Gönderen Konu: Kulak ağrısını hafifletmenin yolları  (Okunma sayısı 5124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmanli

  • Ziyaretçi
Kulak ağrısını hafifletmenin yolları
« : 17 Temmuz 2009, 01:48:17 »

Kulak ağrısını hafifletmenin yolları      
Kulak ağrısıyla başlayan zamanla çocuğun öğrenme yeteneğinde gerilemeye, işitme kaybına, neden olan orta kulak iltihabı daha çok çocuklarda görülüyor. Zamanında müdahale için anne-babaların belirtileri iyi gözlemlemesi ve zamanında bir uzmana başvurması büyük önem taşıyor.

HealthDay News'te yer alan habere göre, Amerikan Aile Hekimleri Akademisi uzmanları, çocuğunuzun kulağı ağrıdığında yapılabilecekleri şöyle açıklıyor:

    * Kulak ağrısını ve bunun nedenini teşhis etmek için çocuğunuzu mutlaka çocuk doktoruna götürün.
       
    * Çocuğunuz, orta kulağında bakteriyel bir enfeksiyon varsa, antibiyotik tedavisi görmesi gerekebilir. Çocuğunuza sadece doktorunuzun önerdiği antibiyotiği verin. Ancak, kulak ağrısı bir virüsten kaynaklanıyorsa antibiyotik işe yaramayacaktır.
       
    * Doktor ağrıyı hafifleten bir kulak damlası verebilir.
       
    * Kulağına ılık ısıtma yastığı uygulayın. Ancak çok sıcak olmamasına dikkat edin.
       
    * Çocuğunuza parasetamol ya da ibuprofen gibi reçetesiz ağrı kesici ilaçlar verebilirsiniz. Ancak, kulağı ağrıyan ve ateşi olan çocuğa kesinlikle aspirin vermeyin.


Çevrimdışı korean

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 13
Kulak Temizliği Hakkında Doğrular ve Yanlışlar
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2013, 14:55:11 »
“Pamuklu çubukla kulak temizlemek doğru değil”
 
Halk arasında doğru bilinen yanlışları uzmanından öğrendik
 
Soğuk havalarla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastalıklarda ciddi bir artış gözleniyor. Bu hastalıklara yönelik herkesin az çok bildiği, kulaktan kulağa yayılan tedavi yöntemleri bulunuyor. Ancak iyileştirici sonuçlar vereceği düşünülen bu inanışlar hastalık sürecini olumsuz etkileyebiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Halil İbrahim Erol, kulak, burun ve boğaz hakkında doğru bilinen yanlışları açıkladı.
 
YANLIŞ: Kulak yıkanmaz; yıkanırsa alışkanlık yapar.
 
DOĞRU: Kulak kiri işitme kayıplarına neden olabilir, bu nedenle kulak yolunun temizlenmesi gerekir. Halk arasında kulakları yıkamanın ve temizlemenin düşüncesi yanlıştır.
 
YANLIŞ: Kulak, pamuklu çubukla temizlenmeli.
 
DOĞRU: Tüy ve kıl bulunan bölgelerde daha çok olmak üzere vücutta, yağlı salgı yapan goblet hücreleri vardır. Goblet hücrelerinin salgıları, o bölge için koruyucudur. Bundan dolayı kulak yolunu pamuklu çubukla temizlemek yanlıştır. Çünkü kulak yolunda kullanılan pamuklu çubuklar bir miktar salgıyı temizlerken bir o kadarını da daha içeri itip kulak tıkanıklığına yol açar. Kulak kirlerinin çoğu, hastaların pamuklu çubukla kulaklarını temizlerken yaptığı birikintilerdir. Kulak yolunu pamuklu çubukla temizlemek yerine belirli aralıklarla doktor kontrolünde temizletmek en doğrusudur.
 
YANLIŞ: Kulak kıllarını yakmakta sakınca yoktur.
 
