kas hasarı ile akut böbrek yetersizliği başta geliyor. Beynin gelişimi ve işlevleri için çok önemli bir madde olan kolesterolün kan düzeylerinin azalmasının sinirlilik, saldırganlık, hafıza kaybı, unutkanlık, iktidarsızlık, intihara teşebbüs gibi çeşitli nörolojik ve zihinsel belirtilere yol açtığı da biliniyor. Şeker hastalığına sebep oldukları, enfeksiyon ve kanser riskini artırdıkları da dikkate alınmalı.

Gelelim neticeye

Tek hedefi, daha çok kazanmak olan ilaç endüstrisinin hegemonyası altındaki modern tıp hastaların değil, laboratuvar bulgularının tedavi edilmesini emrediyor. Kanda kolesterolü yüksek olan herkese statin sınıfı bir ilaç yazılması da HDL kolesterolü artıran ama işe yaramayan tedaviler de modern tıbbın dayatmalarından.

Ben de kolesterol ilaçlarının kolesterolü yüksek olan her hastaya rastgele yazılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü tek başına kolesterol yüksekliği tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil.

Asıl önemli olan damar sertliğine (ateroskleroz) yol açan diyabet, obezite, hipertansiyon, sigara, hareketsizlik, kötü beslenme, stres gibi faktörlerin ortadan kaldırılmasıdır. Gerisi laf-ı güzaftır.

A. Rasim Küçükusta

mazhar

  • Ziyaretçi
Ynt: Kolesterol ilaçları hikâyeden tayyare!
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2011, 02:56:41 »
"İlaç firmalarının müthiş pazarlama taktikleri ile kolesterol fobisi tüm dünyayı sarmış durumda. Maalesef, birçok doktor da kolesterol yüksekliğinin mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu sanıyor. Oysa yüksek kolesterol tek başına bir hastalık değil, gelecekte kalp hastalığı veya inme ihtimallerini artırabilecek birçok risk faktöründen sadece biri!
"



Teşekkürler...
Günde 3-4 tene ceviz yemek kolesterola faydalı...
Bulgur plavı düzenli yerseniz kolesterolü düşürür.(pirinc plavını azaltmak kaydıyla)
Denenmiş...

mazhar

  • Ziyaretçi
İyi kolesterol,kötü kolesterol
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2011, 00:55:06 »
  Aktivite azlığı ve ve hareketsiz yaşama şekli özellikle kötü kolesterolün yükselmesine bağlı damar sertliğine zemin hazırlamaktadır. Hücrelerde biriken çeşitli zararlı atıkların yok edilmesinin önemli sebeblerinden biridir aktivite. Hareket azlığı günümüz yorgun ve yoğun insanın en önemli hatalarından birisidir.

mazhar

  • Ziyaretçi
Ynt: Kolesterol ilaçları hikâyeden tayyare!
« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2011, 23:56:56 »
Şişmanlık özellikle iyi kolesterolde yapmış olduğu  azalma nedeni ile bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.Ancak kolesterol yüksekliği ile şişmanlık arasında herhangi  bir ciddi birliktelik bilimsel olarak isbat edilmemiştir.

mazhar

  • Ziyaretçi
Ynt: Kolesterol ilaçları hikâyeden tayyare!
« Yanıtla #4 : 26 Ekim 2012, 22:20:43 »
Baş ağrısı her insan için katlanılması zor bir durumdur. Evde veya iş yerinde başlayan başağrısı tüm günün sizin için kötü geçmesine neden olur. Genelde başağrısına karşı kullanılan ağrı kesicilerinde eklemlerdeki kıkırdak dokulara verdiği zararlar herkes tarafından biliniyor. İlerde eklem sorunları yaşamak istemiyorsanız mümkün olduğu kadar doğaya yönelmelisiniz.
Baş ağrısının sebepleri düzgün şekilde tespit edilmelidir.

Başınız ağrıyor ağrı enseden kabarıp yukarıya tepeye doğru yükseliyor. Bu durumda ensede ve vücudun genelinde bir ağırlık var ve hatta ensenin uyuşması da bütün bu rahatsızlıklara eşlik ediyor. Bu durum kollesterol yükselmesiyle açıklanabilecek bir durumdur. Kolesterolün düşürülmesi bu tür bir baş ağrısının giderilmesi anlamına gelmektedir.

Kolesterolü düşürmek için ceviz uzun yıllardır sıkça kullanılmakta olan bir şifalı bitkidir. Önceden dış kabuğunu soyduğunuz cevizleri (sert kabuktan bahsediyoruz) bir bardak ılık suda 6-7 saat bekletiniz. Bardaktaki suyun renginin değiştiğini ve yoğunluğunun arttığını göreceksiniz. Daha sonra bu suyu içerek tüketiniz.

Bu kürü 1 hafta uygulayıp 1 hafta bırakınız yaklaşık 3-5 haftda artık vücuttaki ağırlığın ve baş ağrılarınızın kalmadığını göreceksiniz.
sağlıkweb.net
 

mazhar

  • Ziyaretçi
Hap küçük tuzak büyük: Kolsetrol gerçeği
« Yanıtla #5 : 06 Aralık 2012, 00:29:40 »
Türkiye'de yaşanan kolesterol tartışmalarına ışık tutacak! İlaç lobilerinin korkulu rüyası dünyaca ünlü bilim adamı Dr. Uffe Ravnskov kolesterol yalanlarını çürütüyor, gerçekleri açıklıyor.

Kolesterol ilacı yazmış tüm doktorların, bu ilaçları kullanmış ya da kullanan tüm insanların mutlaka okuması gereken bir kitap!
 
Kolesterol Gerçeği kitabının önsözünde Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay bakın ne diyor:

“Ölüm riski barındıran en tehlikeli ilaçların köylerdeki bakkallarda bile rahatlıkla ve sorumsuzca satılabildiği ülkemiz, senelerden beri tüm ilaç firmalarının cennetidir. İlaç firmaları kâr amaçlı ticari kuruluşlardır ve kâr amaçları için ellerinden geleni yapacaklardır, doğal olarak da yapıyorlar. Bu nedenle, yalnız ülkemizde değil, bütün dünyada ilaç firmaları küresel bir savaş içindedirler. Her türlü savaşta da biliyoruz ki önemli bir ilk' kural vardır.

HERHANGİ BİR SAVAŞTA İLK KATLEDİLEN GERÇEKLERDİR!

Kolesterolün en büyük düşman ilan edilmesi de tamamen gerçeklere aykırıdır ve büyük bir savaşın başlangıcı ve parçasıdır.Dostum Uffe, bağımsız, dürüst ve gerçek bir bilimadamıdır. Yaptığı araştırmalarla ve kaleme aldığı değerli kitaplarıyla kolesterol gerçeğini gözler önüne sermiştir. Gerçek bilginin ne olduğunu, bilgiye nasıl ulaşılması ve elde edilmesi gerektiğini incelikleriyle açıklamış ve anlatmıştır. Bu bağlamda görüş ve bilgileriyle bizleri aydınlatmış, bilgi penceremize en sağlıklı ışığı tutmuştur ve hâlâ tutmaktadır.”
 
Kolesterol Gerçeği, tıp dünyasına bomba gibi düşecek bir kitap. Türkiye'de de alevlenen “Kolesterol hapları gerekli mi?” tartışmalarına yepyeni açılımlar getirmeye aday. Kitabın yazarı Dr. Uffe Ravnskov, hayatını kolesterol araştırmalarına adamış, konu hakkında en donanımlı doktorlardan biri. Dünyada kolesterole şüpheyle yaklaşanların lideri. Dr. Ravnskov bu kitabında kolesterolle ilgili yalanların nasıl canlı tutulduğunu anlatıyor, büyük bir tuzağı deşifre ediyor. Bilimsel araştırmaları ‘bağımsız' bir gözle yorumluyor ve hepimizi uyarıyor:
 