DOĞRU: Birçok kuaför, çakmak veya ispirtolu pamukla kulak yolu ve kepçesindeki tüy ve kılları yakarak temizler. Ancak unutulmamalıdır ki canlı organizmalar için yüksek sıcaklık, geri dönüşümü olmayan zararlar verebilir.
 
YANLIŞ: İşitme cihazı kullanımını mümkün olduğu kadar geciktirmek gerekir.
 
DOĞRU: İşitme kaybı olan kişilerde, kullanılmayan iç kulak ve beyin bağlantı yolları tembelleşir. İşitme kaybı tedavi edilemiyorsa işitme cihazı mutlaka kullanılmalıdır. Aksi takdirde geri dönüşü olmayan işitme kayıpları yaşanabilir.
 
YANLIŞ: Çocuklardaki kulak ağrılarını hafifletmek için kulağa süt, yağ vs. damlatmak faydalıdır.
 
DOĞRU: Anadolu’da yaygın olan bu durum; kulak iltihabına, burun ve östaki ile ilgili ciddi problemlere neden olur. Ayrıca damlatılan bu maddeler mikropların üremesi için uygun bir zemin oluşturur. Mikropların çoğalmasına bağlı olarak kulak yolu iltihapları gözlemlenebilir.
 
YANLIŞ: Kulak çınlamasının tedavisi yoktur.
 
DOĞRU: Bu yanlış inanış sadece halk arasında değil doktorlar arasında da yaygındır. Kulak çınlamasının tedavisinin zor olduğu doğrudur fakat çınlamanın birçok hastalığın ilk habercisi olduğu unutulmamalıdır. Çınlama ilaç ile düzelebildiği gibi işitme cihazı ile de tedavi edilebilir.
 
YANLIŞ: Burun açıcı damlalar her zaman kullanılabilir.
 
DOĞRU: Burun damlaları 3-5 günden fazla kullanılırsa burun tıkanıklığına yol açar. Burnu tıkanan hastalar daha fazla miktarda ve sıklıkta burun damlalarını kullanmaya devam eder. Elbette burun damlaları burnu açar ama burunda kemik, et, alerji ve iltihap varsa bunları tedavi edemez. Burun damlaları yerine deniz suyu spreyleri ya da evde bir su bardağına yarım çay kaşığı tuz kullanılarak hazırlanan dengeli tuzlu su ile burun temizliği yapılması daha sağlıklıdır.
 
YANLIŞ: Bademcik vücutta mikropların filtresidir, alınmamalıdır.
 
DOĞRU: Sağlam insanlar için bu bilgi doğrudur ama yılda 3-4 kez iltihap atağı geçiren, içinde kronik iltihap bulunan ve ağız kokusu yapan bademcikler tabir yerindeyse düşman eline geçmiş karakoldur. Faydasından çok zararı vardır ve bu bademcikler alınmalıdır.
 
YANLIŞ: Bademcik alınırsa farenjit olur.
 
DOĞRU: Bunu belirten bilimsel bir veri yoktur. Ancak meliyat sonrası, bademcik hastalarında üst solunum yolu enfeksiyonları devam edebilir. Hastalar da bu durumu ameliyatla alınan bademcik yoksunluğuna bağlayabiliyorlar. Fakat bademcik alındığı takdirde farenjite yol açtığı inancı yanlıştır.
 
YANLIŞ: Bademciklerin erkeği dişisi vardır.
 
DOĞRU: Bu durum bademcik ameliyatı olan hastaların tekrar boğaz iltihabı olduğunda söylediği yanlış bir bilgidir. Sebebi ise, boğazdaki 4 farklı bademciğin sadece bir türü alınır. Zaman zaman dil kökü, geniz ve östaki gibi diğer bademcikler de şişebilir. Bu rahatsızlığa, reflü, sinüzit ve farenjit de neden olabilir..