“Yüksek kolesterolünüz yüzünden kaygılı mısınız? Kalp krizi geçirip ölmekten korktuğunuz için tereyağı ve peynirden uzak mı duruyorsunuz? Kolesterol düşürücü ilaç mı alıyorsunuz? Öyleyse, siz de günümüzün en büyük tıp skandalı olan kolesterol mitlerinin kurbanısınız. Daha kötüsü, yaşlandığınız için değil de, kolesterol tedavinizin zararlı etkileri yüzünden hafıza zayıflığı, kas güçsüzlüğü ya da iktidarsızlık gibi rahatsızlıklardan muzdarip olma riskiniz de çok fazla. Bana inanmıyor musunuz? Merak etmeyin doktorunuz da inanmıyor, çünkü bütün uzmanlar kolesterolün düşürülmesi gerektiğini ve kolesterolü düşürmek için yapılan bu müdahalelerin hiçbir zararı olmadığını söylüyorlar. Ne yazık ki yanılıyorlar. İşin gerçeği bu kitapta!”
 
Dr. Uffe Ravnskov Kimdir?
 
Uffe Ravnskov 1934 yılında Danimarka'nın Kopenhag şehrinde doğdu. 1961 yılında Kopenhag Üniversitesi'nden tıp doktoru olarak mezun oldu ama vaktinin çoğunu İsveç'te klinisyen ve araştırmacı olarak geçirerek, Lund Üniversitesi'nden Doktora derecesini aldı. Kolesterol kampanyasını eleştiren 100'den fazla makale ve yazı yayımladı, bunların birçoğu önemli tıp dergilerinde yer aldı. İki uluslararası bilim ödülü ile onurlandırıldı. Bugün, dünyanın her yanından 100'den fazla araştırmacı ve üniversite mezununu içeren bir organizasyon olan Kolesterole Kuşkuyla Bakanların Uluslararası Ağı THINCS'in (www.thincs.org) kurucusu ve sözcüsüdür.
 
Kitaptan Çarpıcı Bölümler:
•  Bu kitabı bitirdiğinizde, yüksek kolesterolün iyi olduğunu anlamış olacaksınız.
 
•   Kanda biraz fazla kolesterol bulunmasının ölümcül hastalıklara yol açacağı fikri bana, sararmış parmakların akciğer kanserine neden olacağını ya da yangınların aslında itfaiyeciler tarafından çıkarıldığını ileri sürmek kadar saçma gelmişti.
 
•   Kendi kararınızı kendiniz verin. Bu kitabı yazmaktaki amacım, kolesterol ile ilgili bilinenlerle çelişen araştırmaları görmezden gelerek, önemsiz bulguları çarpıtıp abartarak ya da eleştiren bilimadamlarının çalışmalarını görmezden gelerek beyazın nasıl siyaha dönüştürüldüğünü sergilemektir.
 
• İnsanların, eninde sonunda ölümlerine neden olacak, zehirli bir molekül üretecek biçimde tasarlandıklarına gerçekten inanıyor musunuz? Anne sütünde temel olarak bulunan yağ (yani kolesterol) bebek için zehirli olabilir mi?
 
•  Kolesterol olmadan hücre duvarları ve sinir lifleri oluşamaz. Ayrıca, seks ve stres hormonu gibi bazı önemli molekülleri de kolesterolün yapısını bir parça değiştirerek üretiriz. Aynı yöntemle, deri hücrelerimiz güneşten de yardım alarak D vitamini üretir. Kolesterol, beyin için de hayati öneme sahiptir. Onsuz iyi düşünemeyiz. Kolesterol, beyin hücreleri ve bütün sinir lifleri tarafından önemli bir yapıtaşı olarak kullanılır. Ayrıca, sinir uyarılarının yapımında ve iletilmesinde gereklidir ve önemli rol oynar. Bu nedenle, beynin vücudumuzdaki en yüksek kolesterol konsantrasyonuna sahip olması şaşırtıcı değildir.
 
•         Kolesterol bakımından en zengin besin kaynağının yumurta olması, kolesterolün önemini açıkça ortaya koyar: Çünkü sağlıklı bir canlının, dünyaya gelmesi için çok fazla miktarda kolesterol gereklidir. Kolesterol o kadar önemlidir ki, bütün hücreler kendi kendilerine kolesterol üretebilir. Aslında yiyeceklerden aldığımız kolesterolün, üç beş kat fazlasını her gün kendimiz üretiriz. Eğer yediklerimizden aldığımız kolesterol az ise kendi kolesterol üretimimiz artar; hayvansal besinler tükettiğimizde ise kendi kolesterol üretimimiz azalır. İşte bu nedenle kan kolesterolünü diyetle kontrol etmek ve azaltmak çok zordur.
 
•   Yüksek kolesterol bir hastalık olarak kabul ediliyor ve hemen düşürülmez ise kalp krizinin kapıda olduğu söyleniyor. Kolesterolün vücuttan çıkarılıp atılması da olanaksızdır! Yüksek kolesterol, gerçekten de damar sertliğine ve kalp krizine neden oluyorsa, istisnasız hepimiz için bir tehlikedir. Yıllardır uzmanlar bize bunları söylese de, bu sözler doğru olmaktan çok uzaktır. Framingham çalışmasını yürüten araştırıcılar, bu fikri ilk kez ortaya atmışlardır. Araştırma başladıktan otuz yıl sonra katılımcılar ve kayıtlar incelendiğinde ne buldular biliyor musunuz? Herhalde bilmiyorsunuzdur, çünkü bundan hiç söz edilmez. Projenin başladığı zaman kolesterolü yüksek olan ve kırkyedi yaşından büyük olan katılımcılar, düşük kolesterollü olan aynı yaş grubundaki kişiler kadar, hatta daha da uzun yaşadılar.
 
•   Yüksek kolesterol seviyelerine sahip olan yaşlı insanların düşük kolesterollü yaşlılardan daha uzun yaşadığını gösteren en az yirmi çalışma bulunuyor. Japonya'da da, yüksek kolesterolün daha genç yaştakiler için bile faydalı olduğunu gösteren geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı. Kırk ya da daha ileri yaştaki 20.000'den fazla kişiyi kapsayan araştırmada, kolesterolü 180 mg/dl'den (4,65 mmol/l) düşük olanlar arasında ölüm oranı daha yüksek olarak bulunmuştur. En yüksek ölüm oranı ise kolesterolü 140mg/dl'nin (3,63 mmol/l) altında olanlar arasında görülmüştür.
 
• Statin tedavisinin kanser riskini artırdığı birkaç araştırma ile gösterilmiştir. En az otuz çalışma da, düşük kolesterolü olan kişilerin, normal ya da yüksek kolesterolü olan kişilere oranla, kansere yakalanma risklerinin daha yüksek olduğunu gösterilmiştir. Statin taraftarları ise hala kolesterolü düşüren statinlerin, kanseri önlediğini iddia etmeye devam ediyorlar. Düşük kolesterolün kanser riskini artırma olasılığı gerçeğini nasıl örtbas edebilirler, bu nasıl bir cesarettir?
 
• Kitabın bütününü sabırla okuduysanız ve kolesterolünüz yüksekse; artık bunu dert etmeyeceğinize eminim. Tereyağlı, peynirli ve kremalı eski yiyeceklerin yeniden tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. Peki, kalp krizine ya da inmeye karşı nasıl korunacağız? Bunun en iyi ve en kolay yolu, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve zayıflatan her türlü olay ve toksinlerden uzak durmak ve sık sık enfeksiyon hastalıklarına yakalanmamak için elimizden geleni yapmaktır.
 