sglk.net

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?
« Yanıtla #2 : 01 Ağustos 2016, 12:26:50 »
Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bu haber bugünkü Sözcü gazetesinin internet sayfasından. Bu haberi okuyabilmek için 16 defa tıklama yapmak gerekiyor. Gazete de 16 defa tıklanmış gibi sanırım reyting alıyor. Ben de 16 sayfadaki haberi sizler için birleştirdim. Bizler bu konuda uzman değiliz. Ne cesaretle bunları yazmışlar diye okurken en son paragrafta "Bu alternatif tıp yöntemlerini uygulamadan önce doktorunuza danışınız!" cümlesini gördüm ve o zaman rahatladım. Belki bunlardan gerçekten faydası olanlar vardır ama siz siz olun bir tıp doktoru dışında yazılan ve kaynağı bile belli olmayan bu tüt yazılara inanmayın. "Daha çok küçük çocuklarda görülen kulak ağrısı genellikle orta kulakta sıvı birikmesinden ve enfeksiyonlardan kaynaklanır.
Peki oldukça huzursuz eden kulak ağrısına ne iyi gelir?

SARIMSAK
Kulak iltihabına bağlı kulak ağrıları doğal antibiyotik ve analjezik olan sarımsak sayesinde hafifletilebilir.
2 kaşık susam yağıyla 1 kaşık ezilmiş sarımsağı pişirin. Soğuyunca yağı süzerek kulağınıza 2-3 damla damlatın.


ZEYTİNYAĞI
Kulaktaki enfeksiyondan kurtularak kulak ağrısının çabuk iyileşmesini sağlar.
3-4 damla ılık zeytinyağını kulağınıza damlatın ya da pamuğu zeytinyağına batırıp kulağınıza sokabilirsiniz.


SOĞAN
Güçlü bir antiseptik ve antibakteriyel olan soğan kulak ağrısına birebirdir.
Soğanı rendeleyip suyunu çıkarın. Bu soğan suyundan bir kaşık alıp kısık ateşte ısıtın. 2-3 damla soğan suyunu ağrıyan kulağınıza günde 2-3 kere damlatın.


SICAK SU
Ağrınızı hafifletmek için sıcak su dolu şişeyi bir havluya sarıp ağrıyan kulağınıza birkaç dakika hafifçe bastırabilirsiniz.

ZENCEFİL
Zencefil hem anti-inflamatuar etkisiyle iltihabı tedavi eder hem de doğal bir ağrı kesicidir.
Zencefilin suyunu sıkıp kulağınıza damlatarak kulak ağrısını tedavi edebilirsiniz.
Ya da bir çay kaşığı rendelenmiş zencefili 2 kaşık zeytinyağıyla karıştırıp 5-10 dakika beklettikten sonra ağrıyan kulağınıza birkaç damla damlatabilirsiniz.

NANE
Nane yaprağı ve nane yağı kulak ağrısını hafifletici etkiye sahiptir.
Taze nane yaprağından çıkardığınız sudan birkaç damla ağrıyan kulağınıza damlatın.
Veya kulağk deliğinizin içine değil etrafına pamuklu bir bez yardımıyla uygulayabilirsiniz. Kulağınızın içine kaçırmamaya dikkat edin!

FÖN MAKİNESİ
Banyodan sonra kulaklarınızı kurulamayın. Bunun yerine kulağınızı fön makinesiyle kurutun. Fön makinesinin sıcak ayarını açıp kulağınızdan uzak tutmaya özen gösterin. 5 dakikadan uzun sürmemesine dikkat edin.

Bu alternatif tıp yöntemlerini uygulamadan önce doktorunuza danışınız!"

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2016/saglik/kulak-agrisina-ne-iyi-gelir-1321300/2?_szc_galeri=1

Sağlıklı Yaşıyoruz | https://www.instagram.com/p/BIc2XWrAKI8/?taken-by=saglikliyasiyoruzcom&hl=tr

sadakatayfun

  • Ziyaretçi
Ynt: Kulak ağrısını hafifletmenin yolları
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2018, 11:20:50 »
Kabakulak hastalığı dışında kulağın ağrıdığını pek duymadım.