‘Kolesterol Gerçeği' Teknik Özellikler
 
Yazar: Dr. Uffe Ravnskov
Önsöz: Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Yayınevi: Hayykitap - 204
Türü: Sağlık
Birinci baskı: Kasım 2012
Sayfa sayısı: 160
Haber7.com

Çevrimdışı Şecaatli

  • okur
  • *
  • İleti: 83
  • TEK DÂVÂM İSLAM'DIR.GERİSİ BAŞKASININ OLSUN.
Ynt: Kolesterol ilaçları hikâyeden tayyare!
« Yanıtla #6 : 06 Aralık 2012, 04:02:15 »
Gıda sektörü ile ilaç sektörü orantılı çalışıyor gibi geldi bana...Her yediğimiz gıdada kesinlikle hormon ve ilaç kullanılmakta bu yüzden sağlığımız bozulmaktadır.Dolayısıyla bozulan bu sağlığımızın neticesinde, kimyasal ilaçları kullandığımızda durum daha vahim olmaktadır.Zira Türkiye'de her kimyasal ilacın bitki karışımı bileşimi olarak  % 2,5 iken AB ülkelerinde bu oran % 65-70 arasıdır.Şimdi sormak lazım... Bu ülkede neden kullandığımız ilaçlar % 100 BİTKİSEL  olmamaktadır?.Osmanlı zamanında bütün ilaçlarımız ve aldığımız gıdalar hep % 100 bitkisel,sağlam,ilaçsız ve hormonsuz idi.

Demek ki bu gıda ve ilaç sektörleri bu milletin sağlığını düşünmemekte sadece rant elde etmek için binbir çeşit entrikalar düzenlemektedirler.Devletimiz bunlara ağır cezalar vermiş olsalardı bu sağlık sorunları artmazdı.Bir taraftan hastanelerin açılmasıyla bu sorun hala giderilmemektedir.Artık bu gidişata dur demeliyiz.Hem bu arada, buna önem verilirse devletimiz ve milletimiz kazançlı çıkacaktır.Sağlam bir neslin gelmesi için bu meseleye acilen el atılmalıdır...

Hem sonra, ihtiyacımız olmadığı ve de bitkisi bizde olduğu  halde neden dışarıdan ilaç ithal  ediyoruz ki?
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2012, 11:23:58 Gönderen: Mücteba »
Neden mi mutluyum?.Çünkü Allah var, sıkıntı yok!
Gerisi imtihanımdır.

Bir ayet:“Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız;
oysa o, hakkınızda hayırlıdır.Olur ki, siz bir şeyi seversiniz;ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır.
Allah bilir, siz bilmezsiniz. ” (BAKARA SURESİ-216)

mazhar

  • Ziyaretçi
Ynt: Kolesterol ilaçları hikâyeden tayyare!
« Yanıtla #7 : 06 Aralık 2012, 07:27:14 »
Müslümanları,insanları sömürmek,daha çok para kazanmak, Yahudi ve Masonların dünyaya hakim olmak için uyguladığı bir yöntem.

Çevrimdışı Şecaatli

  • okur
  • *
  • İleti: 83
  • TEK DÂVÂM İSLAM'DIR.GERİSİ BAŞKASININ OLSUN.
Ynt: Kolesterol ilaçları hikâyeden tayyare!
« Yanıtla #8 : 06 Aralık 2012, 07:32:13 »
Müslümanları,insanları sömürmek,daha çok para kazanmak, Yahudi ve Masonların dünyaya hakim olmak için uyguladığı bir yöntem.

Aynen doğrudur...
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2012, 21:47:33 Gönderen: Tuğra »
Neden mi mutluyum?.Çünkü Allah var, sıkıntı yok!
Gerisi imtihanımdır.

Bir ayet:“Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız;
oysa o, hakkınızda hayırlıdır.Olur ki, siz bir şeyi seversiniz;ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır.
Allah bilir, siz bilmezsiniz. ” (BAKARA SURESİ-216)